Türkiye'yi hangi ülkeler sever?

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Ülkemizle dost, dost olmasa da sorunlu olmayan ülkeler hangileridir?

Guney Koreliler cok sever, biz de cok severiz onlari :p

ders kitaplarında türkler barbardır, işgalcidir yazmayan dünya ülkeleri.

Bizi sevenleri biz sevmiyoruz, Bizim sevdiklerimizde bizleri sevmiyor :p

türkiyeye gelen ziyaretçilerden yola çıkarak ülkemizi seven beğenen insanlar hakkında fikir sahibi olabiliriz
almanlar ruslar ingilizler sanırım başı çekiyordur hatta bazıları toprak bile almışlardır
turistik yöreler ağır basıyor tabiki bunda ve iklimlerinin olumsuz koşullarından dolayı da ülkemizi tercih edip seviyor bir süre sonra kalıyorlar temelli : )
bunların dışında türkün dostu yine türktür diyerek azerbaycan,türkmenistan,tacikistan,kıbrıs diye uzar gider liste : )
sevmeyenler ise başta yunanistan olmak üzere topraklarımızda gözü olan ama bir türlü almayı beceremeyenlerdir sanırım : )

Bir de tabi Turkiye'nin yerini bilen ulkeler cok az, ona gore degerlendirelim lutfen :p
Sonuc olarak Sen, ben bizimoglan kaliyor :)

türkiyeye gelen ziyaretçilerden yola çıkarak ülkemizi seven beğenen insanlar hakkında fikir sahibi olabiliriz
almanlar ruslar ingilizler sanırım başı çekiyordur hatta bazıları toprak bile almışlardır
turistik yöreler ağır basıyor tabiki bunda ve iklimlerinin olumsuz koşullarından dolayı da ülkemizi tercih edip seviyor bir süre sonra kalıyorlar temelli : )
bunların dışında türkün dostu yine türktür diyerek azerbaycan,türkmenistan,tacikistan,kıbrıs diye uzar gider liste : )

Almanlar ve Ingilizler, kesin faydacilik yasasina gore, ucuz oldugundan geliyorlardur, sevdiklerini dusunmuyorum ben :)

Ruslari bilemedim, Turk erkeklerinden dolayi seviyor olma ihtimalleri var :p

ingilizler çok sever mesela,

britanyalılardaki, yüzyıllarca süren türkiye takıntısı bitmediyse tabi.

onlar bu toprakları çok sever, üzerinde yaşayanları sevip sevmediklerinden emin değilim tabi.

almanlar ve ıngilizler, kesin faydacilik yasasina gore, ucuz oldugundan geliyorlardur, sevdiklerini dusunmuyorum ben :)

ruslari bilemedim, turk erkeklerinden dolayi seviyor olma ihtimalleri var :p

zaten sevenlerin çoğu faydasını görüp sevmiştir ilk bahsettiklerim gerek erkeklerimiz gerek yemeklerimiz gerek topraklarımız gerek iklimimiz için sever
altta bahsettiklerim türkün türkten başka dostu yoktur kısmından sonrakiler asıl manevi duygularla gönül bağı kuranlardır
: )

Ülke olarak soruluyorsa bu politikaya girer, hiç bir ülkenin dış plitikası da duygusal hislerden oluşmaz. kendi ülkelerinin çıkarlarına göre hamleler yaparak ya Türkiyeyle barışık diyaloglar kurar ticaret, yatırım vb. üzerine anlaşmalar yaparlar ya da çıkarları doğrultusunda antlaşmazlığa düşerek çatışırlar..
En basit örneği Azerbaycan, bir türk devletidir ama yakın geçmişte özellikle doğalgaz konusunda politik krizler yaşadığımız bir ülkedir.

Azerbeycan,G.Kore,Pakistan sever diye biliyorum.
Onun dışında Japonya'nın da bir problemi yok diye biliyorum bizle.

Türkiye'yi seven olur ama insanlarını seven nadirdir.

Macarlar , Kazaklar , Azerbaycanlılar ,Kırgızlar ,Tatarlar kısaca Türk boy ve soyları bizi sever :)
Güney Kore çok sever bizi kuzey kore ile olan savaşlarında çok desteğimz oldu.

Kandaşlarımız sever ama hükümetimiz yıllardır onları görmezden gelip destek olmadılar hiç. Allah'tan onlar hükümete göre hareket etmiyorlar.

Konu komşuyu bitirdik, kavgalı olmadığımız bi Çinle Tayland kalmıştı, onu da becerdik

Azeriler sever dediler Azerbeycana gittim pekte öyle görülmedi bana. Yavru vatan sever dediler gittim gördüm pek öyle gelmedi.

Sonra anladımki birilerinin bizi sevmesine ihtiyacımız yok. Saygı duysunlar yeter...

Geri