Turuncu Pipet

Konu sahibi son olarak 4453 gün önce görüldü
Bildiğim bişey varsa hayat garip,uzaylılar daha da garip.

Sevdiğim şeyler burada olacak

[YOUTUBE]66pcpCkxPLs[/YOUTUBE]

"Her şeye hazır bulunan ve kimden ne geleceğini bilen bir insanı sarsmak mümkün müdür?"
Sabahattin Ali , Kürk Mantolu Madonna

:coffee:

"İster devlet adamı olsun, ister tüccar, memur ya da akademisyen; kendine gününün üçte ikisinden azını ayıran herkes köledir…"
Friedrich Nietzsche

"Bir kıza âşık olmuştum. Onu görmek için altı saat yol almam gerekiyordu. Bir sabah, treni kaçırdım. Âşık olmaktan vazgeçtim. Kendinden vazgeçmenin ne olduğunu asıl ben bilirim."
Hakan Günday / Kinyas ve Kayra

Nostaljiyi sever olduk​

90'ların çocuğuyum,ama 80'leri pek seviyorum​

[YOUTUBE]1KhL7On1F3o[/YOUTUBE]

Vicdanımız yanılmaz bir yargıçtır. Biz onu öldürmedikçe.

Balzac

Aslında birer ölü mü taşıyorsunuz içinizde?

pek konuşmak istiyorum bu gece.

Cebinde iki not taşıyacaksın. Birinde: ''Dünyanın merkezi sensin''. Diğerinde: ''Bir hiçsin'' yazacak. Kendini bulunmaz Hint kumaşı sanmaya başladığında ikincisini, yaşadığın hayattan zevk almamaya başladığında ise birinci notu okuyacaksın.

Dr. Erdal Kınacı​

Mutluluğun dört koşulu:
Açık havada yaşamak;
Bir insanı sevmek;
Her türlü ihtirastan uzak durmak;
Çalışmak ve yaratmak.

Albert Camus

"Çoğu zaman, kelimenin gerçek anlamıyla acıyla farkına varıyorum ki, anlatmak istediğimin yirmide birini bile anlatamadım ve hatta hiçbir şey anlatamadım. Beni rahatlatan şey, Tanrı’nın bir gün bana o gücü ve ilhamı göndereceğine, benim de kendimi eksiksizce anlatabileceğime, kısacası yüreğimdeki ve hayal dünyamdaki her şeyi ortaya koyacağıma dair olan umudumdur.."

Fyodor Mihayloviç Dostoyevski

Özdemir Asaf’ın Lavinia’sı;

Özdemir Asaf’ın Lavinia’sı olarak bilinen Mevhibe Beyat aslında hiçbir zaman Özdemir Asaf’a aşık olmamış, sevmemiştir. İlk önce yazar İlhan Selçuk’la evlenmiş, ikinci evliliğini tiyatro sanatçısı Mücap Ofluoğlu’yla, üçüncü evliliğini ise fotoğtaf sanatçısı Muhlis Hasa ile yapmıştır. Fakat günümüzde adı ne İlhan Selçuk’la ne Mücap Ofluoğlu’yla ne de Muhlis Hasa ile anılır. O her zaman Özdemir Asaf’ın Lavinia’sı olacaktır. Tarih bir kere daha ispatlamıştır ki, Bir kadın bedenine sahip olanın değil; ruhunu şiir edenindir..

Sana gitme demeyeceğim.
Üşüyorsun ceketimi al.
Günün en güzel saatleri bunlar.
Yanımda kal.

Sana gitme demeyeceğim.
Gene de sen bilirsin.
Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim,
İncinirsin.

Sana gitme demeyeceğim,
Ama gitme, Lavinia.
Adını gizleyeceğim
Sen de bilme, Lavinia.​

Hayatta hiçbir zaman kafamızdaki kadar harikulade şeyler olmayacağını henüz idrak etmemiştim.

