Ülkesini her fırsatta gömen güruh

🕒 Konu sahibi 13 saat önce aktifti
@Hiç Düşünce bugün senin wp yazışma görünce bence sen yaşadığın ülkeyi iyice övgü yağmuruna tut :)
Buranın doğa ve tarihi güzelliklerinden övgü ile bahset tabii ki, ama yönetim konusunu yönetilen kişiler cevaplarsa daha iyi olur gibi.
Ama her türlü görüş önemli, senin yorumlar da kıymetli, uzaktan nasıl görüyorsun.

Ben de şuan gurbette ülkemi özlüyor olabilirdim. Yine kulaklarını cinlattim bave, duyuyorsun inş...

Ben ülkemi çok seviyor, üzerime düşen vergi, askerlik, seferberlik gibi vatandaşlık görevlerini yerine getirmeye çalışıyor, devletten usulsğz ihale alıp vatandaşı ve devleti soymaya kalkmıyor, vatandaşın bir taraflarına da koymayı içeren küfürler etmiyor, bu ülkenin doğal ve kültürel miraslarını koruyor ve olabildiğince insanlara duyurmaya çalışıyor, ülkenin kurucu değerlerine ve kurucularına saygı duyup onların kahramanlıklarıyla övünüyor ve bu ülkenin bütün unsurlarına saygı duyuyor ve onların önemini biliyorum ama yukarıdakileri yapmayıp milletin bir taraflarına koyacağını iddia eden soysuzlar tarafından vatan haini ilan ediliyorum.

Erdoğan'ı ve yancılarını sevmemek = ülkeyi sevmemek değildir. Sapla samanı karıştırmayın. Kimsenin köylü Avrupalıyı falan yücelttiği yok. Benim yücelttiğim şey oranın kanunları bunun da en basit örneği bizim gurbetçilerimiz. Adam Almanya'da bırak yere çöp atmayı, çöp kovasına attığı çöpü bile "ulan doğru yere mi attık" diye düşünerek atarken Kapıkule'den girdikten sonra adama bir rahatlama geliyor çöpü camdan dışarı atmakta hiçbir beis görmüyor. İşte bizim sorunumuz, kaygımız, öfkemiz bu düzensizliğe ya da adamına göre düzene. Bunların yanlışlığını ifade edince vatan haini oluyorsun.

Glu sakin ol kardeşim. Aşkın hanım sağlık sistemini beğendiği için şu an linç ediliyormuş. Konumuz bu

Son düzenleme:
okadar ülke şehir gezdim bi türkiye etmiyorlar be brolar vallagg Türkiye cidden cennet
ama işte yaşam gelir olayı olarak maalesef sınıfta kalıyor canım türkiyem

okuyom-ben-ya--i142519.jpg

Sebep cumhurbaşkanlığı konserleri.
Herkes ekmeğinin peşinde.
Bu arada bir numara Almanya.

Glu sakin ol kardeşim. Aşkın hanım sağlık sistemini beğendiği için şu an linç ediliyorumuş. Konumuz bu

Ha, pardon... Sistem için bir şey diyemem ama sağlıkçılarımız doktorundan hasta bakıcısına kadar on numara insanlar. Ben Türk doktor ve mühendislerine çok güveniyorum. Ellerine emeklerine sağlık. Bizim için yaptıklarından dolayı minnettarım. Aşkın Hanım'a da geçmiş olsun. Bu ülkede linçlenmemiş 3 kişi kaldı zaten.

Olm bu saltanatcilar ben hariç tüm sağlık sistemini beğeniyor :)

Gözü dönmüş muhalifler de tehlikeli, yandaşlar da :D Ben iki kesimin de arasında bir fark göremiyorum, kusura bakmayınız :D

Aslında olay şöyledir;
Sürekli ağzı küfür edenlerin köyünde biri mevta olur.
Cenaze namazından sonra imam sorar;
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Cemaat; İyi bilirdik m
Hakkınızı helal ediyor musunuz?
Ediyoruz.
...ve İmam; Gömün

Yahu yerli otomobil motorunu "en iyisini bosh yapıyor, onlardan alacaz" dersen gömerler tabi. Aslında olması gereken bu ama bunu öyle bir pazarliyorsun ki komik oluyor. Her gömüşümüzde yas da tutuyoruz. Arap miyiz biz siz gibi de uzulmeyelim vatanın haline.

Değerini bilenler ile gözü görmeyenler var. Onların gözü anca kendi nefretlerini görür. Bu arada Bosch Türkiye de üretim yapıyor. Çünkü Almaya da üretim yapabilmek çok maliyetli. Ya Çin, ya da Türkiye, rekabete dayanabilmek için.

Ülkeyi her fırsatta gömmek demeyelim de tutarlı eleştiriler faydalıdır.
İnsanlar yaşadığı ülkede mutsuzsa, türlü sınavlarda başarılı olsa bile torpil olduğuna inanıyorsa doğal olarak eleştiriler olur. Ülkesini sevenleri yurt dışında yaşamaya zorluyorsa ülke, yurttaş n'apsın?
Akademiye giren siyasetle beyin göçüne yönlendirmedik mi?
İnsana ve düşüncelerine değer mi verildi de insanlar ülkesini eleştirir oldu.
Övünülen genç nüfusumuz işsizlikten kıvranırken, hak ettiği geliri elde edemezken tarikatlar devlete polis, memur, bekçi yerleştirdiğini rahatça söyleyebiliyor.
Yurttaşın cebine giren para tüm Dünya'ya karşı değer kaybediyor. Mesele para değil, zamanını kaybediyor yurttaş. Beş yıl çalışıp araba alacağım diyor ama ÖTV zammı gelince alamıyor, arabayı almak için on yıl çalışman gerek artık diyorlar. Kur değer kaybediyor, bir beş yıl daha geliyor. Mesele para değil, zaman yani. Yurttaşın zamanı değersiz burada.
Ülkeyi gömmüyorum, daha refah içinde bir Türkiye istiyorum. İnsanını yurt dışında yaşamaya zorlamayacak bir Türkiye istiyorum. Eleştirilerin de birçoğu bu nitelikte zaten.
İnsanları bu denli politize edilen bir toplumda mutluluk, güven, bilim, sanat ilerlemez.

Punto ve yazı karakterinden Atv ya da A Haber olduğunu anlıyorum.

Geri