Ümmetçi kardeşlerimizden selam var!

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Şu dincilerin,ümmetçi ve hilafet isteyenlerin neredeyse tamamı laik cumhuriyet düşmanı devletin malını kafir malı olarak görüp,kendine helal görüyorlar.yağma,talana ses çıkartmamak bundandır..

Sen ne düşünüyorsun?elindekilerden bir farkı var mı

Hz. Muhammed bosuna ummeti adina tovbe dilenmemis Allah'tan.

bunlarla ittifak olup şu videoyu çekmeye şanlı bayrağımızı ayaklar altına almaya cesaret veren iktidardır.

Hemen hemen her konuda bir genellestirme var. Bu da yorumlama sevkimi kiriyor.

Hemen hemen her konuda bir genellestirme var. Bu da yorumlama sevkimi kiriyor.

Genel diyemem fakat çoğunlukla itibari ile din üzerine konular,dini doktrinlerin aşağılanmasına ve tanrı mefhumuna hakaretten mülhem,kişinin inancını tiye almaya varıyor.Bu konuda da arkadaşımız bir kaç beyinsizin çektiği videodan dem vurarak,tüm islami ve müslümanları töhbet altında bırakıyor ve bizimde bu sakat dilemmasına çanak tutmamızı bekliyor sanırım.

Genel diyemem fakat çoğunlukla itibari ile din üzerine konular,dini doktrinlerin aşağılanmasına ve tanrı mefhumuna hakaretten mülhem,kişinin inancını tiye almaya varıyor.Bu konuda da arkadaşımız bir kaç beyinsizin çektiği videodan dem vurarak,tüm islami ve müslümanları töhbet altında bırakıyor ve bizimde bu sakat dilemmasına çanak tutmamızı bekliyor sanırım.
Bir dinci yada ümmetci diye tabir edilen kisiler su video´yu elestirse dahi muhtemelen bu denli önyargi ile inandirici gelmeyecektir. Ayristirmamak icin genellestirmemek icin kullandigimiz terimler o kadar mühim ki. Keske ötekilestirmeden elestirmeyi becerebilse herkes.

İyi güzel ama pratiği yok. Çok büyük bir din tabanlı dünya savaşı ve yeni bir dünya haritası lazım bize. Nasıl olacak.

Sen hipotezini kendince kanitlamissin.
sen dalganı geç!bu toplumu tanıma ve kavrama biçimimdir.sana ufak bir örnek vereyim’fetullah gibi nice cemaatleri ve hatta Akp pisliğini başımıza bela eden kendine müslümanım diyen Anadolu Müslümanlığıdır.İslam+Osmanlı+hilafet üçgeni arasında sıkışmış büyük bir kitle.bugün Türkiye’nin başına ne geldiyse bunların desteğiyle olmuştur.100 yıldır bu toplumun 3 te 2’si birey olma ve bağımsız yaşamayı kendine fazla görmüştür..anlayacağın islamcı hırsızlar tek başına değil ardında riyakar,reaye ruhlu topluluğun bizzati gönüllü desteği var.

Bir dinci yada ümmetci diye tabir edilen kisiler su video´yu elestirse dahi muhtemelen bu denli önyargi ile inandirici gelmeyecektir. Ayristirmamak icin genellestirmemek icin kullandigimiz terimler o kadar mühim ki. Keske ötekilestirmeden elestirmeyi becerebilse herkes.

Yorumunuza katılmak ile beraber ezcümle,nazarımda bu videonun bir kıymeti yok.Terör,cinayet ve sapkınlık her din de,semavi olmayanlarda dahi lanetlenmiştir.Birilerinin suç işlemesi ve ardından eylemini paklamak için İslam ve Kuran'ı kendine pusat kuşanmasının kabul edilemeyeceği gibi,bu eylemi misal addederek tüm müslüman ve islamiyeti bu doğrultuda değerlendirmek,iyiyi ve kötüyü filtre etmeden yapılan eleştiri ve ahirinde tefekkür kayda alınmayacak kadar sakil ve galizdir.Sorgulama ve eleştirinin ölçüsü bu değildir.

sen dalganı geç!bu toplumu tanıma ve kavrama biçimimdir.sana ufak bir örnek vereyim’fetullah gibi nice cemaatleri ve hatta Akp pisliğini başımıza bela eden kendine müslümanım diyen Anadolu Müslümanlığıdır.İslam+Osmanlı+hilafet üçgeni arasında sıkışmış büyük bir kitle.bugün Türkiye’nin başına ne geldiyse bunların desteğiyle olmuştur.100 yıldır bu toplumun 3 te 2’si birey olma ve bağımsız yaşamayı kendine fazla görmüştür..anlayacağın islamcı hırsızlar tek başına değil ardında riyakar,reaye ruhlu topluluğun bizzati gönüllü desteği var.

