Ülkelerin tuvaletten sonra el yıkama oranları açıklandı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Avrupa'nın önde gelen araştırma şirketlerinden Statista'nın 2015 yılındaki çalışması tekrar gündem oldu. Ülkelerin tuvalet sonrası el yıkama alışkanlıklarını ortaya koyan araştırmaya göre Hollanda en pis ülke olurken, Bosna Hersek ve Türkiye en temiz ülkeler arasına girmeyi başardı.​

Ülkelerin el yıkama alışkanlıklarına göre:​

1.
Bosna-Hersek – Yüzde 96
2.
Türkiye – Yüzde 94
3.
Romanya – Yüzde 84
4.
Kosova – Yüzde 85
5.
Portekiz – Yüzde 85
6.
Sırbistan – Yüzde 83
7.
İrlanda – Yüzde 74
8.
İngiltere – Yüzde 75
9.
İsveç – Yüzde 78
10.
Almanya – Yüzde 76
11.
Hollanda – Yüzde 50

Türkiyedeki nüfus yoğunluğu müslüman olduğu için islam taaretten kaynaklı olarak başlarda. Araştırma “Avrupa” temelli bir araştırma belli ki.

Nüfusu yoğunluklu müslüülkelerinde doğalında fazla çıkar.

E bir de bizde “Squat toilet” meşhur malum.

:ddd Hollanda dogru ama yabancilarin ulkeye gelmesiyle ogrendiler artik yeni yapilan binalarda lavabo yapiliyor artik.

Su videoyu hatirlayalim.....

Röportajda biri Avrupa'da kimseyle el sıkışamadığından bahsediyordu. İğrenç yarebbim!

Ozellikle karnavallarda festivallerde, adamlar acik pisuvar yapiyor carsi ortasinda el yikamak icin alan yok. Akli olan kimseyle el sIkismaz :d
Bizde de her yerde çeşme var. İster iç ister temizlen. Güzel ülkem.: )

• Beğen
Tepkiler: W
Aklıma @W ‘nin Türkiye’ye tatile geldiği zaman petrol istasyonlarının tuvaletini övdüğü geldi khkhkhkgjvn

Tuvalet derken nasıl tuvalet.
Ülkenin çoğu bokuna dokunmadan götünü yıkamayı bilmiyor. Bu çok utanç verici. Bu adam elini yikasa ne olur. Tinerde falan bekletmesi lazım elini.

Yani evet şimdi hak veriyorum sana yaşadığın ülkeyi düşününce kjkjkj
Ah yok kiyasla soylemedim onu ben, her olayi ayri degerlendirmeli.Simdi hakkini yiyemem olunca da tertemiz oluyor, bahsettigim binalar 60li yillarda yapilmis binalar. O zamandan bu zamana cok sey degisti. ( disari pisuvar kulturu haric onu gormeye hala alisamadim) halk arasinda el yikama konusunda kendileriyle dalga geciyorlar.

Hastane'de tuvalet'e girdim.işeyemeden çıktım ve elimi yıkadım. Eimizi yıkıyoruz ama girdiğimiz her yeri de batırıyoruz.

Çocukluğumda duyduğum bir olay. Rahmetli komşumuz Almaya'dan arabası ile gelirken bulgaristan'da umumi tuvalete girmiş. Kapıdaki kadın bundan ücret istemiş ama öncekinden istediğinden daha fazla. Neden benden daha fazla diye sormuş. Kadın, çünkü sen Türk'sün demiş.

Hiç öğünmeyin.

Geri