Ben şimdiye kadar her şeyden çok kitaplarımı severdim. Bundan sonra her şeyden çok seni seveceğim ve kitapları beraber seveceğiz.

Dünyada şimdi onla yan yana bulunmamamız kadar mantıksız ve lüzumsuz ne olabilirdi acaba ?

Sabahattin Ali

"Dünyanın bütün kitapları doyuramaz kafamın açlığını. Neler neler okumadım ama yine de kafamın açlığından ölüyorum. Kavrayışım arttıkça bilgim eksiliyor"
Tommaso Campanella

"Bu hayatta bir insanın bayağılıktan ve yalnızlıktan birini seçmekten başka şansı yoktur…"
Arthur Schopenhauer

"İster devlet adamı olsun, ister tüccar, memur ya da akademisyen; kendine gününün üçte ikisinden azını ayıran herkes köledir…"
Friedrich Nietzsche

"İyi olduğun için herkesin sana adil davranacağını beklemek, vejeteryan olduğun için boğanın saldırmayacağını düşünmeye benzer.."
Friedrich Nietzsche

"İnsanın çocukluğu, derdini söylemekle ona çare bulmanın aynı şey olmadığını anlayınca biter.."
Cesare Pavese

"Bir adamda ne kadar akıl eksikliği varsa, kibir o kadar fazladır!"
F.Nietzsche

"Bir insanla yaşamsal ilişkilerimizin değişebileceğini varsaymak, gülünç…"
Cesare Pavese

"Düşünceye davet eden zamanımız için en çok düşünce uyandıran bizim hala düşünmüyor olmamızdır"
Martın Heidegger

"Sıkıntılarını dışa vurmak büyük yüreklere yakışmaz"
F. Nietzsche - Putların Batışı

"Herkes uyur. Uyku geçmişle bugünü birbirine bağlar. Uyku sindirir, yaraları sarar. Uyku, zenginle fakiri, kadınla erkeği, insanla hayvanı eşitler. Benden başka herkesi."
Annelies Verbeke / Uyku

"Aşk, arzulanan bir varlıkta bulacağımız tada susamaktan başka bir şey değildir"
Montaigne

"'Fotoğraf zamandan bir anı çalar ve bu anı dondurarak yaşamı dönüştürür'"
Dorothea Lange

"Tırtılın dünyanın sonu dediği şeye, usta kelebek der."
Richard Bach

Ve gece çok gece. Ve artık elimizde yalnızca şarkılar, kitaplar ve bir bardak demli çay kalır
Tarık Tufan

Gerçekten biliyor musun?
Benim seni aklımla izlediğimi bilmiyor musun?

Lale Müdür

İnsan sevince kavga etmek istiyor
Peyami Safa

Sevmenin bin türlüsü vardır, sevmemenin bir.
Cemal Süreya

Biz seninle daha çok yazışırız..
Böyle birbirimizden ayrı böyle birbirimizden uzak.
Özdemir Asaf

“Beni unutmuş olmasına hiç alınmadım, aşk dünyanın en iyi mazeretiydi. ”
Ahmet Ümit

“Öyle yoruldum ki, yoruldum dünyayı tanımaktan.”
İsmet Özel

“Gökyüzündeki bir kuşu köşeye kıstıramazsın.”
Murat Menteş

“Yürekli bir kadının başı, yüreksiz bir erkeğin omuzuna ağır gelir! ”
Nâzım Hikmet

bu şarkılar içinde kaybolmak istiyorum!!

[YOUTUBE]CfihYWRWRTQ[/YOUTUBE]​

"Öğrendiğin şeyin ağırlığını unutma. Bilgi arttıkça onu doğru düzgün kullanma zorunluluğun da artar."
Susan Hubbard, Kayıplar Yılı

Hiç kimseye zorla birşey öğretemezsiniz..
Yapabileceğiniz tek şey, içlerinde ki öğrenme isteğini keşfetmelerine yardım etmektir...

/Galileo/

Geri