Türkiye’yi Bitirdiler; Politikaya küfür, Tehdit Getirdiler.
Bir karmaşa, bir deprem ortamından geçiyoruz.
Zor günler, baskı, dehşet dolu günler yaşıyoruz… Yazarlar, gazeteciler diledikleri gibi yazamıyor, diledikleri gibi konuşamıyorlar. Faşizm kara bulutlar gibi çöktü üstümüze…
Basın özgürlüğü sadece yandaş medyaya, havuz medyasına var.
Ve bu güne değin hiçbir parti başkanı zindana atılmakla tehdit edilmemişti. Bu da oldu. Bunu da gördük ve yaşadık.
Daha önceki seçimlerde herkes düşüncesini özgürce söyler, özgürce konuşurdu. Sonra da seçimler yapılır, hak eden hak ettiği makama geçer, otururdu.
Şimdi sistem artık böyle işlemiyor. İktidarda olanlar muhalefete diyor ki, “Benim istediğim gibi hareket edeceksin. İstediğim gibi konuşacaksın. Bana ters düşen fikirler ileri sürmeyeceksin. Yoksa defterini dürerim.”
Hani, olur mu, olur! Böyle bir şey gerçekleşir mi gerçekleşir!
Çünkü yargının verdiği bazı kararlara bakıyoruz, şaşkınlık yaşıyoruz.
İşin gerçeği şu, 31 Mart Belediye başkanları seçim öncesinde, hem kendileri korkuyorlar hem de halkı korkutmaya çalışıyorlar.
Bu yüzden din sömürüsünün dozunu iyice artırdılar… 8 Mart Dünya Kadınlar gününde “Ezanın ıslıklanıp, yuhalandığını” ileri sürdüler. Sonradan bunu gerçek olmadığı anlaşıldı.
Bir başka başkan adayı çıktı,, “AKP’ye oy verenden Allah hesap sormaz” diyerek, Allah’ı da AKP’li yaptı.
Bu telaşlarında haksız da değiller hani.
Çünkü ekonomi, tarım, sanayi bitmiş durumda. Üretim yok. Fabrikalar satıldı. Gelir kaynakları, hazine kurudu, İhracat durdu.
Ülke artık soğan bile üretemiyor. Soğan bile İran’dan geliyor.
QOSHE - Türkiye?yi Bitirdiler; Politikaya küfür, Tehdit Getirdiler? - Ali Eralp