Tuvalet Kağıdı Kullanmayı Bırakırsanız Ne Olur?

B
  • Kullanıcı BuYuCu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Bunları Biliyor Musunuz?
Tuvalet kağıdı, en temel hijyen malzemelerinden biri olarak kabul ediliyor. Oysa birçok Asya ülkesinde ortalama vatandaşlar bildiğimiz anlamıyla tuvalete bile ulaşamıyor! Asya ülkelerini bir kenara bırakacak olursak, bizim için de durum pek iç açıcı değil. Artan tuvalet kağıdı fiyatları hepimizin aklına aynı soruyu getiriyor: Tuvalet kağıdı da mı kullanmayalım? Tuvalet kağıdı kullanmadığınızda yaşanabilecek değişimleri sizler için araştırdık. İşte tuvalet kağıdı kullanmamanın vücudumuza etkileri…

Tuvalet kağıdı, genital bölgenizin tahriş olmasına neden olabilir​

1.jpeg

Bir ürünü satın almadan önce mutlaka etiketini okumalısınız. Formaldehit, tuvalet kağıtlarını daha güçlü ve yumuşak hale getirmek için kullanılır. Bu tehlikeli madde cildinizle temas ettiğinde tahrişe, hatta gözlerinizin ve boğazınızın hassasiyetinin artmasına neden olabilir.

Parfümlü tuvalet kağıtları alerjilerinizi tetikleyebilir​

2-1.jpeg

Parfümlü tuvalet kağıtları banyonuzun güzel kokmasını sağlasa da alerjilere davetiye çıkarır. Cildinizin pH’ını bozan bu ürünler, mantar enfeksiyonlarına da yol açabilir.

Geri dönüştürülmüş tuvalet kağıtları üreme sağlığınız için tehlikelidir​

tuvalet kağıdı

Geri dönüştürülmüş tuvalet kağıdı almak, kulağa iyi bir fikir gibi gelse de bu ürünler bol miktarda bisfenol A veya BPA içerir. BPA, rahmin düzgün bir şekilde işlemesi için gereken östrojen hormonuyla benzerlik gösterir. Haliyle östrojeni taklit ederek üreme sağlığınızı etkiler. Uzmanlar, çocuk sahibi olmak isteyen kadınların BPA’dan uzak durmaları gerektiğinin altını çiziyor.

Doktorlar, en ideal temizlik yönteminin suyla yıkamak olduğunu söylüyorlar​

tuvalet kağıdı

Tuvalet kağıdı, kimi zaman yeterli olsa da genital bölgenizi temizlemenin en ideal yolu değildir. Her tuvaletten sonra suyla temizlenmek, enfeksiyon ve tahriş riskini en aza indirir.

Su varken sıkıntı yok.

Alacan ibriği, çarpa çarpa vuracan suyu :emoji_nerd:

Bu insanlar nere s*çacaklar :D

Olm Araplar.
Yine bedevi tahareti ile karıştırmışsınız konuyu.
Adam tek başına tuvalet kağıdı ile temizliği önermemiş. Yoksa donunu ıslak göte çek dememiş.

Sene 2022 hala elinizi bokunuza değmeden su ile yıkanıp kağıt ile kurulanmayı beceremiyorsunuz değil mi.

Yazık lan.

İba sen sol elle devam kardeşim.

Ben g*tü yanlış elle yıkıyorum diye imanlı bir arkadaşım bana neler demişti.
Piknikte karşılıklı çalılar arasında sıçıyorduk haha.
Taşa silme, yaprak ile silme vardı eskiden, kim tuvalet kağıdı bilirdi. Ama toto ıslak hiç hoş olmaz o yüzden bol su ile yıkayıp kurulamak lazım.
climax aklımıza değişik şeyler getirip, anıları anlatırma.. düzgün yorumlar yap doktor, burası elit bir forum.

Alaturkaya sıçmıyoruz mümkün mertebe.
Alafrangada taharet musluğunu açıp uygun taziykte suyu makatimiza yeterli süre tutuyoruz.
Musluğu kapatıp bir miktar kağıtla popomuzu silip donumuzu çekiyoruz.

Araplara ters gelir. Onlar illa sol elle necaseti sıvayacak

@kamil0920 abim görse şimdi, g*te bu kadar su kullanmayınız, kum ile sıvama yapınız derdi.
Koca yürekli adamım ya, dişleri fırçalama yaparken suyu hiç açmıyorum.. düzenli kullanıyorum artık.

İtiraf edin lan valla kızmıycam. Bokunuza temas etmeden, donunuzu kirletmeyecek, kurulama kağıdı sildiginizde beyaz kalacak temizlikte iş çıkartmıyorsunuz değil mi?

Alaturka tuvaletine hafiflemek daha saglikli.

Alaturka tuvaletine hafiflemek daha saglikli.
Bağırsaklar daha iyi çalışıyor diyorlar, çoğu kişi zaten alafranga tuvaletin üstüne tavuk gibi dünüyor :)
Alaturka alışmış birisi alafranga tuvalette iş göremez..

İtiraf edin lan valla kızmıycam. Bokunuza temas etmeden, donunuzu kirletmeyecek, kurulama kağıdı sildiginizde beyaz kalacak temizlikte iş çıkartmıyorsunuz değil mi?
Ya hacı-mı desem hoca-mı bilemedim ama senin profil resminlerin kimine profiterol tadı verebilir de nedense gül cemalini merak etmiyor değilim...

Bu kanıtlanmış bir husus zaten. Doğru.
Pardon, şimdi yanlış algılıyor olabilir alafranga tuvalet daha sağlıklı. Ayrıca; bazı insanların garip şekillerde Vaziyet aldığını düşünmek de doğrudur, ama genellikle kamusal alanlarda oluyor bunlar. Haklılar bir taraftan mecburiyet gibi. Yani; biliyor olmalısın Acemi Atıcılar çok :)

Geri