Tutarsız davranan insan

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
İzlersiniz izlersiniz anlam vermeye çalışırsınız bugün farklı yarın farklı davranıyordur.
Sonra oturup dersiniz ki buna değer mi ?

Şöyledir sevgili Ss.
İyisindir, hoşsundur.
Ama biri hazzetmemiştir, dedikoduya başlar. Ona yaranmak isteyenler de birden değişir.
Veya menfaati öyle gelişmiştir.
Şöyle söyleyip böyle davrananlar bu gruptadır ve güvensizlik verirler.
Bunun diğer adı çelişkidir.
Bunu forumlarda da görürürüz. Özel üyelik almak için kulun kulu olmaya amade kişileri tanıdık zamanında.

• Beğen
Tepkiler: ne
Şöyledir sevgili Ss.
İyisindir, hoşsundur.
Ama biri hazzetmemiştir, dedikoduya başlar. Ona yaranmak isteyenler de birden değişir.
Veya menfaati öyle gelişmiştir.
Şöyle söyleyip böyle davrananlar bu gruptadır ve güvensizlik verirler.
Bunun diğer adı çelişkidir.
Bunu forumlarda da görürürüz. Özel üyelik almak için kulun kulu olmaya amade kişileri tanıdık zamanında.
Bende şu anlatılanları gördüğüm için açtım birazda konuyu çok şeffaf bir insansın teşk ederim bunun için :)

Bende şu anlatılanları gördüğüm için açtım birazda konuyu çok şeffaf bir insansın teşk ederim bunun için :)
Senin gözlemin ve sezgilerini, açık sözlülüğünü severim. :emoji_rose:
Küçük menfaatlerin adı konulmamış ilişkileri bunlar.
Hep derim. Az olsun öz olsun, ama anlamlı olsun.

• Kalp Gözler
Davranışları kodlarla belirlenmeyen her varlık değişkendir. Klişelerin yerini aydınlanma alsın artık.

bence zaman zaman herkes tutarsızlık sergiliyordur.

duygusal anlamda bahsediyorsak o hissettiğiniz farklılık, muhatabınızın sizinle ilgili henüz bir karara varmadığının ya da kararının değiştiği şeklinde yorumlanabilir. belki de gerçekten tutarsızdır, bunu da bilemeyiz.
bir olay içerisinde, söylem ve eylem bazında bir tutarsızlık gösteriyorsa, yani sözlerine uygun davranmıyorsa, ya söylemleri ona ait değildir ya eylemleri. yine de belli bir gözlem yapmadan karara varmamak gerekir. soyut oldu biraz. belli bir bağlamda konuşmak daha doğru olurdu belki.

Hiç bir duyguda tutarsız davranmadım. Sevmiyor isem sevmiyorumdur mesela bunu sesli söylemekten de asla çekinmem. Bence birine tutarsız davranacak kadar ne etki altında kalınmalı ne de bunu kendine yaşatacak kadar saygısız olmamalı insan kendine.

Aha bu ben.

Su an seviyorumdur mesela ama 1 saat sonra agiz dolusu sovebilirim.

Hiç bir duyguda tutarsız davranmadım. Sevmiyor isem sevmiyorumdur mesela bunu sesli söylemekten de asla çekinmem. Bence birine tutarsız davranacak kadar ne etki altında kalınmalı ne de bunu kendine yaşatacak kadar saygısız olmamalı insan kendine.

Nasıl bir hayat acaba bu?

Dik duruş abidesi bir kardeşimizsiniz demek.

Manimelankolipskopoz ani duygu değişimleri Bahtiyar hocam : D

Kesinlikle.
Kimse kimsenin ekmeğini vermiyor.
Belki senin yaşadıklarının yüzde birini tanımamış, bilmiyor.
Ah Ss, dışlanma korkusu ya da menfaat dürtüsü ile maske takmak en kolayıdır.
Asıl cesaret ne olursa olsun kendin olabilme cesareti.

• Beğen
Kimseye gebe kalmadıgın bugün yalan söyleyip yarın acaba dogru neydi diye düşünmeyeceğin bir hayat

Duygulardan bahsediyordunuz, tutumlardan değil.

Sevdiğiniz birine bağırmadınız mı hiç? Hiç mi kalp kırmadınız?

Yesil domatescim darlama hatunu bosver ya. Bugunluk delirmesin bari.:D

Kesinlikle.
Kimse kimsenin ekmeğini vermiyor.
Belki senin yaşadıklarının yüzde birini tanımamış, bilmiyor.
Ah Ss, dışlanma korkusu ya da menfaat dürtüsü ile maske takmak en kolayıdır.
Asıl cesaret ne olursa olsun kendin olabilme cesareti.

Korkuları onları silik bir insan yapar. Farklı olmaktan aykırı olup dogru yerde sesini yükseltmekten korkan insanların asla bir hikayesi olmayacak. Başkalarının hikayelerin de figüran olmak onların tercihi sevgili Asyevra :)

Duygulardan bahsediyordunuz, tutumlardan değil.

Sevdiğiniz birine bağırmadınız mı hiç? Hiç mi kalp kırmadınız?
Yaşam bütün duyguları insanlarda toplamıştır ve insanlar tutumlarla gösterir bunu değil mi? Müneccim olmadıgımıza göre. Ayrıca birine kızıyor isem ona öfkemi belli ediyorumdur. Bak bir duygu koyuyorum ortaya. Bagırmış gibi yapıp sen benim için değerlisin demiyorum. Bugün öfkemi belli eder yarın pişmanlık duygumu geçiririm.

ama birine bağırırken ya da öfkeliyken de değer verir ve seversiniz. aslında tam da bu yüzden o kişiye öfkelenirsiniz, önemsediğiniz ve değer verdiğiniz için. o örnek pek uymadı.

Korkuları onları silik bir insan yapar. Farklı olmaktan aykırı olup dogru yerde sesini yükseltmekten korkan insanların asla bir hikayesi olmayacak. Başkalarının hikayelerin de figüran olmak onların tercihi sevgili Asyevra :)
Doğru söze ne denir ki.
İşte bu yüzden ön yargıları ile çok kolay haksızlık yapabilirler.
Kul hakkı önemli değildir, bir figüran bunu zaten önemsemez.

• Kalp Gözler
Geri