Ünlü börekçide kıyma yerine sakatat eti ve taşlık çıktı!

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Meşhur Sarıyer Börekçisi'nde satılan kıymalı böreklerde, kanatlı hayvan eti ve sakatat bulundu

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar listesinde İstanbul'un meşhur bir börekçisi de yer aldı. Kıymalı böreklerinde yüzde 100 kıyma kullanmadığı ortaya çıkan börekçinin şubelerinden birinde sakatat-baş eti bulunurken bir diğerinde ise hayvan taşlığı çıktı.

Tarım Ve Orman Bakanlığı'nın geçen hafta yayınladığı taklit ve tağşiş ürünler listesinde İstanbul'da bilinen börekçileri arasında bulunan Meşhur Sarıyer Börekçisi de yer aldı. Börekçinin 3 şubesinde satılan kıymalı böreklerde, dana kıyma harici karıştırılmış etler bulundu.

Sultangazi'de bulunan Meşhur Sarıyer Börekçisi'nde satılan kıymalı böreklerde, kanatlı hayvan eti ve sakatat bulundu.

Pendik'te bulunan Meşhur Sarıyer Börekçisi'ndeki kıymalı böreklerde sakatat- baş eti bulundu. Kağıthane'de bulunan Meşhur Sarıyer Börekçisi'nin kıymalı böreklerinden ise hayvan taşlığı çıktı.

Kaynak

1728280698317-11.jpg

Dışarıdan bir şey yiyemeyeceğiz bu gidişle…

Avrupa birliği almamakta haklı. Neresine bildiri verip düzeltmesini isteyebilirsin ki bu ülkenin. 1000 yıl falan sürer sanırım bu.

Neresi ünlü bu böreğin, İstanbul'da 50 metrede bir var, gece geçen sene yedim berbat yapıyorlar.
Bir süre önce de bir olaya karışmıştı bir şubesi, yani kesinlikle bir şey yenmez. Lezzet sıfır.

Kiyma ve Köfte içeren ürünlerden mümkün mertebe uzak durun; hayvansal ürünlerde en çok tağşiş uygulanabilen iki ürün.

Belli markaları güvenli olduğu için tercih ediyoruz ve bu örnekten bağımsız olarak çalışanların hatası mıdır yoksa en üst yetkililer de haberdar oluyor mu bilemiyorum. Bu sebeple mutfağından emin olmadığım hiçbir yerde zorunlu olmadıkça yemek yememeye özen gösteriyorum. Görünen o ki denetimler daha çok yapılmalıdır.

Bir video izledim. Tavuk kıyması diye tavuğun değişik bir yerini makinede çektiler. Tavuk kıyması gibi görünüyordu. Gözünüzün önünde çekilen kıymaları tercih edin diye uyarıyordu…

Bir video izledim. Tavuk kıyması diye tavuğun değişik bir yerini makinede çektiler. Tavuk kıyması gibi görünüyordu. Gözünüzün önünde çekilen kıymaları tercih edin diye uyarıyordu…
Kasabın başında 8 kişi de beklesen arada sana kötü eti şak diye iteler, hiç şansın yok yani.. istediğin kadar tanıdık falan ol, üçkağıtçı çoğu insan. Tabii istisnalar var, ama yediğimiz çoğu şey sağlıksız.

En güzeli alıp kestirip istiflemek başka türlü fazla güven olmayacağı kesin

Sarıyer borekcisi diye zincir yok zaten. Bi tane Sarıyer borekcisi var ki bunların onunla alakası yok. Yanına yok savcı usta yok Sait usta bi sürü ek geliyor. Française değil bu anladığım kadari ile. Tirreklerin kara para aklama mekanı gibi duruyor.

Sarıyer borekcisi diye zincir yok zaten. Bi tane Sarıyer borekcisi var ki bunların onunla alakası yok. Yanına yok savcı usta yok Sait usta bi sürü ek geliyor. Française değil bu anladığım kadari ile. Tirreklerin kara para aklama mekanı gibi duruyor.
sarıyer börekçisi, tarihi sarıyer börekçisi, hakiki sarıyer börekçisi, özhakiki sarıyer börekçisi, hadi oradan len en hakiki ve tarihi sarıyer börekçisi......

• Kahkaha
Tepkiler: NF.
Ünlü börekçiler birçok ilde var ve çoğu insan da sabah kahvaltılarında tercih edebiliyor fakat asıl sorun, emsallerine göre pahalı olan bu yerlerin kaliteden ödün vermesidir.

Geri