Tutuklu Trans Kadın Diren Coşkun’un Ölüm Orucu

• Kullanıcı Sade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Mdo2AQ.jpg

1. Tekirdağ 2 No’lu Cezaevi’nde tutulan trans kadın Diren Coşkun, cezaevindeki hak ihlallerinin son bulması, ameliyat ve tedavi hakkının iadesi için 25 Ocak'ta ölüm orucu eylemine başladı

2. Diren Coşkun, cezaevinde insan onuruna aykırı birçok uygulamaya maruz kaldığını, üzerinde ağır tecridin olduğunu söyledi

onuruna aykırı birçok uygulamaya maruz kalıyorum. Üzerimizdeki ağır tecridin kaldırılması, gasp edilen ameliyat ve tedavi hakkımın iadesi için bedenimi ölüme yatırıyorum. 25 Ocak’tan beri ölüm orucu eylemine başladığımı demokratik kamuoyunun bilgisine sunuyorum."
3. Coşkun'un ölüm orucuna destek olmak amacıyla İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyesi trans aktivist Kıvılcım Arat da ölüm orucuna başladığını duyurdu

4. Coşkun, hiçbir dilekçesine cevap verilmediğini, sürekli oyalandığını, eğer ameliyatı yapılmazsa ölmeyi tercih ettiğini söylüyor

"Gerçekten öldürmekten beter ediyorlar. Benim kaybedecek hiçbir şeyim yok. Eğer ameliyatım yapılmayacaksa ölmeyi tercih ederim. Hiçbir talebimiz kabul edilmiyor. İdare sürekli oyalıyor. Dilekçelerimize cevap verilmiyor. Tutuklandığım günden beri hukuk ve sağlık sisteminin içinde sürekli hak yoksunluğu yaşıyorum, sürekli keyfi uygulamalarla karşılaşıyorum."

5. Birçok kişi sosyal medyada #DireneSesVer etiketiyle konuyla ilgili tepkisini paylaştı...

Geri