Üniversiteli Sıradanlığı

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Her 10 gençten 8’i üniversite okuyor yada üniversite mezunu.eskiden üniversite mezunu dediklerinde takdir edilirdi..şimdi mülteci gibi çoğalmışlar çoğuda işsiz,güçsüz.köşe başı üniversite açılırsa olacağı bu..

evet birçok kişi üniversite mezunu olduğu için lisansüstü eğitim ayırıcı artık. ve iş kolunuza göre yabancı dil bilginiz ve seviyeniz. elbette her iş kolu aramıyor bunu tabi.
üniversiteler çoğaldı, üniversiteli sayısı da çoğaldı. üniversite mezunu olmak, olağanlaştı. köklü ve iyi bir üniversitenin bir bölümünden mezun değilseniz, günümüz türkiyesi'nde lisans mezunu olmanın çok bir ayrıcalığı kalmadı. lisansüstü eğitim şart.

Üniversite okumanın ayrıcalığı elbette kalmadı çünkü parası olan iyi bir bölümü çok rahat okuyabiliyor.
İş imkanları ile mezun veren bölümler de denk değil maalesef ve çoğu mezun bu sebeple açıkta kalıyor.
Kariyer yapabilmek için bitirdiğiniz bölüm ve aldığınız eğitim kadar, o alanda çalışmaya uygunluğunuz da önemlidir.
Üniversite mezunu olmak, insanın cehaletini yok etmez ancak meslek edinmesi için bir basamaktır.

Benim bi arkadaş var köyden..babası ticaretle filan uğraşıyor.özel okul özel öğretmenler tutup çocuğu imkansızı başartıp ilköğretim öğretmeni yaptılar.yeminle ben ondan 50 misli daha bilgiliyim..torpille,tanıdıkla bir yere yerleştirdiler.

Benim bi arkadaş var köyden..babası ticaretle filan uğraşıyor.özel okul özel öğretmenler tutup çocuğu imkansızı başartıp ilköğretim öğretmeni yaptılar.yeminle ben ondan 50 misli daha bilgiliyim..torpille,tanıdıkla bir yere yerleştirdiler.

Forumda daha önce bahsettim mi bilmiyorum ancak otel ismi vermeden anlatayım çünkü bilinen kişiler.

Türkiye'nin sayılı otellerinden birinin sahibi, oğluna özel olarak üniversite eğitimi aldırtıp otellerin başına getirmişti ve oğlu da beş yıl içinde hepsini batırdı. Baba da kalp krizinden vefat etti.

Para ile üniversite okursun ancak iş hayatında başarılı olacağın anlamına gelmez.

Üniversiteler artık öğrencileri kabul etmiyor, sadece müşterilere hizmet etmeyi önemsiyor. Asıl amacından sapıp, müşterilerini büyük şirketlerin çıkarlarına hizmet edebilecek ve dünyanın en büyük makinelerini çalışır durumda tutabilecek verimli profesyonellere dönüştürmek haline geldi.

Yakinda "üniversiteler kapansin" sözcüğü bir random haline gelirse sasirmam.

Bi esprisini gormedik daha.

Okuduk ama

Üniversite okumanın elbette faydası var
Sistem yanlış
Torpille üniversitelere yerleştirilmek işe alımlar ticarethane kapısı olarak kullanılması vs vs

Üniversite okumanın elbette faydası var
Sistem yanlış
Torpille üniversitelere yerleştirilmek işe alımlar ticarethane kapısı olarak kullanılması vs vs
Eğitim kurumlarının kalitesi düştü ve mezunların çoğu mesleki açıdan teorik de olsa çok bilgisiz ayrıca aynı bölüme yönelik mezun sayısı fazla ve bu sebeple de iş imkanları sınırlı kalıyor. Bahsettiğin torpilli kitlede de mesleki yeterliliğe zaten hiç bakılmıyor.

kesinlikle bu sıradanlığa katılıyorum
4 veya daha fazla okuyanı bile gördüm ya nette içerik üreticiliğine sarmış kafayı videolardan kaldıramıyor ya da mağazada part full satış danışmanlığı yapıyor
şansı yanında olup kapağı çoktan atanlarsa geneli perakande sektöründe muhasebecilik yöneticilik şeflik vs felan yapıyor

Her parası olan da istediği okulu okuyamıyor malesef. Bölümlerin istediği belli bi başarı sırası kotası var. Tıp okumak isteyen öğrenci ilk 50 000 de olmalı yoksa okuyamıyor mesela

Unutmayın parasıyla okuyanlar daha hızlı ve kolay iş buluyor.sıradan bir öğrencinin işi kayırmaya,torpille kalmıştır

Sen kaldırım mühendisliği oku o halde ne diyeyim
Azıcık mantık olarak bakarsan parası olan çocuğun babası ya inşaat sektörüdür ya sanayicidir . O zaman ya inşaat mühendisliği veya makina mühendisliği tarzında bölümler okur. Ha sen dersen ki babasının özel hastanesi var, adam kendi hastanesinde doktorluk mu yapacak . Gider işletme veya iktisat okur ;d

Azıcık mantık olarak bakarsan parası olan çocuğun babası ya inşaat sektörüdür ya sanayicidir . O zaman ya inşaat mühendisliği veya makina mühendisliği tarzında bölümler okur. Ha sen dersen ki babasının özel hastanesi var, adam kendi hastanesinde doktorluk mu yapacak . Gider işletme veya iktisat okur ;d
Niye tıp okumak istemesin? isteyen ister ve okuyabiliyorsa okur . İlla babasının yolundan gitmek zorunda değil

Geri