Ülkeyi kalkındıracak olan para mıdır, eğitim midir?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 898 gün önce görüldü
Ülkeyi kalkındıracak olan para mıdır, eğitim midir?

eğitim sistemimizin kimya başlıklı işkencesindeki bir ifade ile yani "NŞA" da -EĞİTİM- ama eğitimi okul binalarına ve üzerinde bedelleri yazan kâğıtlara bağlı kılıyorsok ne yazık ki -PARA-

para olmadan eğitimmi verilir??? para para para

Eğitim görmüşlere ne oluyor hala aynılar gelişen değişen bişey yok.. para ne yazık ki.

Para olmadan eğitim, eğitim olmadan Gelecek olmaz...

Para nın ülkeleri kalkındırdığını düşünenlere en güzel örnek ortadoğu da ki arap ülkeleridir efendim.
arabistan da yurt dışından gelen işçiler olmasa ülkede ki herkes yan gelip yatabilir.

gelir seviyeleri üst düzeyde olsa kaç yazar araba kullanmanın kadınlara yasak olduğu bir ülke de?

çünkü günahmış.

Eğitim şart.

Bir ülkenin her türlü kalkınması eğitimdedir. Bunun için fertlerin, tüm yaşamları boyunca eğitimi terk etmemeleri gerekir. Yaşın yada yaptığı işin bir önemi yok. Teknoloji, sanat, ilmi ve dini eğitim bir ömür boyu asla bırakılmamalıdır.

Peygamber efendimiz bile "Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz" dememiş midir?

bizim ülkemizde yapılan en büyük hata budur. İnsanlara kolay para kazandırmaya teşvik eden şeyleri göstermek.

Tabi ki eğitim önemlidir. Eğitimsiz insana para mı dayanır ya da para ile ne yapacağını bilir mi.
Ülkeyi kalkındıracak tek şey eğitimdir.
Eğitimle oluşan bilgiler teknoloji dökülür ve bu teknolojiyle de bir pazar yaratırsın.

Eğer paran varsa var olan pazara harcarsın gider durur.

Ayrıca üniversiteden bahsetmişken. Adam gidiyor bir 4 yıllık üniversiteye ezberliyor öyle böyle geçiyor sınıfı ama bi halttan anlamıyor.Adı üniversiteli.

Gündem hakkında tek bilgisi yoktur, koyun gibidir nereye çekersen oraya gider bu üniversiteli mi yani?

Peh!!!

Daha "herkes" yazmasını bilmeyen çoook üniversiteli tanıyorum ben.

Ayrıca şunu da söylemeden geçemeyeceğim
Odtü okuyup mezun olan 1 tane bile işsiz görmedim ben.

Neden bi araştırın derim.

Parasız hiç bir şey olmaz. Bunu hepimiz bilmeliyiz, ancak şöylede bir durum var ki eğitimsizlik, bilgisizlik, kültürsüzlük gibi unsurlar olursa para da tek başına hiç bir işe yaramaz. Ben bu iki temelin birbirinden ayrı tutulmamasından yanayım, biri olmaz ise diğerinin asla anlamı kalmaz :)

parasız adam gereksiz adam! parayla bilgiyi satın alabilirsin Lakin eğitimle parayı satın alamazsın en başında bizim ülkeden ele alırsak üniversite mezunları açta açıkta adamlar onca yıllarını heba etmişiz düşüncesine kapılıyor.
Ülkeyi kalkındıracak olan akıldır hiç şüpheniz olmasın akıllı adam parayı yönetendir.

parasız adam gereksiz adam! parayla bilgiyi satın alabilirsin Lakin eğitimle parayı satın alamazsın en başında bizim ülkeden ele alırsak üniversite mezunları açta açıkta adamlar onca yıllarını heba etmişiz düşüncesine kapılıyor.
Ülkeyi kalkındıracak olan akıldır hiç şüpheniz olmasın akıllı adam parayı yönetendir.
Parasız adam gereksiz adam mıdır? Mevlananın sözünü hatırlayatım o zaman:
"Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok. Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok."
Bir insanı parası var ya da yok diye yargılamamalıyız, zengin olunca el pençe divan durup, fakir olunca suratına bile bakmamazlık yapmamalıyız. Parayla bilgiyi satın alabilirsin, elbette orda problem yok. Örnek verecek olursak özel okullar en basitinden. Bilgi bir şekilde edinilir.
Eğitimle parayı alamassın sözüne katılmıyorum. Parayı yönlendiren eğitimdir, bilgidir.
Eğitimin var diyelim, bilgilisin, akıllısın, kurarsın işini paranı kazanırsın. Demekki eğitimle parayı satın alabiliyormuşuz :)

LeadeR dostum haklısın altın madalya yaptırdım uzat boynunu takıcam yalnız hangi ülkede yaşadığının farkındasındır umarım şimdi git bi çay koy kafa kafaya verip bu problemden kurtulalım.:hi:

Para. Ne kadar egitim olursa olsun hadi diyelim bedava bir egitim verdiler. Ne olcak burda altyapı olmayınca hoop yurtdışı ? .Altyapıdan kasıt çalışma ortamının nitelikleri bir projeye yatırılan para, çıkılan destek , verilen önem . Ondan sonrada neden Beyin Göçü ? Aceba neden.

İkiside gereksiz bizim toplumumuz için

Zengin olup gezmenin tozmanın derdinde olacakta bizim insanımız.

Okuyup rahat kolay bir işim olsun diyen de bizim insanımız.

ne zaman kolaycılıktan vazgeçeriz işte o zaman bu Ülke Kalkınır.

Kesinlikle eğitimdir
Parası olup eğitimsiz,kültürsüz olsan ne faydan olabilir ki

Ülke parayla kalkınacak olsaydı dünyada ilk sırayı Suudi Arabistan alması gerekirdi.

Böyle bir soruyu sorma gereği duyduğumuz sürece, o istediğimiz kalkınma gerçekleşmeyecektir...

Bilmem, hiç bolluk içinde bir ülkede yaşamadım (hem bilgi hem para açısından)

Geri