Ukrayna - Rusya savaşında Türkiye’nin tutumu ne olmalı?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

ben bu ablamızın videolarını takip ettikten sonra ölü taklidi yapmamız gerektiğinden emin değilim.
dolar fırlayacak, doğalgazımız kesilecek diye insanların ölümüne göz yummayı vicdanım kaldırmıyor

nato ne gune duruyo diyecegim de.. bence ulkemiz ilk olarak ukrayna-rusya civarinda kendi vatandasina ve orada yasayan turklere yardim da bulunabilir (ucak bileti, kurtarma operasyonu veya ne bileyim buna benzer her sey).

zaten su an ukrayna halki buyuk bir direnis icerisinde ve helal olsun gercekten. dunya zaten putin'in yaptigini desteklemiyo, rus halki arasinda da protestolar mevcut, yani rusya aslinda rezil durumda, ama herkes korktugu icin bisi yapmiyor tabi. akilli insan simdilik bisi yapmaz zaten. once nato toplantilarina bakilsin bakalim, durduk yere hooop atlamayalim mevzuya. putin'in video mesajini gordunuz dimi? insanlari azarlanmis cocuk gibi hissettiriyor tovbe est :p

@ibadeath muhalefete savaş istiyorlar diyorsun ama bak senin Tayyib ne diyor;
"AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Ukrayna Rusya gerilimine ilişkin "NATO'nun tavrıyla alakalı tavrımız açıktı. Sıradan bir kınama cümbüşüne dönmemeli. Daha kararlı bir adım atması gerekirdi" dedi."
Dedim ya öngörü sıfır, taktik sıfır, ....
Bir bakıyorsun güvercin ama arkasından şahin. Söyle senin Tayyibe artık bir karar versin.

Şimdi Ukrayna’da yaşayan bi Türk İşletmeci anlatıyor haberde;
Akpli biri çıktı Ukraynadaki Türk vatandaşlarının hepsine ulaştık dedi diyor ama bana ulaşan yok.
Ben kendi çabamla aradım ulaştım, oradakiler tahliyeniz yapılması için çalışma talebinizi başlattık demişler, yani kimseye ulaşmadan tahliye başlatıyoruz diye açıklama yapıyorlar.

2-3 gün önce uçak bileti alacaktım Pegasus’tan normalde 500-600 TL olan bilet fiyatı 9000 TL olmuş.

Diyelim evdeki altınları verdiler _ ihtiyacımız oldu .devlet hemen altınları geri verecek mi? Eflasyon yüzde 80 100 olmuş ,
_ enflasyonu karşılayacak kadar kâr verecek mi? 1 _gram bir çeyrek 1 tam verene ilave fazladan verecek mi?
Doları düşüreceklerdi onu sor ne oldu diye.

Birde ekonomi çok iyi diyorlardı hele damat diyordu ya şubat ocaktan iyi, mart şubattan iyi diye, peki öyleyse neden milletin altınlarına göz dikmişler onu da sor :D

@ibadeath muhalefete savaş istiyorlar diyorsun ama bak senin Tayyib ne diyor;
"AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Ukrayna Rusya gerilimine ilişkin "NATO'nun tavrıyla alakalı tavrımız açıktı. Sıradan bir kınama cümbüşüne dönmemeli. Daha kararlı bir adım atması gerekirdi" dedi."
Dedim ya öngörü sıfır, taktik sıfır, ....
Bir bakıyorsun güvercin ama arkasından şahin. Söyle senin Tayyibe artık bir karar versin.
Ya konuşmanın tamamını at yüreğin yetiyorsa, Ukrayna yi savaşa kim sürükledi utanmasan Erdoğan diyeceksin gerçi bu bir savaş değil işgal çok güvendiğin Ab nerde hani? Ama az kaldı

Ya konuşmanın tamamını at yüreğin yetiyorsa, Ukrayna yi savaşa kim sürükledi utanmasan Erdoğan diyeceksin gerçi bu bir savaş değil işgal çok güvendiğin Ab nerde hani? Ama az kaldı
Heyecanlanma Iba. Erdoğan'ı takan yok zaten. Kendine hayrı yokk ki. Yarın Putin gel yanıma der ve pıtış pıtış gider.

Heyecanlanma Iba. Erdoğan'ı takan yok @zaten. Kendine hayrı yokk ki. Yarın Putin gel yanıma der ve pıtış pıtış gider.
Hâlâ Erdoğan diyor Avrupa'yı çok taktı değil mi Putin Avrupa'nın rezilliğini görmezden geliyorsun ama seni de kullanıp atacak Avrupa bilesin

Hâlâ Erdoğan diyor Avrupa'yı çok taktı değil mi Putin Avrupa'nın rezilliğini görmezden geliyorsun ama seni de kullanıp atacak Avrupa bilesin
Sen sonuna bak. Avrupa Rusya'dan vaz geçmez Rusya Avrupa'dan. Olan Ukranya'ya ve sana olacak.
Hiç kimsenin ipiyle kuyuya inilmez öğren Iba. Ukranya onun bunun oyun topu olmakta kendisi karar verdi.

