Ülkemizi daha iyi hale getirmek için elinizde güç olsa ne yapardınız?

Konu sahibi son olarak 2400 gün önce görüldü
Arkadaşlar siyasi taşlamalar gibi şeylerden uzak durarak neler yapıp Ülkemizin kaderini gidişatını daha iyi yerlere getirebiliriz sizlerin fikirlerini öğrenmek istiyorum....

adalet anlayışını değiştirirdim.

"güçlünün haklı değil haklının güçlü" olduğu zamanlardaki ince ve derin adalet anlayışını geri getirmek için kullanırdım tüm gücümü

Sonuçta ülkemizdeki tüm sorunların temelinde insanlarımıza "adaletsizce" davranabilecek kadar serbest at oynatabilen insanların kendilerini hala herşeyin üstünde görebilmesi yatıryor.

Hiçbirşey değiştirmezdim açıkçası , ne yapılırsa yapılsın her ülkede kuyuya taş atan 1 deli ve onu çıkarmaya çalışan 40 deli vardır. Bir müddet sonra herşey başa dönecektir.

Çocuklara sınava göre değil , yeteneklerine göre eğitim verdirirdim.

-Böyle Bir İmkanım olsa Öncelikle Terör Denen Pisliği / Bölünmeyi Ortadan Kaldırırdım..
Kaldırılması Gereken Elbet Çok şey Vardır,Ama Benim için En Önemlisi Budur..

Hiç bir şey yapmazdım.İsan oğlunun cahilliği olduğu sürece biizm ülkemiz hep aynı kalıcaktır.Sadece görsel olarak gelişicez.Zihin olarak hep aynı kalıcakalr.

İlk başta terör sorununu halleder, Sonra osmanlı zamanında topraklarımıza kavuşmak için her şeyi yapardım.

Topraklarımızı büyütmek isteyenler, yanlış düşünüyorsunuz bence :) Neden;
Japonya'yı düşünün, belki 2-3 tane ilimizin yüz ölçümü toplanınca edeceği kadar küçük bir ülke ancak bütün Dünya ya mal, ürün, teknolojik alet vs. satıyor..Yüz ölçümü değil ekonomik,siyasi,dini alanlarda gelişmeliyiz.. Ben olsam hiç bir şey yapmam.. Terörü de asla ortadan kaldırma çabasında olmam, çünkü teror olacak ki bu ülkede iyiyle kötü ayrışacak, herkesin maskesi düşüp herkes rengini belli edecek :) Tabi kontrolünde elimizden çıkmaması lazım o ayarı dengede tutmak oldukça zor.. Neyse, Allah devletimizin başındakilere kolaylık versin diyelim :)

üniversitelerin gerçekten araştırma yapması asıl amaçlarının mevcut bilgiyi öğrencilere yüklemenin yeterli olmadı belli mevcut bilgi referans alıp yeni araştırmalar yapmalıları bu mevcut araştırmalarıyle ülkeye katkımız olsun

üreten bi toplum olalım şuan ticaret yapan ve tüketen bir toplumuz kim derse desin

üretmek için eğitim ve araştırma şart

eğitim hem bireyin düşünceleri geliştirir hemde ülke ekonomisine yön verir

Kesinlikle eğitim şekli değişmeli,mevcut eğitim berbat özellikle lise ve orta okulların kitap içerikleri çok kötü.

İdam yasasını geri getirirdim :hihi:

Devlet bütçesinden beslenen din adamlarına gönüllülük esasını getirip, ödeneklerini keserdim; savaş gösterişine değil, barış huzuruna yatırım yapardım; eğitim ve bilimi desteklerdim; Şark'a daha fazla önem verirdim ve idam edilen-yakılarak ama- ikinci başbakan olarak ülke tarihine geçerdim.

Dini siyasete bulaştırmam
Ülkeyi ırklara ayırmam
Çocuklara daha çok okumayı aşılamak isterim

Geri