Two Distant Strangers

Konu sahibi son olarak 719 gün önce görüldü
two.jpg

“Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.”
Malcolm X

Kıymetli @Raijin kardeşimizin bir tavsiyesi.Bir kaç gün önce tavsiye etmişti,lakin izlemek bugüne kısmet oldu.

Yaklaşık 30 dakika süren bir film,lakin esasen film ve senaryo toplam da 2 dakika.Filmin sekanslarını farklılaştıran tek şey,insanın yaşadığı coğrafya da zihniyet değişmediği sürece,aynı sonu farklı kaderle yaşayacağı gerçeği.Filmin girizgahı Leonardo DiCaprio'nın başrol oynadığı,İnception filmini anımsatıyor.İlk sahneden sonra gelen dakikalar da,Tom Cruise'un oynadığı Yarının Sınırın da adlı filmin minimalize edilmiş haline bakıyor olacaksınız.Lakin Two Distant Strangers konusu itibarı ile bu ismini zikrettiğim filmlerin çok ötesinde,hakikat raddesinde önemli bir fikri barındırıyor içinde.

Film 2020 yılında Amerika da bir polis memuru tarafından öldürülen George Floyd'a adanmış.George Floyd cinayeti aynı zaman da Amerika'da ırkçılığın daha bitmediğini,özellikle polislerin söz konusu siyahi insanlar olunca silahını daha kolay kullandığının ve peşinen yargılayıp fişlemenin,kişinin rengine göre yapıldığının göstergesiydi.Filmde çok fazla diyalog yok fakat,polis arabasının içinde filmin kahramanı ve polis memuru arasında geçen diyalog oldukça imgesel ve metaforik.Hatta diyalog sonunda polis memuru gencin haklı olduğunu kabul ediyor,lakin ideoloji o yönde evrildiği için yine bir şeyleri bahane edip,ırkçılığın gereğini yerine getiriyor.

Zaman geçirmek için değil de,zamanı doldurmak için tavsiye ederim.Bu tür kısa filmler insan da farklı perspektifler oluşturuyor.

Beğenmene sevindim. Değişik küfürler de türettim kendimce filmi izlerken…

Beğenmene sevindim. Değişik küfürler de türettim kendimce filmi izlerken…

Küfür gerekli olduğu için var bence.Yer,zaman ve söylenen üçlüsü iyi seçilirse güzel oluyor.Tabi ben hadi abi güzel bir küfür söyle de öğrenelim demiyeceğim. : ))

Three identical strangers bunu da öneririm. Ebeveyn tutumları üzerine bir belgesel. Seversiniz bence. Hatta ilk başta bu sanmıştım. İsimleri ne kadar benziyor. Sklsksk

Belgesel olarak geçiyor. Kısa değildi galiba ya. Üniversitedeyken izlemiştik çocuk psikolojisi dersi kapsamında.

Yarın izlerim.Senin tavsiyelerin biraz daha pedagojik seyirler yönünde gibi geliyor.Taare Zameen Par konusunda da,bir film tavsiye etmiştin.

Yarın izlerim.Senin tavsiyelerin biraz daha pedagojik seyirler yönünde gibi geliyor.Taare Zameen Par konusunda da,bir film tavsiye etmiştin.
Evet ben o tarz filmleri severim genelde. Mesleki deformasyon sanırım. Skksjsj
Ben uzun uzun film, dizi sevmiyorum ama eğitimle alakalıysa izlerim…

Evet ben o tarz filmleri severim genelde. Mesleki deformasyon sanırım. Skksjsj
Ben uzun uzun film, dizi sevmiyorum ama eğitimle alakalıysa izlerim…

Günümüzde insanlar estetiğe(Güzellik) daha önem veriyor.Ve bir film için yargılarını bu yönde belirliyorlar.Lakin bana göre sinema insanları hakikate yaklaştırma sanatıdır.Bir filmde estetik ne kadar önemliyse hakikat de o derece önemlidir.Bir film izleyicinin hayatına dokunuyor ve bakış açısını kısmen de olsa,yön verebiliyorsa rüştünü ispatlamıştır bence.

Fenerbahçe dışında bayağı farklı bilgiler de varmış sende. : )

Günümüzde insanlar estetiğe(Güzellik) daha önem veriyor.Ve bir film için yargılarını bu yönde belirliyorlar.Lakin bana göre sinema insanları hakikate yaklaştırma sanatıdır.Bir filmde estetik ne kadar önemliyse hakikat de o derece önemlidir.Bir film izleyicinin hayatına dokunuyor ve bakış açısını kısmen de olsa,yön verebiliyorsa rüştünü ispatlamıştır bence.

Fenerbahçe dışında bayağı farklı bilgiler de varmış sende. : )
Bende film izleme alışkanlığı yok. Çok çok nadir, enerji olarak beni çeken filmleri izliyorum. Eğitim temalılar daha çok cezbediyor. İçinde olunca işte fikir oluyor. Eleştirel olarak da bazen izliyorum öyle. Önerilere açığım bu konuda.

Bende film izleme alışkanlığı yok. Çok çok nadir, enerji olarak beni çeken filmleri izliyorum. Eğitim temalılar daha çok cezbediyor. İçinde olunca işte fikir oluyor. Eleştirel olarak da bazen izliyorum öyle. Önerilere açığım bu konuda.

Yağmur Adam var.Sanırım senin izlediğin filmlerin atası sayılabilecek bir film izledin mi?Dustin Hoffman ve Tom Cruise ikilisi başrolde.Dustin Hoffman herhalde bir daha böyle bir oyunculuk performansı sergileyememiştir.

Benim önerilerim izlediğim tarza alışık olmayanlar için biraz yavan olabiliyor.

Yağmur Adam var.Sanırım senin izlediğin filmlerin atası sayılabilecek bir film izledin mi?Dustin Hoffman ve Tom Cruise ikilisi başrolde.Dustin Hoffman herhalde bir daha böyle bir oyunculuk performansı sergileyememiştir.

Benim önerilerim izlediğim tarza alışık olmayanlar için biraz yavan olabiliyor.
İzlemedim sanırım. Bir de Türkçe dublaj olmazsa izleyemiyorum…

Geri