Üniversitede "Askıda yemek" dönemi!

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Öğrencilerin kartlarında para olmasa bile yemekhanelerden ücretsiz yemek alabilecekleri bir sistem kuruluyor.

Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi, parası olmayan öğrenciler için "askıda yemek" uygulaması başlatıyor. Güneydoğu'nun en büyük eğitim kurumlarından biri olan üniversite, bu yeni uygulamayla öğrencilerin yemekhane kartlarında yeterli bakiye olmadığında da yemek alabilmesini sağlayacak.

Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Uğurluaslan, bazı öğrencilerin yeterli bakiye olmadığı için yemek alamadan geri dönmek zorunda kaldıklarını fark ettiklerini belirtti. CEGA Medya'nın aktardığına göre, Uğurluaslan, bu sorunu çözmek amacıyla "askıda yemek" projesini hayata geçireceklerini açıkladı. Bu proje sayesinde, öğrencilerin kartlarında para olmasa bile yemekhanelerden ücretsiz yemek alabilecekleri bir sistem kurulacak.

Üniversitenin ayrıca kampüs içerisinde dijitalleşmeyi artırmak için de çalışmalar yürüttüğü belirtildi. Uğurluaslan, öğrencilerin yemekhanelerde sıra beklemeden ve nakit para taşımadan yemek alabilmeleri için bir dijital sistem geliştirme sürecinde olduklarını ifade etti. Bu sistemle, öğrenciler akıllı telefonları üzerinden doğrudan yemeklerini seçip, kolayca yemek yiyebilecek.

Genel Sekreter, ayrıca her beş öğün yemekten birinin ücretsiz olacağını ve askıda yemek uygulaması ile maddi sıkıntı yaşayan öğrencilerin de yemekhane hizmetlerinden yararlanmaya devam edeceğini duyurdu.

Kaynak

1728194374492-du.jpg

Ismarlama haber yaptırınca böyle bir sürü satır, bir sürü anlamsız laf kalabalığı oluyor.

Haberin içeriğinde hiçbir bilgi yok. Sistem kuracaklarmış nasıl bir sistem?

Bu proje sayesinde, öğrencilerin kartlarında para olmasa bile yemekhanelerden ücretsiz yemek alabilecekleri bir sistem kurulacak.

Şimdi ben gidip üniversiteye para vereceğim böylelikle bir öğrenci yemek mi yiyecek? Üniversite öğrenciyi bakiyesi yoksa bile atıyorum 3 yemek borçlandıracak mı? Borçlanan bakiyeler gönüllüler tarafından mı ödenecek bakkaldaki defter satın alma misali?

Hiçbir bilgi yok. Genel sekreterlik böyle haber ısmarlamış sadece.

Ismarlama haber yaptırınca böyle bir sürü satır, bir sürü anlamsız laf kalabalığı oluyor.

Haberin içeriğinde hiçbir bilgi yok. Sistem kuracaklarmış nasıl bir sistem?

Şimdi ben gidip üniversiteye para vereceğim böylelikle bir öğrenci yemek mi yiyecek? Üniversite öğrenciyi bakiyesi yoksa bile atıyorum 3 yemek borçlandıracak mı? Borçlanan bakiyeler gönüllüler tarafından mı ödenecek bakkaldaki defter satın alma misali?

Hiçbir bilgi yok. Genel sekreterlik böyle haber ısmarlamış sadece.
Detayları muhtemelen kendi web siteleri ya da sosyal medyadan duyuracak ya da öğrenci işlerinden öğrenilmesini sağlayacaklar.

Asıl sorun da bu aşamaya gelinmiş olması fakat tabii ki ihtiyaç sahipleri için çok sevindirici.

Asıl sorun da bu aşamaya gelinmiş olması
Aynen öyle. Devlet okullarının her kademesinde en az bir öğün ücretsiz yemek verilmeli.

@HosgeldinHarunAbi bunlara zaten gerek yok. Dicle orası koç üniversitesi değil. Çocuklara bedava yemek versin okul. Zaten yemek dedikleri nohut tarhana
Aynen öyle 2. Doktorum patates püresi üzerine farklı kıyma formları koyup “Bilmem ne köfte” yemeklerini de es geçmeyelim.

Üniversitede dışarıdakinin aksine çok cüzi miktarlarla yeniyor. Rosto’dan balığa kadar her şey çıkıyordu. Bence güzeldi yemekleri yaa…

Üniversitede dışarıdakinin aksine çok cüzi miktarlarla yeniyor. Rosto’dan balığa kadar her şey çıkıyordu. Bence güzeldi yemekleri yaa…
Hangi üniversite o? Bizde maksimum böcek proteini ile güçlendirilmiş salçasız dolma çıkıyordu.

Hangi üniversite o? Bizde maksimum böcek proteini ile güçlendirilmiş salçasız dolma çıkıyordu.
Haftada 2-3 gün beğenilmeyecek şeyler de çıkıyordu ama çok güzeldi. Döner falan da geliyordu. Favorim içi mısırlı bir çorba idi. Giresunda idi bir de bu. Kyk olsun, okul olsun yemekleri aşırı iyiydi.

Üniversitede askıda zarta zurta gerek yok. Yok kardeşim. Vasıfsız eşinizi, ahbabınızı bilmem ne müdürü olarak kadroya almak yerine çocuklara yemek verebilirsiniz. Yandaşlara sürekli peyzaj ihalesi vermek yerine çocukların eğitim ortamının kalitesini arttırabilirsiniz. Yandaşlarınız öyle bir semirdi ki öyle bir yedi ki yiye yiye kusar hale geldiler. Anadolu'nun bağrından gelmiş çoğu yarı aç yatan çocuklara azıcık, ufacık faydanız olsun. Bırakın üniversiteleri 3 kuruş eksik soyun ama şu çocuklara azıcık insani şartları sağlayın ama yok. En siktiriboktan müdüründen bilmem kime kadar üniversiteler artık arpalık. Yemeyene, soymayana, eşini dostunu üniversiteye bir şekilde personel olarak sokamayana aptal gözüyle bakılıyor, çevresi düşman kesiliyor. Nasıl olsa kimse denetlemiyor.

Geri