Ülkemizde düşünçe özgürlüğüne saygı olduğuna inanıyormusunuz?

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
ülkemizde öncelikle tam anlamıyla düşünce özgürlüğü olduğuna dahi inanmıyorum.
Toplum olarak hep düşünce özgürlüğü istememize rağmen en ufak karşı bir görüşe hakaret derecesine ulaşacak şekilde tavır alıyoruz.

Bu tartışmaya Devlet Bahçeli'den bir replikle cevap vermek isterim :
-Ne hortumuu ne hortumuu kanalizasyon borusu !

Hayır yok . İsim olarak var fakat uygulamada yok. Zıt görüşler birbirine saygı duymayı öğrenemedi bir türlü , forumdan da görüldüğü gibi.

Paylasmadigin surece sıkıntı olmuyo diyolla

herkesin düşünmesini desteklerim

tamam bazen forumda hatalı konuşmalarım oluyo, hani nasıl derler bazen gaza geliyorum :(

burada birbirmize kızarız ederiz ama severiz hiç değilse birbirimizi

burada herkes bir başkasının oy verdiği partiyi eleştirebilir en doğal hakkı
yaptıkları icraatler sana göre yanlış, bana göre doğru olabilir
ama her parti ELEŞTİRİLİR

yani demem şu ki; sadece oy zamanı gelip vaadler de bulunup, oyu aldıktan sonra verdikleri sözleri vaadleri unutan, oyu kazandıktan sonra seni beni tanımayan yalancılar ( siyasetçiler ) için birbirimizin kalbini kırmayalım

şimdi burada forumda tartıştığım arkadaşları yarın yolda görsem Allah korusun kaza yapmış ya da başına kötü bişey gelmiş, ben gidicem yardımlarına

benle tartışan, benle aynı fikirde olmayan arkadaşlarda ben o durumda olsam benim yardımıma koşucaklar

bırakın o bu partiyi, biz kendimize bakalım ;)

hakaret ve saygısızlık olmadığı sürece insanların birbirleriyle tartışması bazı konularda karşı karşıya gelmesi düşünce özgürlüğüdür zaten.düşünce özgürlüğünün kısıtlanması demek sözleri,kitapları yasaklamak,toplatmak,yazarını yada söyleyenini içeri tıkmak,susturmaya çalışmak,sansürlemek,tehdit etmek, baskı uygulamak,ötekileştirmek,dışlamak,çeşitli yollarla alenen ezmek,alenen ezemiyorsa ezebilmek için yasa çıkarmak,yasa çıkaramıyorsa yapay ortamını yaratmaktır.

Step step ilerlemeli ,
Ülkeden bile yokken neden burada olsun

Herkes düşünmekte özgür istediğini düşün "ifade ozgurlugu" çok daha başka bir sey:p

Malesef bir birlerimizin düşüncelerine,görüşlerine saygımız ve sevgimiz yok.

ben gelicem buraya, karşımdaki görüşün liderine veya o görüşten birilerine bana göre küfürü hakediyor diye edicem. sonra buraya gelip forum da bile düşünce özgürlüğü yok diyecem. vayy bee.

düşünebiliyorsun fakat ifade etme noktasında sıkıntı büyük.

Yanıtı belli olan şeyleri ne diye tartışma konusu olarak açarsınız ki ? :T:

Ben inanmayanlardanım kim ne derse desin hepsi sözde.

Simdi ben chpliyim
-aa bu dinsiz
-chp zihniyeti soyle boyle

Ben mhpliyim
-ırkci bunlar,serseri
-terorden nemalaniyor bu mhp

Ben akpliyim
-yobaz bunlar yobaz
-koyun la bildigin koyun

Kaliplasmis ithamlar genellikle bu sekilde

Hangi saygidan bahsedebiliriz ki
Bugun toplumumuz bu kadar kutuplasmisken
Hangimiz ben saygiliyim diyebiliriz ki ?

düşünce özgürlüğü var da sıkıntı ifade özgürlüğünde. konuyu açan eleman bu iki kavramı ayıran cizgileri iyiden ayırd edip şeyetmeli.

Birisi; insanlar düşünen hayvanlar demişti. Demek ki düşünceyi telaffuz etmekte bir sıkıntı var.

Maalesef yok. En geri olduğumuz konu bu..
Farklı fikirlere karşı tahammülsüz hat safada bizim ülkede..

Geri