Twitter kullanmayan hatun

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Şakası bir yana , sosyal mecra kullanmamaya özen gösteriyorum. Çünkü haddinden fazla kirlilik var ve kullanıyor olmamız sadece bizi değil varlığından mesul olduğumuz aile bireylerimizi yani çocuklarımızı da doğrudan etkisi altına alıyor
Biz ne kadar uzak tutmaya çslışsakta onlar bir şekilde ulaşabiliyorlar
O yüzden ebeveyn olarak onları özendirmemek gerektiğini düşünüyorum

Tiktok ta kullanmıyorum. Burası var.

Fake hesabım var, hiçbir şekilde yorum yapmıyorum. Hemen hemen tüm sosyal medyaları örümcek modunda kullanıyorum. Beğeni, yorum, aktivite vs. yok. Giriyorum, bakıyorum, çıkıyorum.

Ayrıca twitter eskiden çok iyiydi. Eleştirel gözle bakabiliyor ve düşünebiliyorsan mükemmel bir haber alma, gündemi takip edebilme platformuydu taaki bot hesaplar türeyip tık uğruna yüzeysel gündem paylaşan hesapların, sözde haber yapan hesapların çoğalmasına kadar.

Şimdi kocaman bir dezenformasyon çöplüğüne ve kaos ringine dönüştü. Orada herkes birbirinden nefret ediyor, herkes birbirinin karşıtı.

Bir şekilde tribünde küfür etmeyi normalleştirmek gibi orada birini veya birilerini linçlemek de normalleştirildi.

Yani bir bireyin X hesabı olması veya olmamasının arasındaki tek fark olması veya olmaması. Olması veya olmaması havalı bir durum değil.

Fikirlerimizi belli bir dereceye kadar en özgür ifade edebildiğimiz platform ne varmış

Ben de öyle aktif yazı vs. paylaşım yapmıyorum ama özel hayatımdaki bir durumdan mütevellit orada bazı gelişmelerden daha çabuk haberdar oluyorum.

Geri