Üniversite mezunlarının iş bulamamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Gencler issiz kalmasin biraz daha millet uni de takilsin kontenjanlari artiralim deyip issizligi sadece ertelemek bir halta yaramaz.
Hizli ve kolay iş bulmanin yolu uni mezunu olmaktan degil saglam bir yerde tanidiginin olmasindan geciyor.
Ailerin cogu da cocugum ilim ogrensin diye okumasina destek vermiyor. Amaci sasmis araclarla gercekler gozardi edilemez.
Kendi meslek grubundaki odalardan, derneklerden memnun olani da gormedim. Bu da buyuk bir sorun.

Dayım olmadan kendi mesleğimi yapıyorum 2 senedir.
Bunun dışında kasiyer,güvenlik görevlisi,avm de stand görevlisi olarakta çalıştım iş bulamayınca.
Genelde aldığım sorular; deneyimin var mı?
Hep deneyim sorunu karşımıza çıkıyor..
Yeni mezun olmuşuz nasıl deneyimli olalım?Cv de her şey yazarken bu sorunun gelmesi aşırı saçma geliyor.
Ben şanslı taraftayım ama mesleğimi yapıyor olmasam başka işlerde çalışmak zoruma gitmezdi.
İnsanın kendi parasını kazanması ve bir şeyler için çaba sarf etmesi kadar güzel bir şey yok.

ahahaha süreyya hanım sinirlenip makale yazıyor sonra, orada değerli zaman bak saatlik 60 euro, o yüzden zamanını çalamam süreyya hanımın yoksa türkiyeye ödediği yüklü vergileri ödeyemez...... :p

bu sorunun iki muhattabı var; ilk muhatap türkiyenin 81 iline sağlık ocağından hallice üniversite açan devlet adamları, ikincisi de iş başvuru şartlarına alanında en az 2 yıl deneyimli yazan işletme sahipleri......... bu soruyu başka biri cevaplayamaz......

İşsiz olan Üniversite mezunları bu soruyu cevaplayamadığından işsiz zaten topu devlete atıyor. Üniversiteler eğitim yuvası hiç kimseye meslek garantisi vermez. Meslek istyorsan tornacıya gideydin sana meslek verirdi.

Son düzenleme:
Yani adam demek istiyor ki, "evladim sigortali bir isin olsun hayatini kurtar" a gonul baglayanlardan bir bok olmuyor maalesef

Sey gibi dusunun mesela, herhangibi bir kadin parasi olup yasi gecmis bir adamla evlenip 1 seneye cocuk yaptiktan sonra evde takilmayi hayat kurtarma zannediyor. Bu yuzden aksamdan aksama adamin suratina katlanabiliyor.

Mesela rusen amcanin oglu sedatlar hep ornek teskil etmistir hayatlarimizda...

Özel sektörde de böyle okuduğun okul sadece giriş aşamasında senle birlikte başvuranı elemek amacıyla kullanılıyor. eğer alaylı senden daha nitelikli ve etkin ise istersen en kaliteli üniversitede master yap ne yazık ki herhangi bir faydası olmuyor. Biraz kişilikle alakalı bir şey girişimci olmayan insana özel sektörde ekmek var ama asgari.

evet kardeşim kesinlikle haklısın sorunun her zaman mağdurdan kaynaklandığını düşünenlerin eğitilememesinden kaynaklanıyor.......

Mesela ben para odaklı adam olsam youtuber olurdum.
Bilim odaklı olsam emayti'ye girerdim.

Odaksiz olunca "herhangi biri" oluyorsun.

Bu herhangi oluş multifaktoriyel ama benim de suçum var.

Az kafası çalışan uydu kanalında iktidarsızlık hapı satar

Bir de çağımızın ek büyük yıkımı var. Bu gençler narcos ya da çukur izleyip kolay yoldan para kazanmayı amaçlıyor. Para kazanmak için youtuber ya da youtube da patlamak için türlü hallelere giriyorlar. Adam yanlızca tek bir klip ile youtube da milyon izlenmeye ulaşıyor.

Olum çiftlik bank ile zengin olma hayalleri kuran insanları gördü bu ülke, saadet zincirinden geçti.
Okumanın bir önemi olmadığı kitlelere empoze ediliyor.

Bu yuzden disaridan bakinca ulkenin iyiye gittigine dair mutemadiyen inandiriliyorsunuz hepsi bu, sokak roportajlari yapab kanallarda ki videolari bir izleyin, walking dead izlemenize gerek kalmaz mesela...

Babadan dededen kalmadı ki ne yapalım demeyelim misal ufak bir depo bulun mantar işine girin bak ciddi diyorum iyi para var

Geri