Ukrayna - Rusya savaşında Türkiye’nin tutumu ne olmalı?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Reis 11. Gününde savaşı bitirecek

Sen önce soruma cevap ver
Hangi soruna canım? Alevilerle alakalı ise git o başlıkta var sorunun cevabı.
İşten yeni geldim, ben yatar.

Bak bir kere de olsa senin söylediklerini destekleyen bir ileti yolladım ama senden bir teşekkür dahi almadım kalbimi kırdın.

Abd ve avrupa Ukrayna yı maşa yaptı, Rusyayı kışkırttı. Putin akıllı ve mantıklı bir adam. Savaş isteyeceğim son şey olur fakat sınırlarını ve ülkesini koruması gerekiyor. Şuanda bu girişimleri yapmasaydı, gelecekte ne olurdu bunu da düşünmek gerekiyor .

Bir yıl önce soğuk savaş diye açmıştım, fazla soğuk kalamadılar.

Ukrayna halkı bir mücadele vermişti birkaç yıl önce. Belgeseli:

Baktığımız tarafa göre savaş değerlendirmesi farklı olur.
Rusya'nın mantıklı gerekçeleri var, Putin'in düşünce yapısı sıkıntılı, Ukrayna masum, AB savaşı üstlenmiş gibi yapıyor, ABD arkadaki el gibi takılıyor, Türkiye kendi derdinde.

Sovyetler dağılınca kurulan ülkelerin Doğu Avrupa'da olanları teker teker NATO'ya katıldı. Ukrayna artık son noktaydı ve Ukrayna halkı kısa süre önce bunun mücadelesini verdi "Biz, Batı'dan yanayız." diyerek.

On altıncı yüzyıldan beri güçle yayılan bir Rus ulusu var. Putin kendine bunu hedef almış. Modern bir önder gibi değil de orta çağdan gelmiş bir çar gibi hareket etti. Belki de Hitler'in belirttiği Rus düşman olarak hareket etti.

Savaşa yaklaşım konusunda büyük bir ikiyüzlülük sergileyen Avrupa'yı da yazdım bir kenara. Hep böyleydiler, hep böyle olacaklar.

Bizim için iki devlet de değerli ama Rus etkisine fazla kapılmamak gerek. Yayılmacı bir Rusya'nın en güney noktası Türkiye'de saklı. NATO'ya ait olmayan bir savaş bizi sıcaklığına çekemez zaten.

Savasa dahil olmak kesinlikle değil tabiki ancak kınamak ve bir kenardan izlemek te değil kesinlikle... Kınamak bana dokunmayan yılan bin yaşasın demektir. Başını toprağa görmek ve görmezden duymazdan gelmektir sadece. İlişkilerim bozulur derdine düşmeden yapıcı ve onarıcı bir politika izlemeli Türkiye ve savaşa dur diyen taraf olmalı. Sonuçta taraf olmamak ta güçlüye destek olmaktır. Ortak payda bulmalı ve tarafları bu paydada birleştirmeli

• Beğen
Tepkiler: X
Olay gerçekten Nazizm’e doğru kayıyor. Avrupa medeniyetinin damarlarında dolaşan o karanlık ideoloji yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor.

Ukrayna Savasi,Rus fobisini destekleyecek rahat bir bahane.

Geri