Ünlü bilim insanından Dünya'yı ayağa kaldıran sözler: Çok az kaldı, sonumuz yaklaşıyor

Konu sahibi son olarak 1206 gün önce görüldü
Ünlü bilim insanından Dünya'yı ayağa kaldıran sözler: Çok az kaldı, sonumuz yaklaşıyor

Dünyaca ünlü bilim insanı Henry Gee, bir bilim dergisi için kaleme aldığı yazıda korkunç ifadeler kullandı. İnsanlığın dünyadan silinmeye mahkum olduğunu belirten Gee, "İnsan nüfusunun sadece küçülmeye değil, aynı zamanda çöküşe hazırlandığından şüpheleniyorum ve bu yakında gerçekleşecek" dedi.​

Dünya üzerinde yaşanan salgınlar ve küresel iklim krizinin de etkisiyle çeşitli senaryolar yazılmaya devam ediyor. Ancak dünyaca ünlü biyolog Henry Gee'den tarafından kaleme alınan bir yazı, büyük yankı uyandırdı. Gee'den yazısında, insanlığın sonunun çok da uzak olmadığını ifade etti.

DÜŞEN DOĞUM ORANLARI VE KİRLİLİK ETKİLİ​

Bilim insanı, Scientific American'da kaleme aldığı yazıda modern insanın geleceğini hem sosyo-ekonomik bağlamda hem de genetik ve biyolojik açıdan değerlendirdi.

İnsanın genetik çeşitliliğindeki yetersizliğe, düşen doğum oranlarına, kirliliğe ve aşırı kalabalık şehirlerde yaşamanın neden olduğu strese değinen Gee, şu çıkarımda bulundu: İnsan nüfusunun sadece küçülmeye değil, aynı zamanda çöküşe hazırlandığından şüpheleniyorum ve bu yakında gerçekleşecek.

"1 MİLYON YIL İÇERİSİNDE YOK OLUYORLAR"​

EKONOMİK SIKINTILAR DA TETİKLİYOR​

Ay ödüm pohuma karisti.

Eskiyi özlemeyi bırak her yeni gün ne çıkacak düşüncesi dahi ürkütücü.
Neyse bakalım neler olacak.

Entellektüel sandık bildiğin Anadolu dağ koyunu çıktı

Aklıma Yrhovsnın şahitleri geldi birden, onlarda yıllardır benzero hikaye ile kendilerini avutuyorlar.

bunlar hiçbir şey değil daha büyük şeyler olacak

bunlar hiçbir şey değil daha büyük şeyler olacak
Abi geçen bir kitap okudum kıyamet diye bir şeyden bahsediyordu. Güneş Batı'dan falan doğuyor ne bileyim birileri borazan gibi bir şey çalıyor, depremler, fırtınalar, tsunamiler daha neler neler.. Anksiyetem nüksetti inanır mısın bütün gece uyuyamadım. Allah yazdıysa bozsun....

Abi geçen bir kitap okudum kıyamet diye bir şeyden bahsediyordu. Güneş Batı'dan falan doğuyor ne bileyim birileri borazan gibi bir şey çalıyor, depremler, fırtınalar, tsunamiler daha neler neler.. Anksiyetem nüksetti inanır mısın bütün gece uyuyamadım. Allah yazdıysa bozsun....
ya aynı şeyi okuduk galiba analar oğullarına tanımayacakmış falan... güzel masaldı umarım gerçeğini yaşatmaz rabbim.

Metafizik ötesi insanlar bizim sonumuzu getiremedi bilim mi bizim sonumuzu getirecek :)

insanlık tarihinden
daha uzun bir zaman
dünya için kısa

Geri