Unutma Beni dizisinin başarılı oyuncularından birisi olan bu yapım öncesinde farklı projelerde yer almış olmasına karşın, Fox ekranlarında 2008 yılında yayınlanmaya başlayan dizi ile büyük bir çıkış yakalayan Osman Karakoç, 1984 tarihinde dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesinde Kimya bölümünde eğitim almaya başlayan Karakoç, o dönem üniversitenin tiyatro topluluğuna katılmış, kimya bölümünü bırakmıştır.
Tiyatroya olan ilgisi ile tamamen bu alana yönelen Osman Karakoç, Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünde eğitim almıştır. Tiyatro kariyeri içerisinde çeşitli dizi, reklam filmleri ve farklı projelerde yer almasına karşın ekranlarda uzun bir süre görünmeyen Karakoç, Pandora’nın Kutusu isimli filmde canlandırdığı Mehmet karakteri ile 16. Altın Koza Film Festivalinde En İyi Yardımcı Erkek oyuncu ödülünü almıştır.
Kariyerinde bugüne kadar Behzat Ç, Türk Malı, Ustalar, Alimler ve Sultanlar, Yangın Var ve Pandora’nın Kutusu gibi önemli çalışmalar bulunan oyuncu dizi ve sinema kariyerini birlikte sürdürmekte, ekranlarda daha çok diziler ile ön plana çıkmaktadır.
Özel yaşantısı ve geçmişi hakkında detaylı bir bilgi bulunmuyor olsa da yaşamına Ankara’da devam eden Osman Karakoç, FOX TV ekranlarında 2008 yılında yayınlanmaya başlayan Unutma Beni dizisi ile kariyerine devam etmektedir. Bu dizide canlandırdığı Ali karakteri ile kısa sürede geniş bir kitleye ulaşan oyuncunun ilerleyen yıllarda daha aktif roller üstlenmesi bekleniyor.