Türkler Barbar mıdır? Yoksa, Osmanlı miydi barbar olan?

Konu sahibi son olarak 191 gün önce görüldü
Evet, ülkemizin çok az kesimi yeniliklere açık. Örneğin, gece dışarı çıkan bir genç yadırganıyor. İslam haricindeki görüşe sahip olan insanlar dışlanıyor. ve o kadar çok bilmişler var ki ülkemizde, kendi dışındaki herkesi cahil sanıyor. Bunlar benim kendi görüşlerim. Ülkemizin ilerlemesi için bu gibi şeyleri aşmamız gerektiğini ekleyerek yazımı bitireyim..

Yahu bu soruyu sizin mantığınız nasıl kabul ediyor? Türkler kim, Osmanlılar kim? Bu Osmanlılar dediğimiz İngiliz milleti mi? Alman mı bunlar yoksa? Fransız? Kim bu Osmanlılar? Türk değil mi abicim bunlar? Allah aşkına, şu hain Rus hayranlarının Osmanlı hakkında uydurdukları yalanlara kanmaktan vazgeçin artık. Tarihte Türklerin kurduğu hiçbir devlet barbarlık ve soykırım gibi kirli işlere bulaşmamıştır. Sağlam kaynaklardan okumuyorsunuz, gelip burada millete soru yöneltiyorsunuz. Kitaplara inanmayıp, yüzünü hiç görmediğiniz forum üyelerine mi inanacaksınız?

Çoğunluğun cevabına göre mi karar kılacaksınız yani? Yapmayın böyle gözünüzü seveyim yahu. Tarihimizde içerisinde Türk kelimesini barındırmayan kaç devlet vardı biliyor musunuz? Adı Osmanlı olunca, Türklükle alakası olmayıp farklı kökenlere ait insanlar mı geliyor aklınıza anlamıyorum ki. Büyük Hun devleti de Türk değil miydi yani? Avar İmparatorluğu Türk değil miydi? Uygurlar Türk değil miydi? Selçuklu Türk değil miydi? Bu devletler ne kadar Türk ise, Osmanlı İmparatorluğunun Söğüt ve Domaniç'ten gelen, Malazgirt'ten giren kökü de o kadar öz Türktür. Türkler ve Osmanlılar diye bir ayrıştırılmış bir kavram olamaz.

Bunlar daha çok ama çok temel şeylerken, hala bunları tartışmaya açmak, sormak ve soruşturmak kusura bakmayın ama büyük ayıptır. Ecdadı hakkında böylesi tartışmalar sunmak hiç doğru bir davranış değildir. Konu sahibini tenzih ederek belirtmeliyim ki, ecdada küfretmek kıyamet alametlerindendir. Bundan bir an önce vazgeçmeliyiz.

Türkler Barbar mıdır? Yoksa, Osmanlı miydi barbar olan? soru mantıksız geldi açıkcası :S Zülkarneyn in dedigi gibi osmanlı başka millet mi :D aynı fikri güdüyoruz ondan aynını yazmıcam

Ne Türkler ne de Osmanlı hiç biri barbar değildi ya yeter bu nasıl bir tartışma konusudur ne barbarlığımızı görmüşler, mazlumun yanında zaliminde karşısında olmuşuzdur her zaman.. Gittiklerimiz yere adaletimizide götürmüşüzdür..

Osmanlı'nın Türk olmasıyla ilgili üstteki iki yoruma katılmakla beraber Barbar kelimesi pek hoş kaçmıyor bu ikisinin yanına. Çünkü barbarlığın kelime anlamı çok farklı ve açıkçası pek de hoş değil. Bu kelimelerin genelde Türklerle savaş zamanı baş edemeyen yabancı devletler tarafından ortaya atıldığı düşüncesindeyim. Yani Osmanlının ve doğal olarak Türklerin barbar olduğunu asla düşünmüyorum.

Bence soru da soylenilmek istenen eksik.

