Türklerin Genetik Haritası

Konu sahibi son olarak 2993 gün önce görüldü
Burada dikkat çekici husus şudur ki; M.ö. 2.000'li yıllarda nüfus bakımından en kalabalık coğrafya Anadolu-Mezopotamya-Orta Doğu hattıydı. Üstelik Afrika'dan başlayan göç hareketleri ile Dünya'ya yayılan insanoğlu, 60 Bin yıl boyunca uğradıkları mutasyonlarla farklılaşmış ancak büyük kitleler halinde tekrar Mezopotamya merkezinde bir araya gelmişlerdi.
R Irkı (Beyaz Irk), büyük ölçekte Altay Dağlarından çıkarak Kızılderililerin atası olan Q Irkı (Amerindler) ile kaynaşarak Mezopotamya'ya inmişlerdi. En az 20 Bin yıl boyunca birbirleri ile münasebet kurmayan J Irkı (Semitikler), R ve Q ırklarının melezi Asyalı bir toplum ile savaşarak Mezopotamya'da aynı coğrafyayı bölüştüler.*

Allahım bari gen'im sivastan o yana olsun yahu!
neyse tamam :D

M.Ö 2.000'li yıllarda yaşanan ilk siyasi ve demografik kaynaşma ile 60 Bin yıl boyunca genetik olarak ayrışan üç büyük Irkı melezleştirmeye yetmişti. Üstelik bu tarihten sonra siyasi ve demografik gelişmeler daha da artacak, çok daha geniş coğrafyalara yayılarak Mezopotamya'da yaşananlar kendisini tekrar edecektir.*

Mezopotamya'dan hemen sonra Anadolu'ya yayılan medeniyetler çatışması Hattiler ve Hititler, Kuzey Afrika'ya yayılan medeniyetler çatışması ise Semitikler ve Mısırlılar arasında yaşanacaktır. Benzeri demografik kaynaşmalar Uzak Asya'da, Avrupa Steplerinde, hatta Kuzey Kutbu ve Amerika'da bile az ya da çok gerçekleşecek, biyolojik olarak erkeklerde sadece 27 gen tipine ayrılan insanoğlu, gerek kaynaşarak, gerek ayrışarak yüzlerce etnisiteyi ve milleti meydana getireceklerdir.

Allahım bari gen'im sivastan o yana olsun yahu!
neyse tamam :D

Tekrar ediyorum konuyu Türk Olmak ile ovunen ırkçılık yapan kişiler e örnek olsun diye açtım. Bilhassa Türklerin üstun ırk olduklarını göstermek için vs değil zaten içeriği okursanız zaten göreceksiniz.

Sadece Türk değil dünya tarihi ile de ilgilidir. Hatta bu konu ile ilgili bir kaç yıl evvel okuduğum tubitak kitabına benzer içeriktedir.

Sonuç olarak hepimiz kardeşiz. Irkçılık kötü bir şey .
Miliyetcilik benimsenen kültür dur.

Tekrar ediyorum konuyu Türk Olmak ile ovunen ırkçılık yapan kişiler e örnek olsun diye açtım. Bilhassa Türklerin üstun ırk olduklarını göstermek için vs değil zaten içeriği okursanız zaten göreceksiniz.

Sadece Türk değil dünya tarihi ile de ilgilidir. Hatta bu konu ile ilgili bir kaç yıl evvel okuduğum tubitak kitabına benzer içeriktedir.

Sonuç olarak hepimiz kardeşiz. Irkçılık kötü bir şey .
Miliyetcilik benimsenen kültür dur.

Yok yahu kötü amaçla söylemedim ben zaten :T:
üstün ırk kavramına inanmıyorum hurafe hurafe (:
Bilgi paylaşımın için teşekkür ederim bu vesileyle .

Genetik biliminin sunduğu bilgileri, tarih bilinin sunduğu bulgular ışığında incelediğimizde açıkça görmekteyiz ki; bugünkü anlamı ile Irk kavramı Gen kavramı ile eşdeğer değildir. Gen kavramı, insanoğlunun 70 Bin yıl boyunca yaşadığı biyolojik değişiklikleri ifade eden bir kavram iken, Irk kavramı, toplumların genetik farklılıkları gözetmeksizin bir araya gelerek kendilerine müstakil bir yapı inşa etmelerini ifade etmektedir. Elbette Irkların varlıkları, bünyesindeki toplumların genetik geçmişi ile takip edilebilmekte ve bilimsel bir bulgu olarak mülahaza edilebilmektedir. Ancak İnsanların 70 bin yıl boyunca farkında olmadan yaşadıkları biyolojik değişimler demografik hareketler, göçler, savaşlar ve siyasi çalkantılar ile diğer gen grubuna ait toplumlarla akrabalık bağları geliştirmiştir.

zittiret geni de analizi de.şu sana aşık oğlanı naaptın?

Çocuk yapacak uygun genlere sahip bence çoğalmayı düşünüyorum kısmetse .... ama melez olur bu birlemes sonucu doğan çocuk. Biri azeri türkü diğeri kürt çünkü....
Sence uygun mu?

Geri