Tutumlu musun yoksa savurgan mı?

Konu sahibi son olarak 978 gün önce görüldü
Yerine göre rahat harcarım ancak hayatı sade yaşamayı sevdiğim için ister istemez param birikiyor.

Ne konuda djsns dönem dönem rahat harcadığım alanlar var. Bir dönem giysiye çok para harcadım, bir dönem gümüş aksesuar merakım vardı, kitaba hala para veririm. Duracağım noktayı bilirim çünkü ev geçindiriyorum, sabit bir gelirim var. Ona göre davranıyorum.

İpin ucu kaçtı mı durumlar fena hale geliyor çünkü, deneyimlemişliğimiz var.

Çok para harcar ama hep doğru zamanda doğru yere harcarım.
Cimri değilim ama savurmamda. Paranın nasıl kazanıldıgını hangi şartlarda kazanıldıgını defalarca tecrübe ettim,bilirim.
İhtiyacım olan hiçbir şeyi belki bir gün lazım olur mantığıyla almıyorum.

En kötü alışkanlığım para harcamayı bilmiyorum. Aşırı savurgan biriyim, hayatı günlük yaşayan serserinin tekiyim sanırım.

Ramazan aylarında sahurgan, diğer zamanlarda da savurgan olduğum kitlelerce bilinen 1 realitedir.​
Karşı cinste aradığım krakerlerin başında ihtiyacı olmasa dahi kendine renkli çiçekli bir elbise alıp gelen ve savunmasını da "Hayatım şuna baksana, ne kadar güzel, renklerine bir bak, ne kadar da yaza uygun, aldım ben de ne yapayım, bir daha mı geleceğiz dünyaya, çalışıyoruz kazanıyoruz, hadi rakı içmeye gidelim." olarak yapabilmesidir.​
Allahım sen öbürtürlüsülerinden uzak tut.​

Her konuda israfı sevmiyorum.Yettigi kadar harcarım.Bir şeyden on tane alanları anlayamıyorum mesela...Gereksiz marka takıntısı olanlar da buna dahil.
Ne almak istediğimden mahrum kalırım ne de mahrum kalacak kadar satın alırım.

eskiden savuruyordum
şimdi tutuyorum

Son dönemde insanlar tutumlu olmaya çalışıyorlar fakat bu da ekonomiyi olumsuz yönde etkileyecektir, tüketim yoksa üretim de olmaz.

Geri