Ülkenin Umudumu, Ayıbımı?

X
  • Kullanıcı X
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Öyle çocuklar hayatta daha başarılı oluyor. O çocuk okur. Diğerleri oyun oynar.

• Beğen
Tepkiler: X
Gunumuz hispanic laylaylom tiktok genclerinden farkli degerleri olucak bir cocuk.
Ulkenin ayibi gibi gozuksede, bu onun ayibi değil. Ayip da değil...

Şimdi ki nesil eski nesil gibi çocukluğunu yaşıyamıyor.
Bu haberde olduğu gibi buna benzer zor durumda okumaya çalışan çok çocuğumuz var. Mesela köylerde köy okuluna gitmek için karda yapmurda çamurda okula gitmeye çalışanlar var.
Şimdi birde eğitim almak için telefona, pc ye, tablete ihtiyaç var. Bunlar olmadığı için okuyamayan binlerce çocukta var.

• Beğen
O güzel çocuğun umudu.Geleceğin umutsuzlarına umut olucak belki de.
Amma belli ki imtihan hak ve gerçek,bu durum da olmasına biri vesile oluyorsa onun yarını da yok,umudu da yok.

Rabbim yar yardımcısı olsun

O çocuk ülke için bir umut ama iktidarın o çocuğa veremediği hizmet ve imkanlar ise yüzkarası. Ailesinin maddi gücü yok kesin.

• Beğen
Güzel soru

Yıl olmuş 2020
Tartışmasız devletin ayıbı tabi

Gençler her daim umudumuzdur elbette ama
Devletin de bu gençlerin önünü açması gerekiyor

Ülkenin umudu, devletin ayıbı

• Beğen
Böyle şeyler halkın vicdanına dokunup, asıl gerçeği halı altına süpürüyor. sürekli önümüze düşen çoban çocuk bilmem ne birincisi oldu, işte çöp toplayan çocuğa öyle bir sürpriz yapıldı ki falan haberlerinden bahsediyorum. Sosyal devlet olduğunu iddia eden devlet bir üç beş değil binlerce çocuğa gerekli refah düzeyini sağlayamamış bunu tartışmıyoruz; yapılan sürprizi konuşuyoruz. 4-5 nesil sonrası için umut olabilir ama şimdiki çocukların ya da bir sonraki neslin umudu olmayacak.

Medeni dünya ile aramızda uçurum var
Açığı kapatmamız kolay olmayacak
Gençlere fırsat verilmeli

Sosyal devlet kavramını hiç sevmiyorum. Sosyal güvence sebebiyle insanlar rahata alışıyor, üretmiyor.

Çocuklara hayatın zorluğunu ailesi küçükken çocuğa aşılamalı.

Üniversiteye başlayınca anlıyor çoğu, kafasına vuruyor keşke okusaydım diye.

• Beğen
Sosyal devlet= popoya rahat batmasi mi? Iyiymis.

Sosyal devlet kavramını hiç sevmiyorum. Sosyal güvence sebebiyle insanlar rahata alışıyor, üretmiyor.

Çocuklara hayatın zorluğunu ailesi küçükken çocuğa aşılamalı.

Üniversiteye başlayınca anlıyor çoğu, kafasına vuruyor keşke okusaydım diye.
Sosyal devlet kavramını çok yanlış anlamışsın

Her şeyi sadece kendisinin bildiği sanan insanlara uyuz oluyorum.

Ben bu konu hakkinda yorum yapmamistim. Bu manzarada tabi suan icinde bulundugumuz covid belasinin payi buyuk.

Gel gelelim milyarlarca tl harcanan bi akıllı tablet projesi vardi eski parayla 10 katrilyondan fazla para harcandi, butun ogrencilere tablet dagitilacakti vs.

Yahu daha trnin 10’da birinde internet dahi yok. Devlet yaptigi projelerde ranttan once milleti dusunmeye baslayacakki ileri gidebilelim.

3. Dünya Ülkesiyiz, kabul edin yada etmeyin bu böyle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri