Üniversiteyi Hangi İlde Okudunuz?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Üniversiteyi Hangi İlde Okudunuz?

• Gümüşhane

Kullanılan: 0 0.0%
  • Tokat

• Malatya

• Giresun

• Adana

Kullanılan: 1 16.7%
  • Afyon

• Aksaray

• Amasya

• Bilecik

• Erzurum

• Eskişehir

• Isparta

• Manisa

• Rize

• Samsun

Kullanılan: 2 33.3%
  • Sivas

• Burdur

• Denizli

• Kütahya

• Zonguldak

• Kullanılan toplam oy
    6
Arkadaşlar, saydığım illerde öğrenim görmüş olanlar, o ildeki öğrencilik hayatları hakkında kısaca bilgi verirlerse çok memnun olurum.

Teşekkürler şimdiden.: )

Ekleme: Ankara, Bursa, Edirne, Konya, Kocaeli, Aydın, Trabzon, Antalya, Tekirdağ, Kayseri, Balıkesir, Karabük ve Düzce illeri de dahildir listeye.

KTÜ Trabzon ama şıklarda yok :)

Lanet olası Uşak.-benim okuduğum yerde yok ama yaşadığım yer var.
Manisa-öğrenciler için her şekilde ulaşımı kolay ve lüx olmayan yeni büyük şehirlerden.
Sosyallik olarak pek bir şey yok,öğrencilerin mevki olan ''uncubozköy'' semti ile meşhur cafeler caddesi demek daha doğru.
Ev kiraları felaket pahalı ama yurtlar evlere göre daha uygun -özelleri dahil buna.
Merkez yerleşke için geçerli bu dediklerim.
İlçeler tabii ki lüx değil :p
-haaa Manisa'nın insanı yobazdır,elitlik adı altında geri kafalılık uygulayan çok kişi var.

İstanbul Üniversitesi mezunuyum ama adını göremedim hem de İstanbul şehrinin (:
Yaşadığım şehirde okudum, rahattı ve okulumu çok severim hareketli dönemlerinde öğrencilik yaptım
Farkettim de özlemişim

Canlar, yazdığım iller hakkında minik bir araştırma yapıyorum. Büyük şehirler hakkında bilgi bulmak kolay, fakat yazdıklarımı araştırmak çok zamanımı alıyor. Okumasa da bu illerdeki eğitim hayatı hakkında fikirleri olanlar da yazarsa çok sevinirim.

Teşekkürler.

geennşlerrr, geennşşleerrr

belliki dönüşüm bu illerle ilgili birtakım tercihlerde bulunacak, o yüzden sadece bu illere yer verdi. yoksa memlekette 100'ün üzerinde üniversite var :/

bkz: kahretsin bu sabah da çok zekiyim

geennşlerrr, geennşşleerrr

belliki dönüşüm bu illerle ilgili birtakım tercihlerde bulunacak, o yüzden sadece bu illere yer verdi. yoksa memlekette 100'ün üzerinde üniversite var :/

bkz: kahretsin bu sabah da çok zekiyim

Tercih yapma olayı değil karamuratbenim, aynı anda yazmışız. Bir önceki mesajımı okursan ve fikrin varsa paylaşman beni mutlu eder.

erzurum: asla
burdur: asla
denizli: kesinlikle
ısparta: olabilir
malatya: neden olmasın
sivas: asla'nın bir tık altı

İzmir'de okudum. Ailemin yanındaydım. Dolayısıyla kampüs çevresindeki ev kiraları vb hakkında bir bilgim yok. Bunun dışında, ben okurken İzmir'in gerçekten öne çıkan iki üniversitei vardı (şu an pek rağbet görmeyen üniversitelerin de -özeller de dahil- popülerleştiğini biliyorum) Her neyse iki eski üniversitesi(Ege ve Dokuz Eylül) biri Buca ve diğeri Bornovada. İkisi de ulaşımı çok rahat üniversitelerdi, metro, dolmuş ve otobüs imkanlarının yeterliliği ile germiyordu. Özellikle Ege, tek bir kampüsle geniş bir alanda konumlanıyor. Ve kampüsü dolaşan ücretsiz bir ringi mevcut. Kampüsün İçerisinde her türlü imkan bulunuyor.