Sen sonuna bak. Avrupa Rusya'dan vaz geçmez Rusya Avrupa'dan. Olan Ukranya'ya ve sana olacak.
Hiç kimsenin ipiyle kuyuya inilmez öğren Iba. Ukranya onun bunun oyun topu olmakta kendisi karar verdi.
Ahaha Rusya Avrupa'yı takmıyor bile sen vazgeçmez diyorsun tutuştunuz tabi Putin'e laf edemiyorsun varsa yoksa Tayyip

Türkiye açısından bu gerginlik hiç iyi olmadı. Ülkemizin en önemli gelir kapılarından birisi turizm ve en yoğun turist gelen ülkelerden ilk sırada Rusya, ikinci sırada Almanya ve üçüncü sırada da Ukrayna yer almaktadır. Salgın nedeni ile iki yıldır kan ağlayan turizm sektörü, bu sene erken rezervasyonlar ile uzun zamandır yakalayamadığı yoğunluğa ulaşmak üzereydi ki bu kriz ile her an altüst olabilir. Rusya'dan gelen rezervasyonlar yarı yarıya düştü ve Ukrayna'dan gelenler ise neredeyse durdu sayılır ayrıca iptaller de başladı. Antalya ve çevresi açısından, Rus ve Ukraynalı turist büyük önem arz etmektedir. Özellikle çoğu otel bu iki ülkeye odaklı faaliyet gösteriyor. Turizm bölgelerindeki kuyumcular, deri mağazaları ve halıcılar yine bu iki ülkeden gelen turistlere yüklü miktarda satış yapabiliyor yoksa diğer ülkelerden çok fazla rağbet yok.

Sonuç olarak her koşulda, Türkiye'nin atacağı adımlar çok önemli ve Rusya'yı da Ukrayna'yı da karşımıza alma şansımız bulunmuyor. Bu durumda çok stratejik davranmak zorundayız. Turizm ile bitmiyor elbette ancak turizm sektörü adına 6 milyar dolarlık bir kayıptan bahsediliyor ki ülkemiz açısından korkunç bir rakam olmakla beraber, sektörün ciddi şekilde yara alması anlamına da geliyor. Bu sebeple her adım çok iyi planlanmalıdır.

Son düzenleme:
Rte güzellemesi yapanlara şunu sorar mısın lütfen?
Rusya uçağımızı vurdu, hükümet ses çıkarmadı. Putin çağırdı tıpış tıpış gittiler birde ayakta bekletildiler. Neden seslerini çıkartmamışlar?

İkinciside, amerikan askerleri Türk askerinin başına çuval geçirdiğinde, muhalefet nota verin dediklerinde akp de müzik notası mı verelim dedi. Bu mu dünyaya kafa tutabilmek yoksa ülke yönetememek?

Rte güzellemesi yapanlara şunu sorar mısın lütfen?
Rusya uçağımızı vurdu, hükümet ses çıkarmadı. Putin çağırdı tıpış tıpış gittiler birde ayakta bekletildiler. Neden seslerini çıkartmamışlar?

İkinciside, amerikan askerleri Türk askerinin başına çuval geçirdiğinde, muhalefet nota verin dediklerinde akp de müzik notası mı verelim dedi. Bu mu dünyaya kafa tutabilmek yoksa ülke yönetememek?
Ben sormayım siz sorun. Ben sorunca küsüp gidiyorlar.

Şuna söyle yüreği yetiyorsa kendi sorsun burası muz cumhuriyeti değil ülke yönetmek forum yönetmek gibi zannediyor
Bende ki yüreğin vicdanın vatan sevgisinin onda biri sizde olsa neyse :D

Rusya uçağımızı vurdu, hükümet ses çıkarmadı. Putin çağırdı tıpış tıpış gittiler birde ayakta bekletildiler. Sesiniz neden çıkmadı?

Burada çakma milliyetçilikten dem vuruyorsunuz ama ülkenin dünya çapında rezil olmasına gıkınız çıkmıyor. Ancak gelip burada klavye delikanlılığı yapıyorsunuz, milliyetçiilik taslıyorsunuz ama hepsi hava civa :)

Tabi bu sorulara cevap verecek ne yürek ne de cesaret var sizde, şimdi başlarsın ağzını bozup konuşmaya, kapasiten ancak küfürlü konuşmaya hakaret etmeye yetiyor. :D

Geri