Tuzdan dondurmaya yoğun talep

Konu sahibi son olarak 183 gün önce görüldü
Çankırı’da bir işletmecinin kente özgü kaya tuzundan hazırladığı dondurma, vatandaşlardan yoğun talep görüyor.

Hava sıcaklığına bağlı olarak vatandaşların dondurma tüketiminin artmasını fırsat bilen işletmeci Lami Gürer, kente üretilen kaya tuzundan dondurma hazırladı.

Günde ortalama 20 kilogram "tuzlu dondurma" satışı yapan Gürer, şoklama makinesi alarak ürününü diğer illere ve yurt dışına pazarlamayı hedefliyor.

Gürer, gazetecilere yaptığı açıklamada, 18 yıldır dondurmacılık yaptığını, organik tuzu ilk kez ürünlerinde denediğini söyledi.

Çankırı kaya tuzu içerisindeki minarellerin dondurmaya farklı bir lezzet veriğini anlatan Gürer, "Vatandaşlar merak ederek dondurmayı tadıyorlar ve çok beğeniyorlar" diye konuştu.

Müşterilerden Gülten Başyayla da tuzdan dondurmanın çok farklı bir tada sahip olduğunu ifade ederek, "Ağızda ferahlık hissi uyandıyor. Çok fazla şekerli de değil. Sütün yanında tuzun tadını alabiliyorsunuz " dedi.​

Benim ağzım sulandı, bence limon nane tuz aromalı olsa effffsane olur

Tuzda dondurma mı emin olamadım.
Ama tuzda balık çok güzel oluyor, acıktım.

Tuzdan midem bulanıyor iğrenç

Bence muhtesem bi fikir. Hic yemedim ama tadi da eminim sahanedir.
Neden, çünkü canim memleketim .p

Hani bir sarkı var ya
Kendı gitti resmı hala elımde dıye.
Yedınız gül gıbi kızı
Bir yarısma uğruna
Konusu kaldı @Hüma nın Oysa kalsaydı imamoğlu gıbı sevecekdınız

Eski forumsalcılara teşekkür ediyorum bana verdikleri değerli oylar için ayrıca irc dünyasına da ekstra bir teşekkürüm var sağolun bu işe yıllarını vermiş saygı değer kişiler.
Âdeta dostluk kokan bir oy bütünlemesi olmuştu.
(Beni başkan yaparsanız forumu çiçek gibi yaparım.)
Ccc Hümoş CcC.

Geri gel@hüma forumu çiçek bahcesı yap

Geri