Yüksek lisansı, Manisa'da yaptım. Burası da, öğrenciye oldukça uygun. İzmir'den sık sık kalkan otobüsler mevcut. Öğrenci şehri sayılabilir fakat çok fazla sosyal etkinliği mevcut mu bilemiyorum. Bir de tam olarak neyin araştırması olduğunu bilmediğim için nereden ne anlatmalıyım emin değilim.
Aydın da, rahat okunacak şehirlerden biri. Rahat ve sevimli.

Merhaba, liste 20 seçeneğe izin verdiği için Düzce'yi yazamadım. Biraz bahsedebilir misiniz Düzce'den?

Edemem cok kirginim su an :D

Benimki il merkezi degil yalniz, Duzce nin icini cok bilemiyorum. Farkli bi il gibi sanki Akcakoca. Hangi yonlerden inceliyosunuz ona gore anlatayim ?

Edemem cok kirginim su an :D

Benimki il merkezi degil yalniz, Duzce nin icini cok bilemiyorum. Farkli bi il gibi sanki Akcakoca. Hangi yonlerden inceliyosunuz ona gore anlatayim ?

Yurtlardaki imkanlar nasıldır, ev kiraları pahalı mıdır? İnsanlarının farklı şehirlerden gelen öğrencilere yaklaşımı nasıldır? Kampüslere ulaşım nasıl? Öğrenciler nasıl geçinir, vs... gibisinden kısaca bilgi alsam yeterli. Sizin yazacağınız 3-5 cümle benim işimi fazlasıyla görecektir.

Şimdiden teşekkürler.: )

Trabzon , Antalya ve İzmir hariç hiç bi yerde okul falan okumam.

Bu saydıkları şehirlerde okumayı düşünüyor büyük ihtimalle baslıgı yanlıs secmiş ama .
Fikir edinecek üye arıyor sehirlerle ilgili diğer sehirler pek onemli degil. :)

Bu saydıkları şehirlerde okumayı düşünüyor büyük ihtimalle baslıgı yanlıs secmiş ama .
Fikir edinecek üye arıyor sehirlerle ilgili diğer sehirler pek onemli degil. :)

keşke mesajlarımı daha dikkatli okusanız. varsayımlarınızı değil, sorduğum soru hakkındaki fikirlerinizi merak ettiğim için açtım konuyu.:cici:

[TIMSAH][/TIMSAH]
Yurtlardaki imkanlar nasıldır, ev kiraları pahalı mıdır? İnsanlarının farklı şehirlerden gelen öğrencilere yaklaşımı nasıldır? Kampüslere ulaşım nasıl? Öğrenciler nasıl geçinir, vs... gibisinden kısaca bilgi alsam yeterli. Sizin yazacağınız 3-5 cümle benim işimi fazlasıyla görecektir.

Şimdiden teşekkürler.: )

Ben 2005 2009 yillari arasinda Akcakocadaydim, gittigimizde devletin sadece erkek yurdu vardi, cogunlukla pansiyonlarda ve esyali evlerde kaliniyordu. Kiralar cok pahaliydi secenek cok azdi.
Bizden ust donemlerin anlattigina gore insanlar universiteli genclere tepkiliymis, bizim zamankmizda gormedim pek bizden sonrasinda muhtemelen hic kalmamistir gelismeye cok acik bi bolgeydi cagnim Akcakocam :dyg:
Kampus derken? :D ilk yilimizda eski bi lise binasindaydik, daha sonra ilce disinda bi koye guzel bi okul yapilmisti, kampuse benzemiyodu pek ama en son 2009da gordum simdi muhtemelen guzel biseye benzemistir.
4 yillik bolumu sadece turizmdi, birkac da iki yillik bolumler vardi haliyle oyle cok universite ortami olusturacak platformlar olmadi biz goremedik :aeg:
Yani tavsiyem oturun bi yil daha calisin, Akcakocanin da dogal guzelliklerini gezmeye gidersiniz .p
Ama simdilerde durum bu kadar vahim degildir diye dusunuyorum, ya da oyle inanmak istiyorum :)

2009 da Erzincan da okudum.
Düşüncelerimi ünlü şairin dizeleriyle aktarmak istiyorum.
"Sen bir liman ol ben de bir gemi.Bu limana bir daha uğrayanı öpsünler hemi!"

Geri