Un Helvası

• Kullanıcı Abaris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Pasta-Tatlı-Reçel-Marmelatlar
Konu sahibi son olarak 1725 gün önce görüldü
Ellerime sağlık :k1:

qJZvn3.jpg

Malzemeler

200 gr tereyağı ya da bitkisel margarin
2 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt

Yapılışı

Yağı tencerede eritip unu hemen tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla aşağıdan yukarıya doğru sürekli karıştırarak en az 15 dakika kadar kavurun. (Unun renginin koyulaşması ve sütlü kahverengi olması gerekiyor)
Diğer taraftan, toz şeker ve suyu bir kaseye aktarıp iyice karıştırın. (şekerin erimesi şart değil) Şekerli suyu helvanın üzerine ilave edip helvayı karıştırarak 5 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. (şekerli suyu ilave ederken kasenin dibinde şeker kalmamasına dikkat edin)
Helvayı birkaç dakika dinlendirin. Dinlenmiş helvadan kaşıkla parçalar alıp şekil vererek servis tabağına yerleştirin. Helvayı bastırarak düz bir servis tabağına yayabilir, iyice soğuduğunda bıçakla dilimleyerek de servise sunabilirsiniz. Fındık, badem ya da cevizle süsleyebilirsiniz.

Süslemek için üstüne kavrulmuş fındık döktüm ben ama fındık yoksa cevizde dökebilirsiniz.

Afiyet olsun :cici:

Dip Not: Sahrap Soysalın tarifinden yaptım :hppy:

Hamarat kızlar:p güzel gözüküyor cidden ama ben irmik tatlısı daha çok seviyorummm:tatlı:

Pişirip tadını kontrol ederken damağında kaldıysa işlem tamam.p

Ben yanıkımsı seviyorum. Ellerinize sağlık @Abaris.

Hamarat kızlar:p güzel gözüküyor cidden ama ben irmik tatlısı daha çok seviyorummm:tatlı:

Bencede bütün kızlar hamarat cnm :p

Pişirip tadını kontrol ederken damağında kaldıysa işlem tamam.p
Ben yanıkımsı seviyorum. Ellerinize sağlık @Abaris.

çok gzl olmuştu parmaklarımıda yiyecektim :dyg:
diğer yapışımda biiraz daha unu kavururum öylede tadını denerim :hppy:

Bu lezzet Sevilmez mi hiç :u3::u1:

Olmamış sanki bu ya ?
Böylemi oluyor ?
Unun kokusu çıkana kadar kavuracaksınız 15 dakika değil. :D

konuya tıklar tıklamaz BİTKİSEL MARGARİN yazısını görünce midem ağzıma geldi, hâlâ margarin kullananların varlığını görmek yaşarken öldürüyor beni.

Geri