Ülkücü öğretmenler grubu ve Rojin paylaşımı

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Y94elH.jpeg

Aslında bu mesele üzerinden yazıp yazmama konusunda biraz kararsızdım fakat hali hazırda alevilere dönük nefret suçunun forumda gündem olması hasabiyle, bir nefret suçu örneğini daha işlemiş olalım. 83 bin takipçisi olan bir Facebook sayfasının paylaşımı. Takipçilerinin büyük bir kısmı öğretmen değildir fakat bunu yazanın öğretmen olduğu anlaşılıyor. Durum sahiden vahim. Evvela yazan kişinin imlası bozuk. Acilen Türkçe dersi almalı. İmlayı yapı bozumuna uğratma derdi taşısa anlaşılabilir bir durum olurdu fakat maalesef dil bilmemekle ilgili bir durum söz konusu. Dili tam olarak idrak edemeyince de düşünce izleği sığ oluyor insanın. Yazan şahıs bu bağlamıyla sığ bir anlayışla düşündüğünü gösteriyor. Gelelim asıl vahim konuya. Cümle hem Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında hem de İnsan Hakları beyannamesinde - özel olarak da Çocuk Hakları beyannamesinde ayrımcılık suçuna giren bir yapıda. İlgili şahsa dava açılması icap ediyor. Sayfanın diğer paylaşımlarına baktım. Benzer birkaç paylaşım daha yapılmış, benzer paylaşımın altında yüzlerce destek yorumu ve binden fazla beğeni görülüyor. Haliyle durum sahiden vahim. Çocukların renklerinin, dillerinin, dinlerinin sorulamayacağını bilmeyen bir yığın insanla aynı havayı teneffüs ediyoruz maalesef.

Not: Yapılan şikayetlerle bu görsel kaldırılmış gözüküyor ama görselin devamı paylaşımlar duruyor.

JFqd5S.jpeg

rHuAgz.jpeg

Tam anlamıyla saçmalık.

Bunları paylaşanların öğretmenlik gibi kutsal bir meslekte yeri olmamalıdır.

Sığ olup olmadıklarını bilmiyorum ama gördüğüm kadarı ile gayet sığır oldukları anlaşılıyor

Ben kulaklarımın duyduklarını buraya yazamam fakat var böyle insanlar ne yazık ki.

• Beğen
Tepkiler: X
yani bu tarz insanlar gerçekten var ama bu tür hesapların provake amacı gutmeksizin var olduklarina inanmam mumkun degil. olsa bile bu tür yayinlarla kendilerini cabuk bitirirler. bu kasti olarak yapilacak bir harekettir bence.

Psinoza senden daha iyilerini beklerdim .

Arkadaşlar bu duyduğumuz okuduğumuz saçmalıkların gerçek bir ülkücü zihniyetten kaynaklanması imkansız çünkü ülkücülüğün temel felsefesi sevgidir bu şöyle tarif edilir yku günün İçimdeki sevgi öyle bir sevgi olmalıdır ki Bir ülkücü her şeyi sevmeli yaratılanı yaradandan ötürü sevmeli şöyle düşünelim Bir ülkücü sağlam bir taş olmalı Nasıl ki Durgun bir göl yüzeyine bir taş atarsınız o taşın dalgaları tüm Gölü kaplar ise ülkücü de bulunduğu toplumda yarattığı etki ile tüm katmanları etkilemeleri içinde sevgiyi yaşatan sevgiyi barındıran ilk önce Rabbini daha sonra Rabbim'in yarattığı her şeyi seven bir zihniyetten Allah'ım bile kullarım diyerek bir tuttuğu insanları o bu veya şu olarak ayırmak kesinlikle olmaz bu ayrıma lütfen dikkat edelim bunun gibi karaktersiz bilgisiz insanların yaptıklarını ülkücü camiaya mal edemeyiz sevgi ile kalın Allah'a emanet olun

Bu tarz insanları bir birine kırdıran paylaşımlara prim verilmemeli. Yazılan terbiyesizliğin daniskası.

