Ucagi kacirmamak icin 8 saat erkenden havalimaninda bulunmak

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
N'olur n'olmaz. Hayat felsefemiz herzaman "NE OLUR NE OLMAZ BILEMEZSIN"'dir. Ailece yolculuk yapmak boyle birsey. Ucagi kaciracagiz korkusu ve stresi vardir. Herkes telasli. Herkes derken anamiz ve babamiz. Ucak aksam 19.00'de kalkacak farz edelim. Sabah saat 05.00'de kalkip yola cikmaya baslariz biz. Uyandirilirken bile "kakuuun ayaga gec kaldik gec kaldik ucagi kacirdik" telasiyla uyandiriliriz aile buyuklerimiz tarafindan. Bir ton bavulla gideriz ve bu bavullar genellikle bir hafta onceden hazirlanilir ve fermuarla bavulu kapattigin an dokunulmaz olur. Hele bir dokun, hele bir yaklas.. dayagi yersin. Herkes sinir topu. Herkes patladi patlayacak. Boyle bi asabiyet ve kontrolculuk yok.

Genis aileler birlikte yolculuk yaparken butun pasaport ve ucak biletleri aile reisin bel cantasinda bulunur. Babalar aileyi korumayi ve yonlendirmeyi sever.

Bukadar planli programli herseyin ayarlanmis olmasina ragmen yinede herzaman bir terslik cikar. Bavullar agir gelir mesela. Adam zaten sinirden patliyor sonra onun parasini verecek diye aileye soylenir neden bukadar cok sey aldiniz yaniniza diye. Hep degisik gelmistir bana. Bu bavullar 1 hafta onceden tartilir kenara koyulur. Havalimaninda tartilinca fazla cikar. Demek ki gizli gizli anamiz biseler koyuyor icine..

Yani diyecegim o ki; ailece yolculuk yapma merasimimiz hicbir zaman olaysiz gecmemistir. Sadece bizimkiler degil.. hepimiz boyleymisiz..

uçağı kaçırma kaygısı bende de epey var. 3 saat öncesinden yola çıkarım trafik olur asabım bozulur.
1 kez kaçırdım üste 50 lira verip yenilettim, biletim yanmadı.
geçenlerde de otobüsü kaçırdım ama onda bilet yandı :/
400-500 km mesafe için uçak tercih etmiyorum, benim için otobüsle aynı süreye denk geliyor hemde kaygılanmıyorum.

İstanbul Havalimanından uçuşum olduğunda bne:

Adana'da bu sorun yok, nereden gelsen 20 dakika havaalanı. Ama İstanbul'da 3 saat önceden yola çıkmamak demek uçağı kaçırdın demek.
Her şehirde değişiyor bu durum, büyük şehirlerde sıkıntılı durum her zaman, o yüzden stres olmamak için erkenden yola çıkmak lazım.

Olm istanbuldan izmire gitmek icin sehir disina cikip yeni havalimanina gidiyorum otobus bileti alip. Yol 2 saat

Sekiz saat değil de dört saat olabilir.:)

8 saat inanılmaz xd
Havalimanında beklemek çok sıkıcı, aktarmalı uçuşlarda iki uçuş arasında ki bekleme süresi 4-5 saatin üstündeyse biraz paraya kıyıp, lounga girip duş, uyku, yemek, playstation falan kendinizi yenilersiniz .p

Biz genelde annemi bekleriz. O herkes çıktıktan sonra perdeleri düzeltir falan.

Geri