Ülken için savaşır mısın?

Konu sahibi son olarak 971 gün önce görüldü
Aslında herkesi düşündürecek bir soru. Yeri geldiğinde tüm vatanseverlik duygusu ile "Ülkem için canımı bile veririm" diyenler iş başa düştüğünde acaba ne yapar. Geçen yıl Amerikalı araştırma şirketi Gallup tüm dünya ülkelerinde Ülken için savaşır mısın anketi yapıyor..
Eğer herkes denildiği gibi olsaydı Türkiye' de %99 olması gerekir öyle değil mi? Durum öyle değil.
Bu ankete göre "Ülkem için savaşırım" diyenler %73 ile Türkiye 12. sırada.. Listede Müslüman ülkeler yüksek oranda yüzde alırken Fas %94 ilk sırada. Oransal olarak bizi geçen tek ülke ise Finlandiya.

63ec1a33-0fb0-4648-b0dd-df0fe5eda3df.jpg

Peki senin bu konuda düşüncen nedir?
Ülken için savaşır mısın?

Kurtuluş Savaşı gibi bi durum olursa (Allah göstermesin) savaşırım. Ama siyasi emeller için veya kişiler istedi diye savaşmam. Asıl savaş zaten komple vatanı kurtarmak içindir.

Türk diye suriyelilere sormuşlardır onlar, neyse geçenlerde barbarian risingi izliyorum romalılar barbarları (asıl barbar kendileride neyse) katletmeye geliyor büyük grup savaşmaktan yana zaten ya savaşarak öleceksin ya da onlar geldiğinde seni fantezilerine alet edip öldürecekler neyse içlerinden birisi çıkıp "savaşarak romaya karşı hiç bir şansımız yok" diyor ulan böyle şeylere ben ekran başında kuduruyorum çok pis küfür ediyorum her türlü öleceksin lan lale tabi ki savaşacaksın.

Şahsen bastığın toprak vatan toprağı değilse ve ömrün boyunca başkasının vatanında ikinci sınıf insan muamelesi görüp yaşamaktansa savaşmayı yeğlerim.

Hangi parti gelirse gelsin savaşırım !Başka gideceğimiz yer yok! Suriyeliler Azeriler ermeniler ve diğer göçmenler sıkıştıklarında ülkelerine geri kaçarlar! Biz nereye kaçalım

Geri