Osmanli turklerden ayri dusunulerek soruluyor galiba oncesi ve sonrasi gibii. Diye dusundum.

O kelimeleri kullananlardır barbar, yada o kelimenin anlamını kendileride bilmemektedirler...:)

Tuvalet alışkanlığını bile Türk 'lerden Osmanlı İmparatorluğundan öğrenen toplumlar şimdi dönüp bize mi barbar diyor? Saçma sapan bir soru bu yahu hem Osmanlı ile Türk 'ler diye iki kavram nedir?Forumda dikkat ediyorum Osmanlı ve Türk 'ler diye diye ayrım yapılan konular konu içerikleri görüyorum hiç mi tarih okumadınız arkadaş siz nasıl ayrı ayrı değerlendiriyorsunuz ki bunu. OSMANLI Torunuyuz Kimliğimiz Irkımız Bayrağımız TÜRK.

Dünyanın birçok ülkesinde Türkiye'nin hala Osmanlı devletinin bağıntısı olduğu ve Türk halkının da Osmanlı halkının devamı niteliği taşıdığı görüş yaygındır. Türkiye her ne kadar bu sahiplenme olgusunu kabullenmemiş gözükse de belli zamanlarda yaygınlık gösteren güç gösterilerinde bu sahiplenme olgusunu benimsemiş gibi gösteriyor kendisini… Fransa’da Türkleri pek sevmezler ve Türkler için barbar nitelendirmesi yapılır, Osmanlı devletinin devamı olduğu hala dillerden düşmez oralarda. Türkler onlar için hala Osmanlıdır ve hala barbardır. Osmanlı devletini onlara bu şekil gösteren düşünce yetisi nereden kaynaklanıyor? Osmanlı devleti gerçekten barbar mıydı? Fransayı bu şekil düşüncelere iten neden; Osmanlı devletinin yayılma aşamasında göstermiş olduğu sert tutumlar… Türkiye ve dış ülkelerde yaşayan Türkler bu nitelendirmeyi pek kabul etmezler ve Osmanlı devletinin imparatorluktan çok devlet olduğu söylenir. Türkiye gerçekten Osmanlı devletinin devamı mı yoksa farklı bir devlet mi?
Barbarlık, şiddet içeren ve içinde acımasız sadist duyguların yer ettiği bir nitelendirme. Türk insanı barbar mı? Barbarlık zamana yenik düştü mü? Farklı dönemlerde adam kesmek, kelle uçurmak, yağmalamak barbarlık sınıfında yer alırken şimdiki barbarlık, içinde neleri barındırıyor; kurban bayramında satacağı hayvan daha fazla kazandırsın diye hormonu enjekde edip satın alan kişiye yayacağı ölümcül virüsü düşünmeyen kim? Türkiye’de bir vatandaş… Peki, insanları zehirleyerek öldürmek kimin işidir “barbar düşünen“ kişinin… Yapılan bu hareket nedir “barbarlık”.
Merdiven altı sağlıksız koşullarda üretim yapılan gıda yerlerinin sattığı ürünlerden zehirlenen ve hatta ölen, kişileri bu duruma düşüren ve bu mağduriyeti yaşatan düşünce ne olabilir “barbarlık”. Yollarda bilinçsizce araç kullanan kişilerin yaptıkları trafik hatalarından dolayı onlarca kişinin bir kazada hayatını kaybetmesi, kimin açmış olduğu felaketin göstergesi olabilir” barbarlık”. Farklı düşündü diye öldürülen papazı, yazarı, gazetecisini katleden kişiye verilecek ad nedir” barbar”.
Bu sınıflandırmayı yaşatan ülke olarak Türkiye olması dış ülkelerin dediği gibi olmuyor mu? Türk insanı “kendine” barbar olduğunu tüm çıplaklığıyla gösteriyor, bu konuda daha çok örneklemeler mümkün… Ramazan ayında oruç tutmayan kişilerin vurulduğu, sırf farklı dine mensup olduğu için dışlanan ve hatta sattıkları sütleri dahi alınmayan Yezidilerin Türkiye’de yok olma aşamasına gelmesi… Antisemitizmi suç sayan yasal düzenlemelerin getirilmemesinden dolayı zor durumlar yaşayan Türk Yahudilerini hedef haline getiren bazı radikal İslamcı gazetelerin, yayınlarına devam etmesi… Kiliselerinde papazları olmadığı için ölülerine son görevlerini yapamayan birçok ermeni kiliselerinin düştüğü durum… Ruhban okulunun hala açılmayış olması Türkiye’deki azınlıklara gösterdiği dinsel ayrımcılığın yaşanması neyin göstergesi… Halkın seçtiği Kürt vekillerinin mecliste değer görememesi ve her gündem değiştirilmesi için kullanılan yönetimin laf saldırısı olması neyin göstergesi… Türk- Kürt kardeştir değip sadece bu kardeşliği maçlarda pankartlarda gösterilmesi neyin göstergesi...
Türkiye bir taraftan içlerinde sorun yaşarken başka bir açıdan da din ayrımcılığı ve “ tek “olma kavramları üzerinde yoğun siyasi performans göstermesi siyasetin akrep ve yelkovan vuruşunu gösteriyor. Osmanlı barbardı denildi ve yeni doğan Türkiye'nin de Osmanlı soyu olduğu söylenerek barbar olduğu iddia edildi. yaşanmış bunca olaylardan sonra Türkler içlerde hem kendi vatandaşına olan etkisizliği görmezden geliyor hem de içinde binlerce yıldır hüküm süren ve şimdi azınlık olan binlerce etnik köken mensubu kişiler zor günler yaşıyor… İşte asıl soru bu Türkler barbar mı? Sizce?