Dostum burada kimse,ne osmanlının yanlışlarını savunuyor ne de fetö'yü övüyor.Konuyu siyasi paradigmaya kaydıranda,sonunda kendi yargınla müslümanların genelini de fişleyen sensin.Bu mu senin adalet tartın,bumu senin modern bakış açın?

Dostum burada kimse,ne osmanlının yanlışlarını savunuyor ne de fetö'yü övüyor.Konuyu siyasi paradigmaya kaydıranda,sonunda kendi yargınla müslümanların genelini de fişleyen sensin.Bu mu senin adalet tartın,bumu senin modern bakış açın?
Videodan alakasız yazdım.Türkiye’deki yaşayan bütün Müslümanlar için yazmadım.lakin büyük bir kısmı kendi cumhuriyetine düşman ve yıkılması rejimin değişmesi taraftarı.bariz gerçek budur,fetö ile Akp’yi başımıza bela eden onlar bilmem anlatabildim mi?

Videodan alakasız yazdım.Türkiye’deki yaşayan bütün Müslümanlar için yazmadım.lakin büyük bir kısmı kendi cumhuriyetine düşman ve yıkılması rejimin değişmesi taraftarı.bariz gerçek budur,fetö ile Akp’yi başımıza bela eden onlar bilmem anlatabildim mi?

"Şu dincilerin,ümmetçi ve hilafet isteyenlerin neredeyse tamamı laik cumhuriyet düşmanı devletin malını kafir malı olarak görüp,kendine helal görüyorlar.yağma,talana ses çıkartmamak bundandır.."

Bu sizin konudaki ilk mesajınız.Nasıl bir genelleme yaptığınızı idrak edebilmeniz adına yukarıda iktibas ediyorum.Siyaset arenasına bakınca Cumhuriyetçi'yim diye geçinip rüşvet yiyen,tecavüz eden,cinayet işleyen onlarca örnek verebilirim size.Sizin mantığınıza göre bunu uyarlarsak "Tüm Cumhuriyetçiler" Tecavüzcü,Dolandırıcı ve Rüşvetçidir dememde benim herhangi bir beis yok/olmamalıdır.Lakin insan vicdani değer yargısı bizi bu nakıs düşünceden arındırıyor.Suçlar ve hatalar bireyseldir bir kavme/ırka/ideolojiye maal edilmesi mantığa ve kişi inanıyorsa dini inancına uyuşmaz.

Bir çoğumuz askerlik yapmıştır.Hani o meşhur kıssa,bir asker tören yürüyüşü sırasında bir ıslık çalar ve cezasını tüm bölük çeker.Buna cevap olarak komutan "burası asker ocağıdır burada mantık aranmaz,bir kişinin yaptığının cezasını tüm bölük çeker" gibi klişe bir cevap verir.Bu cevabı mantalitemizde eritmek ne derece zordur tahmin ettiğinizi düşünüyorum.

Tartışalım eyvallah.Tartışmak her zaman olumlu ve devrimci düşüncelere derkeder insanları.Sarp yollardan geçmeden,akabelerin hırçın uğultusunu göğsüne yüklemeden ulaşılmaz aydınlığa.Kalbini karanlıklarda yakacaksınki karanlıkta kalmışları yakabilip aydınlatasın.Yanmış bir kibrit,yanmamış bir kutu kibritten daha imanlıdır.Tabi kibrit yakayım derken ağacı tutuşturup ormanın hayatiyetini tehlikeye atma riskinide gözden geçirmeli kişi.Yani tartışılmalı ki,tartılınabilsin.Ama bunu yaparken karşımızdakinin de değerlerini tarumar etmeyelim.En azından biraz empati yapalım...

Son düzenleme:
Geri