Her ile üniversite açmadan önce ilk varolan üniversitelerin eğitim kalitesini artır.
Bölümlerin akreditelerini sağla.Türkiye'de 100-150 üniversite varsa bunların belkide 10-15'inin akrediteleri mevcut.(akredite:Bölümün/fakültenin verdiği diplomanın dünyaca tanınması,yurtdışındada geçerli olması) Son derece kalitesiz bir eğitimle mühendis çıkan biri ile köklü bir ünviersiteden mühendis çıkan biri devlet sektöründe eşit sayılıyor.Biri hocaların acımasız kasmalarıyla boğuşurken diğeri gelmeyen hocalar,statüsü en fazla öğretim görevlisi olanlarla uğraşıyor (!) hele kurt gibi türemiş özel üniversiteler varki hiiiç sormayın onları.Türkiye'de ünviersite okumak zorunludur ibaresi ailelerin beynine nakşettiğinden insanlar paralarına kıyıp çocuklarını özel okullara gönderiyor.Çocuk nasıl bir donanımla mezun oluyor muamma orası.Yeni ünviersite açılması tabii ki güzel birşey.Ancak yukardada belirttiğim gibi.Kadrosunu,eğitim kalitesini,labaratuvar teknik birim vs. olanaklarını geliştirmeden başı boş bırakırsan o iş yaş.Bugün hala kurulalı 20-30 yılı aşkın olduğu halde çoğu yönden eksik/yetersiz üniversiteler var.Bir ünviersitenin eğitim olanaklarını artırmak zor birşey değil.Devlet alışveriş merkezi vb. tarzında yersiz şeylere yatırım yapmak yerine her yıl 3-4 üniversiteye yatırım yapsa önemli yollar kat edilebilir.Beton yığınından ibaret bir eğitim kurumunu, yatırım yaparak bir İTÜ ye yada ODTÜ'ye çevirmek imkansız olmasa gerek.