Bu provokasyon amaçlı yapılan paylaşımlar en çokta senin gibilere fırsat doğuruyor ona üzülüyorum.

Bir araba dolusu laf etmişsin ama Öğretmenler şehit edilirken gelip burada bir kelam etmezsin!

Şehit Aybükeler,Necmettinler,Neşe Altunlar ve daha nicelerini kahpece vuranlara forumda 2 kelime ettiğini görmedim koçum nasıl olacak o işler ? Samimiyetine nasıl inanayım ben senin?

Şu paylaşımı yapan faşistlerden pek farkın yok aslında.
Kendinden olanı koruyup kendinizden olmayanın canı yanınca 3 maymunu oynarsınız.

Çok değil azıcık samimiyet!

Ben kulaklarımın duyduklarını buraya yazamam fakat var böyle insanlar ne yazık ki.

Malesef bunlardan biri de sensin. Baş örtülülere olan alaycı tavırlarını, eski nickinin Solcu İmam olduğunu, müslümanları bu ve benzeri şekillerde alaya aldığını hatırlıyorum. Şu sıralar biraz sakinledin. İnşallah böyle kalırsın.

Malesef bunlardan biri de sensin. Baş örtülülere olan alaycı tavırlarını, eski nickinin Solcu İmam olduğunu, müslümanları bu ve benzeri şekillerde alaya aldığını hatırlıyorum. Şu sıralar biraz sakinledin. İnşallah böyle kalırsın.
Konunun müslümanlarla alakası ne peki?
İşine bak, bana akıl verecek en son kişi sensin.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu duyduğumuz okuduğumuz saçmalıkların gerçek bir ülkücü zihniyetten kaynaklanması imkansız çünkü ülkücülüğün temel felsefesi sevgidir bu şöyle tarif edilir yku günün İçimdeki sevgi öyle bir sevgi olmalıdır ki Bir ülkücü her şeyi sevmeli yaratılanı yaradandan ötürü sevmeli şöyle düşünelim Bir ülkücü sağlam bir taş olmalı Nasıl ki Durgun bir göl yüzeyine bir taş atarsınız o taşın dalgaları tüm Gölü kaplar ise ülkücü de bulunduğu toplumda yarattığı etki ile tüm katmanları etkilemeleri içinde sevgiyi yaşatan sevgiyi barındıran ilk önce Rabbini daha sonra Rabbim'in yarattığı her şeyi seven bir zihniyetten Allah'ım bile kullarım diyerek bir tuttuğu insanları o bu veya şu olarak ayırmak kesinlikle olmaz bu ayrıma lütfen dikkat edelim bunun gibi karaktersiz bilgisiz insanların yaptıklarını ülkücü camiaya mal edemeyiz sevgi ile kalın Allah'a emanet olun

Eline sağlık Kamil abi.

• Beğen
Tepkiler: X
Burada yazar ,müslümanlar derken ne anlatmaya çalışmış acaba

Şimdikiler yine insaflı , eskiden kafamızdan "iron maiden" kazağımızı çıkarıp tokatlayan abiler vardı.
Hadi ama birbirimizi kandırmanın manası yok bakın. Ülkücülük kavramının özünde "tüm etnik köken"lere sahip çıkalım diye bir kavram yatmaz. Ki en baba ülkücüleri de gördük hatta lise zamanında illa bir arkadaşınızın ısrarı üzerine ocaklara çay içmeye gitmişliğiniz vardır. Yok mu ? yalan söylemeyin.

