üniversite geçme ve kalma?

• Kullanıcı ??*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 4212 gün önce görüldü
selam bu yıl benim ilk yılım üniversitede bu yüzden geçme kalma sistemini bilmiyorum sınıf geçme olayı var mı yok mu yoksa dersten mi kalma var? 50 alırsam geçer miyim sınavlardan? birde en fazla kaç ders alttan bırakılabilinir? teşekkür ederim :)

O üniden üniye değişen bir durum benim zamanımda çan eğrisi falan vardı ama şimdi nasıl bilmiyorum. Üniversitenin adını yazarsan belki burada okuyan biri çıkar yardımcı olur.

hangi üniversite ?

O üniden üniye değişen bir durum benim zamanımda çan eğrisi falan vardı ama şimdi nasıl bilmiyorum. Üniversitenin adını yazarsan belki burada okuyan biri çıkar yardımcı olur.

cumhuriyet üni.. gano sistemi var sanırım artık o neyse ben muafiyeti geçtiğim için , bilgilendirme de yapmadılar o yüzden sizlere sormak istedim :)

ya işte mesela 50 aldığım dersten geçiyor muyum yoksa onu da vermek zorunda mıyım onu anlayamadım

sen muaf oldun mu olacak mısın
senden transkript alıyorlar muaf olduğun dersleri öğrenci işlerinden söyluyorlar

sen muaf oldun mu olacak mısın
senden transkript alıyorlar muaf olduğun dersleri öğrenci işlerinden söyluyorlar

muafiyeti soruyosan onu geçtim ben benim sormak istediğim , bi dersten dönem sonu ortalaması 50 ise geçer miyim yoksa o dersten kalır mıyım onu anlayamadım

muafiyeti soruyosan onu geçtim ben benim sormak istediğim , bi dersten dönem sonu ortalaması 50 ise geçer miyim yoksa o dersten kalır mıyım onu anlayamadım

bağıl sistem kısaca şudur. (yanlışlık eksiklik varsa yorumlarda düzeltin) çan eğrisi gibi sınava birlikte girdiğin seninle aynı öğretim (mesela 2.öğretim) kişiler (1. 2. 3. 4. sınıf ve uzatmış olabilir) hepsinin vize notlarının yüzde 40i ile final notunun yüzde 60ı nın toplamlarının ortalaması alınır.
bu ortalamayı ve 45i geçen o dersi geçer

Üniversiteden üniversiteye değişir.

İstanbul Üniversitesi'nde geçme notu 50 + çan mesela.
Geçme notu 60,70 olan okullar da var. Çanlı/çansız. Bütlü/bütsüz.Çok genel bir soru.Sorunun özel cevabınıda bölümünün öğrenci işlerinden alabilirsin.

Üniversitede sınıfta kalma yok, dersten kalma var. Bir üst sınıfa kaldığın dersler ile geçersin. 3-4 ve daha fazla dersten kalmışsan yarım dönem falan uzar, taz okulunda ya da BÜTte halletmezsen.
Ben bir tanesinden kalmıstım. Normal eğitim dönemi içinde ekstra 1 ders alarak kapatmıştım.

Geri