Üniversite okuyup ev hanımı olmak

Konu sahibi son olarak 3039 gün önce görüldü
Kariyer hedeflerim arasında çok rahat ilk beşe oynar. Hatta zirveyi bile zorlar. Ne fazla mesai var, ne trafik derdi. Daha ne olsun.

giphy.gif

O değil de fazla mesai ücretleri ödense bari ya.

ben de ev erkeği olmak istiyorum artık ya yeter **Spam/Adversiting**

Ülkemizde yaygın bi durum ev hanımlığı hadi öyle oluyor diyelim. Bi çok arkadaşım var okuyorlar gidiyorlar servis şoförü oluyorlar. Küçümsememden değil. Üniversite okumana vs gerek yok ki bunun için. Üniversite sadece daha keyifli vakit geçireceğin özgür olduğun ortam için gidilen yer ülkemizde.

İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde kadın tercih etmediği sürece böyle bi durum yaşanmaz, illa ki iş bulunur diye düşünüyorum.
Şahsen ben Bursa'da 6 aydır kendime uygun iş bulamadığım için bi' üniversite mezunu olarak kafayı yemek üzereyim. :mrslkm:

Bu duruma alismak daha buyuk bi dram aslinda.

Ülkemiz için “logic error†veren cümle.
Zırt üniversitenin zort bölümünden mezun olup kariyer nette iş kovalarsanız avcunuzu yalarsınız. Zaten aldığınız eğitimle dünya standartlarında lise seviyesine bile denk gelmeyen bir eğitim alıyorsunuz, aldırılıyorsunuz. Mezun olur olmaz CEO havalarına giriyorsunuz. Tecrübeye saygınız yok, emeğe saygınız yok, en kolay yoldan köşe olma derdindesiniz. Tablada simit satan suriyeli çocuk bile çoğu iktisat mezunu adamdan daha hakim finansallara, nerden tutarsan tut elde kalıyorsunuz, şikayete geldi mi ama dil pabuç kadar.
Allah belanızı versin ne diyim

:D
Tüm ciddiyetimi kaçırdın üstteki üye .

aegise katılıyorum sadece okumak yetmiyor okulu bitirdikten sonra direk en üstten başlamayı düşünüyorsunuz. bölümünüzün en alt seviyesi neyse ordan başlamak lazım isterseniz yaşınız 30 olmuş olsun okuma yazma bilmeyen kişiden bile düşük seviyede başlayıp işi yavaş yavaş öğrendikten sonra zaten kapılar bir bir açılıyor hedefinizden şaşmayıp kendinizi bişey sanmadan ilerlerseniz kariyer yapmaya başlarsınız. tabi bu durum dayısı olanlar için farklı bir şekilde ilerler ^^

Çalışan kadınlar ev hanımı da değil miydi ayrıca :)

asfhdhsjakalmura inat zart zurt bölümden mezun olmuş ev hanımlarına tam destek. bunlar üniversitede tıp fakültesinden kızla çıkar, evlenirken kıymalı böreğin yufkasını hazır alan tıp fakülteliyle değil değil yufkayı evde oturup eliyle açan zart zurt bölümden mezun olmuşla evlenmek isterler hanımlar siz rahat olun. :cici:

ana yok baba yok
bakıcı olduğu kadar
sonra neden böyle olduk

"Gevezeliğin en ileri derecesi
zekâ yoksulluğunun da en ileri derecesidir
Ve bir hatiple mezat tellalı arasında
çok az fark vardır."

Halil Gibran

Okuyun.Eğitilin kadınlar.
Toplum aileden yükselir.Çocuğun ilk eğitmeni Annedir.Anne ne kadar eğitimli olursa,çocuk o kadar verimli olur.

Bu konu benim için:"Aman kızdır okuyupta napacak,"deyimine eş değerdir.

üni mezunlarının işsiz kaldıkları şu devirde kaçınılmaz son olması kuvvetle muhtemeldir.

olmamak için #direnash modundayım su sıralar, hayırlısı.
gerçi dirensem de fayda etmeyebilir.

Sakın öyle şeyler yapmayın yani yazık günah :hıı:
Çalışın koca parası yemeyin :liv:

Ben evde oturuncu sıkılırım ya bir noktadan sonra:liv:

Geri