Uçak korkum var ne yapabilirim ?

🕒 Konu sahibi 21 saat önce aktifti
Uçak korkum var ne yapabilirim , Uçak korkusunu atlatmak için ne yapılır , uçak korkusu nasıl yenilir

Korktuğum halde bende biniyorum. Ama yinede korkuyorum, korkularınla yüzleşsen bile bunu alt edemezsin çok garip bişi la. Akıl işi değil sonuçta demir yığınının içinde uçuyoruz . :S Bak bide bu aralar hiç uçak kazası olmadı Türkiye'de garip birşey Allah göstermesin ama bu aralar bekliyorum ben bi kaza haberi falan . :S

Korkunla yüzleşmen gerekiyor..Bin uçağa,kapat gözlerini sonra da evde otururmuş gibi hayal et kendini sonrasında hiçbişey hissetmiceksin zaten :D Gel gel acımıcak lsdkjfsdjfldkj :D

Korksa da korktuğunu belli etmeyen çok sevdiğin bir arkadaşına söyle, gidin binin.

Kör kütük sarhoş olana kadar iç vede öyle bin , uçak içersinde de son olarak bi kaç kadeh aldıktan sonra sızarsın.. Etkili vede kesin bir çözüm..

Uçak fobim var rüyalarima bile girer kabus gibi

İlk yolculuktan sonra yenebilirsiniz sanırım o sıkıntıyı. Çünkü gerçekten aslında korkulacak bir şey olmadığını görebilirsiniz. İlk seyahat için kanatların oralarda bir cam kenarı seçerseniz müzikle beraber çok da güzel seyahat geçirebilirsiniz.

uçağa binme bu kadar basit ..

Uçak korkusunu yenmek için bir kaç çözüm önerisi verebilirim.

Öncelikle kendinizi motive etmeyi deneyin. "Korkulacak bir şey yok.","Otobüsten bir farkı yok." gibi. Yüzleşmeye hazırsanız ve bunu rahat yapabileceğinizi düşünüyorsanız, bir de cam kenarı bilet almayı deneyin. Dışarıyı izlerken bence korkunuzu unutursunuz.

Eğer bütün bunlar olmuyorsa alınabilecek bir kaç tedbir var.

Örneğin;
İlk uçuşunuzu büyük uçaklarda yaparak rahat seyehat edebilirsiniz. Büyük uçaklar çift koridorlu olurlar.
Havalimanına erkenden giderek etrafı gezerseniz, sanki defalarca gelmişcesine kendinizi alıştırarak rahatlatabilirsiniz.
Genelde bir çok yolcunun tercih ettiği özel koltuklar vardır. Bunlar genelde uçağın ortasında bulunan acil çıkış kapılarının önünde bulunan koltuklardır. Bu koltukların bacak mesafesi daha uzun olur. Buradan bir bilet alabilirsiniz. Rahat bir seyahat sağlar. Ama dışarıyı seyretmek isterseniz, genelde bu koltuklar kanadın üstünde olacağından, aşağıyı iyi seyredemeyebilirsiniz.
Uçaktan gelecek herhangi bir ses, rahatsız edebilir. Sonra "Uçak düşüyor mu?" diye düşünmemeniz için bir mp3 çalar ve bir kulaklık iş görür. Çünkü zaman zaman uçaktan bir takım sesler duyabilirsiniz. Tabi bunlar olağan seslerdir ama ilk kez uçağa binen birisi için anormal gelebilir.
Bazen uçak türbülansa da girebilir. Bu gibi durumlarda, emniyet kemerinizi takmanızı isterler ama aslında uçak düşeceğinden filan değil. Yanındaki yolcunun üzerine düşmeyin diyedir o.
En önemli şey de şu: Gerçekten uçakta en çok korkulacak şey, kalkış ve iniştir. O yüzden kalkış ve iniş esnasında çok rahat olun. Kendinizi şartlamayın. İlk uçak deneyiminden sonraki seyahatlerinizi de mümkün olduğunca uçakla yapın ki alışabilin. :)

uç .. korkulacak bir sey olmadigini anlarsin :p

Hiç Düşünce'yi de yediniz be... Küstüre küstüre bi' hal yaptınız insanları. PÜ YAZITLAR OLSUN.

* * *

Bende de uçak korkusu var uçağa binmeyince geçiyor. Neyşınelcografik'in Uçak Kazası Raporu'nu izleye izleye bu hale geldim. Tşk.

Uçakla ilgili bir anım var ama anlatmaya üşendim şimdi

Geri