Ülkemizde ve dünyada son zamanlarda aşı karşıtları oluştu, aşıyla bakış açınız nedir?

Konu sahibi son olarak 1422 gün önce görüldü
nx6HW8.jpg

• Beğen
Tepkiler: X
Tıbbi her şeyin yan etkisi var ama bu son zamanlarda daha popüler bir konu haline geldi. Sosyal medya kirliliği de diyebiliriz. Her bünye bir değil ve her çocuk yan etkilere maruz kalmıyor. Evet aşıların sebep olduğu bazı sonuçlar da var ama bunlar totalde iyi örneklerle kıyaslanamayacak kadar az. Günümüzde virüs ve bakteriler fazla o nedenle eskiden aşı mı varmış mantığı bence doğru değil.

Cocuklarimizi aşıdan korumamız gerektiğini söyleyen insanlarla dolu ortalik. Sadece cocuklarlardaki kizamik vakalarinin artisina bakmak bu konuda ne kadar yanlis uygulama yapildiginin gostergesi, maalesef.

Cocuklarina asi yaptirmayan ailelere ciddi anlamda ceza verilmeli.
Sadece kendi cocuguna zarar vermekle kalmayip, baska cocuklari da riske atiyorlar.
Bilimin b sinden anlamayip, iki google kullaninca, tum sorunlara cozum bulabildigini zanneden yarim akillilar yuzunden dunya capinda onlenebilecek hastaliklardan olen cocuklar turedi artik.
Devlet de bunu onlemek icin daha iyi egitim seminerleri vermeli, insanlarin kafasindaki karisikligi gidermeye calismali.
Tum okullarda, kreslerde asi on kosul olmali, asisiz cocuk alinmamali.
Cocuklarimizin hayatlarini riske atmayin lutfen, asi cocugunuz icin yapabileceginiz ve onu hastaliklardan koruyabileceginiz en buyuk destekciniz.

Saçmalık. Cahil cahil iş yapmayın dedirtiyor. Bence ailelere ceza uygulanmalı.

Aşısız yaşam bir ideadır. Gerçekleşmesi çok titiz şartlara bağlıdır.

Örneğin kusursuz bir beslenme, barınma hatta giyinme vb. gerçekleşmezse hastalıklar kaçınılmazdır.

Günümüzde bu şartlardan arşın arşın uzak olduğumuz için, salvodur.

Kovid-19 aşısına karşı çıkan olmaz diye düşünüyorum.:)

Yani eriskinsindir. İnfluenza aşısı olmak istemiyorum dersin belki. Ama çocuğuna nasıl olur da polio aşısı yaptırmasın? Çocuk senin diye istediğin gibi sakat bırakmazsın

Aşı karşıtlığı cehaletten başka bir şey değildir. WHO ya göre bu durumun kültürle eğitimle de alakası yok. Sert yasalar olması gerektiğine inanıyorum bu konuda..

YAZILARI OKUYUP GÜLMEYE GELDİM

Aşıların yan etkisi olabileceğini zaten o dönem doktorlar açıkladı ve aşı olmadan önce de onay formu imzalatıldı.

Salgının kontrol altına alınabilmesi için hızlı şekilde geliştirilen aşıların elbette yan etkisi olabilir ancak ilerleyen süreçte yapılan bilimsel incelemelerde, salgın dönemi ortaya atılan yan etki iddialarının hiçbir gerçekliği olmadığı da ispatlandı.

İnsanların aşı olmaması, salgının dünya genelinde hızla yayılmasına ve birçok kişinin de hayatını kaybetmesine sebep oldu. Virüse yakalananlar da virüsün yarattığı ağır tahribata maruz kaldılar. Aşının etkisi birkaç ay içinde biter ancak virüsün yarattığı tahribat kalıcıdır.

Geri