Üniversitedeki aşklar terminalde biter...

• Kullanıcı Aze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Üniversitedeki aşk heyecanını bir çoğumuz yaşamışızdır. Vizelerle finallerle boğuşurken bir de bahar aylarında gelen aşık olma telaşı ortaya çıkar.
Her şey güzel gider,okul bitince evleneceğiz sözleri,üniversite zamanı tarafların aralarında taktıkları söz yüzükleri...
Hepsi birer gösteriş ya da amaca giden zorunlu yol...
Okul bittiği zaman da belki bir süre farklı şehirde sürdürülmeye çalışılır ama o aynı heyecan yoktur.
Ve acı gerçekle yüzleşilir,üniversitede başlayan aşklar terminalde bitmeye mahkumdur...

Bknz;Öküz öldü ortaklık bitti

Genelde aile baskısı yüzünden üniversiteyi kurtuluş olarak gören ve ne oldum delisi olunan ortamda kolayca yaşanan aşk.
Sevişmek genelde ortak nokta olduğu için, en güzel dönemler denebilir.

• Beğen
Tepkiler: ne
Benim ki havaalanında bitti.
Otobüsle gitmiyordu hasbam.:hö:

İletişimde olduğum hiç biri yok. :)

@Aze ‘cim aslında en gözü kara aşklar üniversite yıllarında yaşanılıyor ya : ) O yıllarda aşkın peşine takılıp , evliliğe gitmek “evet evet” demek kolay. Sonra okul bitince armutun sapı, üzümün çöpü oluyor. Mantıklı düşünmekten aşık olamıyor insanlar : )

• Beğen
Tepkiler: Aze
bir çok arkadasim buna çocukluk arkadaşlarımda dahil evliliklerini üniversitede tanıştıkları insanlarla yaptı, çoğunluğu üniversite yıllarıda dahil on oniki seneyi devirmis insanlar ancak buna neden olan sevginin kuvveti mi yoksa alışkanlık mi onu kestirmek çok zor çünkü onlara sorunca kesinlikle buna neden olan şey sevginin şiddeti.

Mevzu üni ve terminalden ziyade nasil bir üniv hayatı arzuladıkları ile alakalı sanırım.
Univ bitince alice in wonderland ten dönüş çekilmiyor sanırım. Üniv okumadim ama okuyan arkadaşlarımdan dinlediğim hikayelerden ve ziyarete gittigimde yasadiklari hayati gordugumden az çok biliyorum.

Karabuk de okuyan arkadasim ile eskisehir de okuyan arkadaslarim arasinda ucurumsu farklar var.

@Aze ‘cim aslında en gözü kara aşklar üniversite yıllarında yaşanılıyor ya : ) O yıllarda aşkın peşine takılıp , evliliğe gitmek “evet evet” demek kolay. Sonra okul bitince armutun sapı, üzümün çöpü oluyor. Mantıklı düşünmekten aşık olamıyor insanlar : )
Kesinlikle öyle, sanırım üniversiteden eve dönüş yolunda gerçeklerle yuzlesiyorsun... Çoğu arkadaşım bu şekilde evlendi gerçi ama konumuz bu değil....

Bir de tam tersi var. Üniversitede arkadaş olup terminalden sonra başlayanlar...

İlkokul arkadasiyla evlenen tanidiklarim var. Universite de tanisip evlenende cok gercekten.

Geri