-Yuhan marcus / Baykuş​

Özgürlük için savaşmak ne zamandan beri barbarlık olmuş? Asya hunlarından bu yana Türkler sadece bağımsızlık ve özgürlük için savaşmıştır. Osmanlıyı veya Türkleri esaret altına alamayan ırklar da bizleri barbar olmakla itham etmiştir.

adamların yıllarca barbar diye ihtaf ettikleri Türkler'in bir şehrinde bile kölecilik hatta bırak sosyal sınıf ayrımını cinsel sınıf ayrımı bile yapılmamıştır.
onlar piramitte yatarken biz kurganlarda yattık, onlar altından taç takarken biz kotuz taktık ! allah uçuyorum ben !

Yazar Barbar sanırım.

Dipnot : TATLI EmRe bu yorum da ben şahsen bir sakınca görmüyorum silinmesindeki sakınca ne merak ettim.

düşmanına su veren bir millet barbar olamaz,sadece tarihteki düşmanlarımızın egolarını tatmin etmek için kullandıklarını ve her zaman fiyaskoyla sonuçlanan iftiralarıdır

Yazar Barbar sanırım.

Dipnot : TATLI EmRe bu yorum da ben şahsen bir sakınca görmüyorum silinmesindeki sakınca ne merak ettim.

tartışma bölümü kişisel sohbetleri silerken arada seninkide kaynamış olabilir açılabilir mesaj tekrar pm ile sorabilirdin neyse :) fakat açmaya gerek yok sanırım yeniden yorumlamışsın istersen açarım bunu silip.

tartışma bölümü kişisel sohbetleri silerken arada seninkide kaynamış olabilir açılabilir mesaj tekrar pm ile sorabilirdin neyse :) fakat açmaya gerek yok sanırım yeniden yorumlamışsın istersen açarım bunu silip.

Gerek yok teşekkürler :)

Barbara yaz kizim;

Barbar nedir?
Barbar bizden olmayan demektir.
Barbar savascilarin adab-i muasaret ve sanatdan yoksunluklarini,mertlik, güc ve dürüstlük ile dengelerler.
Savas aninda ikinci part hayat kurtarir.
Rousseau böyle düsünmüstür en azindan.

Geri