Tabi konu şu an da "en sert ülkücü kim" değil orası ayrı ama provoke olması mevcut gerçeği değiştirmiyor. Bakın bunu yapan adamlar gerçek ülkücü değil zaten , onlar öyle grup kuralım da biraz eğlenelim kafasında adamlar değildirler. Direk real de hallederler durumu klavye delikanlılığu yapıyor ise ülkücü değildir zaten.
Bizim okul müdürü ülkücüydü bildiğin "hulk hogan" gibi adamdı bıyıklar falan. Adam bir tokat ile öğrenciyi bayıltabileceğinden dolayı tokat atmamaya yemin etmişti hatta.
"bana elimi kullandırma evladım lütfen kendine çeki düzen ver bak" diye de meşhur bir sloganı mevcut.

bunu ilk twitter'da gördüm, düşündüğüm ilk şey bunun bu ülkenin gerçeği olduğu.
yani bu gruplar, paylaşımlar belki provokasyon amaçlı açılmıştır, onun için paylaşımlar yapılıyordur ama bunun o şekilde yapılıyor olması, ülkedeki gerçek sorunları değiştirmiyor.
bu paylaşımla ben bütün ülkücüler böyledir, hepsi şöyledir demedim, insanları belli bir görüş etrafında toplayıp hepsinin aynı şekilde davranmasını beklemek saçmalıktır zaten.
ama toplumda var olmayan bir şey böyle gruplar üzerinden provoke edilemez ki, bu zaten hayatın içinde var.
hepimiz biliyoruz, olmamasını sağlayabilecek olanlar yine bizleriz ama bizim ülkemizde ortak paydada buluşup, birbirine insanca yaklaşıp yaşayabilecek kapasite yok.
yaşıyoruz, yaşıyoruz da işte anca bu kadar. ocular ve bucular durumu mide bulandırıyor.

Ülkücülük ile ırkçılığı karıştıranların hezeyanıdır bu mesaj ve oldukça tehlikelidir.
Fakat, her fırsatta yaşadığı ülkeye nefret kusanlardan ve ırkçılık seviyesinde düşüncelere sahip olanlardan da bir farkı yoktur bu güruhun.
Evet.Ne demek istediğimi çok iyi anladınız, sizi karşı karşıya koysak, yine kendi suretlerinizi görürsünüz. O bakımdan birbirinizi örnek göstererek mağdur olduğunuzu iddia etmeyiniz.

Ülkücülük ile ırkçılığı karıştıranların hezeyanıdır bu mesaj ve oldukça tehlikelidir.
Fakat, her fırsatta yaşadığı ülkeye nefret kusanlardan ve ırkçılık seviyesinde düşüncelere sahip olanlardan da bir farkı yoktur bu güruhun.
Evet.Ne demek istediğimi çok iyi anladınız, sizi karşı karşıya koysak, yine kendi suretlerinizi görürsünüz. O bakımdan birbirinizi örnek göstererek mağdur olduğunuzu iddia etmeyiniz.

Abi ülkücülük de farklı bir ırk seçeneği mi geldi alparslan türkeşten sonra ? Irkçılık yapmak için illa farklı bir etnik kökene saldırmak gerekmez ki ? Yani siyasi ideolojinin sentezine aykırı bir durum değil mi yapma allasen ? (: komünizm kapitalizm ve emperyalizme karşı 3. bir şık zaten bozkurtçuluk.

Abi ülkücülük de farklı bir ırk seçeneği mi geldi alparslan türkeşten sonra ? Irkçılık yapmak için illa farklı bir etnik kökene saldırmak gerekmez ki ? Yani siyasi ideolojinin sentezine aykırı bir durum değil mi yapma allasen ? (: komünizm kapitalizm ve emperyalizme karşı 3. bir şık zaten bozkurtçuluk.

İdeolojilerin temelinde felsefe vardır ve ülkücülüğün çıkış noktası da zannettiğin gibi ırklarla alakalı değildir.
Kaldı ki ırkçılık yapmak için elbette farklı bir etnik kökeni kendi etnik kökeninden aşağıda görmek, dolayısıyla saldırmak gerekir. Yoksa ırkçılık yapmanın başka alternatif yolları mı var ?

Geri