Üniversite sınavına en iyi şekilde nasıl hazırlanılır?

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
en iyi dersana hangisidir - üniversite sınavı için en iyi kaynaklar hangileridir - üniversite sınavına nasıl çalışılır

Üniversite sınavına nasıl çalışılmalıdır?

Benim sınava girdiğim dönemde ezberden çok zekaya dayalı sorular vardı.
Şimdi sistem yine ezberciliğe dönmüş.
Sistemli konu tekrarı şart.

Bitirilmeye çalışan soru bankaları deneme setleri vs can sıkmaktan öte bir şey değil. Tutupta bir soru bankasını alıp sırf bitirmek uğruna bildiğimiz konuları defalarca çözüp zaman kaybı yapardık biz. (Arkadaşlarım daha doğrusu ben bir tane kitap bitirdiğimi hatırlamam khjkj)
Denemelerde yanlış çıkan sorulara veya çok zorlandığınız sorulara işaret koyun çözerken daha sonra mutlaka ilgili konuya çalışın.
Sosyal hayatınızla aranıza duvar örmeyin mutlaka kafanızı dağıtacak bir uğraşınız olsun.
Bana göre en önemlisi soğukkanlılık. Sınav telaşını mutlaka atın üzerinizden. Telaş yapabileceğinizin altında performans getirir.
Soru çözerken saat tutup çözmeyi deneyin. Böylece kısmen de olsa telaşı atarsınız üzerinizden.

Eskiden çok kolaydı. Ders çalışmaya gerek yoktu. Bi kere dinlemek yeterdi.

Ben bir defa çok iyi hazırlandım sınav günü uyuyakalmışım.
Hayatım o gün değişti.

Şuan ki sınav sisteminde disiplinli ve planlı çalışmak.
Sosyal aktivitelerden de tamamen soyutlanmamak.
ve evet soğukkanlılıkta çok önemli.Anlık stresle öğrenci kek bir soruyu kaçırabiliyor.
Bir tavsiyem de Üniv. mezunuysanız ve üniversite sınavı dışında bir sınava hazırlanıyorsanız, misal ALES,DGS,TUS,YDS tekrar üniversite sınavına da girmeniz.Nedeni tecrübe yaşatması.Kaygıyı kontrol edebilme yetisini yükseltmesi.

Geri