üniversiteye yeni başlayacaklara tavsiyeler

Konu sahibi son olarak 2618 gün önce görüldü
Kesinlikle özlüyorum ordaki arkadaslar bambaska

Planlı çalışın.
Yaşanabilecek makul tüm eğlenceli anları ıskalamayın.

Senelerce okumayın bundan da sıkılıyorsunuz,
Çift anadal yapıcam, geçiş yapcam ben yea demeyin geçemiyorsunuz.
Okumuş olmak için okumayın,
itiraf sayfalarında şu otobüste gördüğüm şu kız/erkek diye itiraf atmayın.
vs vs.

Aaahh ah.. Tavsiye verilen malum zamanlar 12 yıl önceydi, keşke yine öğrenci olsam dedirtiyor insana.. :bekle

Seminerlere katılmayın, ayrıca final öncesi 2 saat çok önemli

Şimdi gelelim benim tavsiyelerime;

Alanınızla alakalı alabileceğiniz ek sertifikalar varsa, amaaaan ne işime yarayacak bu şimdi demek yerine alın, sonra Merlin demişti de ben dinlememiştim olmasın.. Sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol alın, günümüzde şirketler de sosyal sorumluluk alanında adımlar atıyorlar.. Ki sosyal sorumluluk projeleri size farkında olmadan çok şey katıyor, gelişiminize katkıda bulunuyor.. WAT ve Erasmus için çabalayın, gidebiliyorsanız muhakkak gidin, hiç olmadı Interrail yapın, ufkunuz açılsın, dünya görüşünüz gelişsin.. El sıkışmayı öğrenin, amaaan ne var bunda demeyin, o 2 saniyelik ufacık anda sizinle alakalı çok şey öğreniliyor ve karar veriliyor, vücut diliniz sizi komple ele veriyor.. Ki öğrencilerin %80'i el sıkışmayı bilmiyor.. İş başvurularında not ortalamanızdan çok kendinize kattıklarınıza bakılır.. Hayat sadece dersten ibaret değil, CV'nizde not ortalamanızdan başka şeyler de olsun..

Hayatım boyunca gezdıgım en guzel yerler bu yıllardı. Gıttıgım ulkelerın yerlerın haddı hesabı yok. Suan ıstesem bunları yapacak zamanım olmaz.

Eglendım, eglenmek kı ayık gezdıgım gun azdı.

Ders calışmak ıcın kasmadım kasanlar bıtıremedı ben donem uzatmadan bıtırdım.

Hayatımın en guzel gunlerıydı onu bılırım.

Kımseye bır sey tavsıye etmıyorum. Eylemsızlık oldurur ınsanı. Yasasınlar sadece.

Üniversitede hem sosyal hem çalışkan olun gençler .
Arkadaş ortamlarından eksik kalmayın , ama notlarınızı da düzenli tutun , başkalarına muhtaç olmayın . Hocaların gözüne bir defa girdiniz mi gerisi çorap söküğü gibi geliyo. Öğrenci asistanı olmaya gayret gösterin . Bölümle alakalı her konuşmaya ,programa , eğitime katılın. Girişken olun.
Derece yapmaya çalışın , öyle her üniversite bitiren iş bulmuyor ,az gayretli olun , aşk meşk peşinde koşmayın. Hepsi yalan :liv:

Başkasının yerine imza atmayın.
Olur da öyle bir gaflete düşüp de yakalanırsanız da itiraf edin, sebebi olmayın tüm sınıfın.

Film gibi gecen 4 guzel yil yasayacaksiniz, belki 5. Tavsiyem yoktur. Kendiniz gorursunuz, ogrenirsiniz. En guzel yillariniz bu olacaktir, tadini cikarin gayri

kafaniza gore takilin. siz kim ne derse desin zaten dinlemeyeceksiniz he he deyip gececeksiniz :D
tek tavsiyem su olabilir, bir karar verdiginizde uzerine birden fazla kez dusunun ve kendinize neyi yakistiriyorsaniz onu yapin

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri