Türkiye’ye giriş yapan Gurbetçiler hüngür hüngür ağladı!

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Ya olm ne ara bu kadar vicdansız oldunuz. Ekonomik sebeplerle ilinden toprağından uzak insanların vatan hasreti ile yaşadıkları duygu patlamalari ile bile dalga geçebilecek kadahahhajsgwjksbnsksm :D şaka la. Gelsin çok ozlediyse.zorla mi tutuyolar.

Travmatik geliyor bana biraz, hatta bazen üzülüyorum .
Hiçbir şekilde dil öğrenmeden, çeşitli öğretisel dogmalarla adaptasyondan uzak bi ömür geçirmişler. Bu insanların maruz kalabileceği zorbalığı bir hayal edin. Şurada suriyeli bir babanın arapça sükunet çağrısını "yillarca yaşamış hala Türkçe ogrenmemis " olarak bizler de eleştirdik -ki haklı bir eleştiri- ... bir de sicakligi ve pek merhameti olmayan, soguk kültürlerin milletlerin gosterebilecegi tepkileri düşünün. "Ee kendini geliştirseydi " denilebilir fakat kolay değil bu. Hiçbir eğitim almamış,ebeveynlerince kendisi gibi olmayanlar için "uzak durulması gereken gavur" olarak yetistirilmis insanlardan kolay bir adaptasyon bekleyemeyiz. Bunca örselenmenin geliştirdiği patolojik benlik davranışlarını anlayabilmek lazım biraz. Kmlerce hatta neredeyse kıtalar arası BMW aracıyla gelenleri falan...Alt metni okuyabilmek lazim; bi cesit kendilerini kabul ettirme güdüsü. Beyin gocuyle gidenlerin ya da asaptasyon sağlayıp kendini gelistirenlerin böyle histerik krizleri yok zaten.

milletimizin tek yapamadigi sey, insanlari genel olarak rahat birakmak. her boka dusuncelerini de illa belirtmek, sosyo-analiz yapmak. he ulan he, tamam. analizini yaptiginiz kisiler bile "eskide" kalmisken (bu insanlar buyugunuz, yaslilarla yasit veya sizden en az 20 yas buyuk), siz de yeni bir sey ogrenmis gibi, aslinda buyugunuz oldugu insana demediginizi birakmayip, ustune dalga gecip kendinizi de asagilamayin. netice olarak kendinizle de pek cok farki yok o insanlarin. siz var saniyorsunuz, ama yok. cok malca yani, bilin bunu. yorucu bir mallik. bende bile kufur etme istegi uyandiran bir mallik. buranin tokkie'lerini andiriyorsunuz boylece valla.

milletimizin tek yapamadigi sey, insanlari genel olarak rahat birakmak. her boka dusuncelerini de illa belirtmek, sosyo-analiz yapmak. he ulan he, tamam. analizini yaptiginiz kisiler bile "eskide" kalmisken (bu insanlar buyugunuz, yaslilarla yasit veya sizden en az 20 yas buyuk), siz de yeni bir sey ogrenmis gibi, aslinda buyugunuz oldugu insana demediginizi birakmayip, ustune dalga gecip kendinizi de asagilamayin. netice olarak kendinizle de pek cok farki yok o insanlarin. siz var saniyorsunuz, ama yok. cok malca yani, bilin bunu. yorucu bir mallik. bende bile kufur etme istegi uyandiran bir mallik. buranin tokkie'lerini andiriyorsunuz boylece valla.

Ekonomik krizden insanların kendini tren raylarına attığı, gençlerin hayal kuramadığı bir atmosferde bir gurbetçi çıkıp nankörler minvalinde bir şeyler zirvalayacak ve biz o şahsi rahat birakmamak ile itham edileceğiz.
Seni bu zamana kadar bu tarz insanları eleştirirken hiç görmedim. Bu ülkenin bir parçasıysan ya da kendini öyle zannediyorsan en çok senin rahatsız olman gerekiyor aslında.
Aynı kafalardasın sanırım.
Bi insanın karakter problemi varsa gurbetçi olması onu dokunulmaz yapmaz, tüm gurbetçiler de aynı çuvala konmaz.
Troller haric kimsenin empati kurabilen,haddini bilen bir gurbetciyle daha dogru ifadeyle bir "insanla" derdi olacağını sanmıyorum.
Her şeye alınıp, drama kovaliyorsanız aynı zihniyete sahip olduğunuzu düşünürüm şahsen.

Bayram ziyaretine giden Suriyeliler gibi düşünün. Bizimkiler de oranın Suriyelileri oluyor teorik olarak ne de olsa : ddd

Ya arkadaşlar beni örnek alın artık. Çünkü hepiniz bilirsiniz ki asla gurbetçi değil, AVRUPALI MODERN TÜRKÜM. Tr den şimdiye kadar bi kere bile bulgur tarhana getirmemiş bir insanım. Her beğeni bi’ helal olsun… tşkler djxbzncmc xbxb

@Yabani mersini sende ağlıyor musun şlfşldf:D
Eskiden ağlardım annemden koparken ona da alıştık

Bende diyorum bu Türkiye’den neden memnun ;d

Kendi düşünceme gelecek olursak bu insanların hiç birinin samimi olduğuna inanmıyorum .
Hele sen Belçika ve Hollanda’da doğmuş olan Anadolu neslini gör emirdağın köyünde büyüyüp eğitim almışlar gibi..konuşma tarzları,kafa yapıları inanılmaz

Eskiden ağlardım annemden koparken ona da alıştık

Hele sen Belçika ve Hollanda’da doğmuş olan Anadolu neslini gör emirdağın köyünde büyüyüp eğitim almışlar gibi..konuşma tarzları,kafa yapıları inanılmaz
Bizim apartmanda da var. Geldiler. Sabah’ın 5in de misafirleri gidiyordu. Bi gürültü bi gürültü uykudan uyandırdılar . Böyle sesli bir konuşma görmedim ben . Bir de o saatte. Yurt değişse de insanlık değişmiyor maalesef ;d. Hanzo yine hanzo ;d

Sen de bile ne uyandiran neyasfkjandjsjbdhhdhd

Ekonomik krizden insanların kendini tren raylarına attığı, gençlerin hayal kuramadığı bir atmosferde bir gurbetçi çıkıp nankörler minvalinde bir şeyler zirvalayacak ve biz o şahsi rahat birakmamak ile itham edileceğiz.
Seni bu zamana kadar bu tarz insanları eleştirirken hiç görmedim. Bu ülkenin bir parçasıysan ya da kendini öyle zannediyorsan en çok senin rahatsız olman gerekiyor aslında.
Aynı kafalardasın sanırım.
Bi insanın karakter problemi varsa gurbetçi olması onu dokunulmaz yapmaz, tüm gurbetçiler de aynı çuvala konmaz.
Troller haric kimsenin empati kurabilen,haddini bilen bir gurbetciyle daha dogru ifadeyle bir "insanla" derdi olacağını sanmıyorum.
Her şeye alınıp, drama kovaliyorsanız aynı zihniyete sahip olduğunuzu düşünürüm şahsen.
o ilk cumlende bahsettigin kisileri ''gurbetci'' diye ayirirken, tr'de dogmus buyumus ve hala da yasayan abiler, ablalar, amcalar, dedeler ve nineler, genel olarak 40+ yas grubundakiler de yapiyor bunu. yani bir gurbetciler mi yapiyor? yoo. belirli yas grubundaki bilincsizler veya pek durumu anlayamayanlar, anlatsan da anlamayacak olanlar yapiyor. e bunlara sovsen ne olur, sovmesen ne olur? simdi ''disardan'' birisi aynisini yapinca, iste o zaman ohohohooo. iyi anladik. bir kere, iki kere tepki gosterirsin, ama bin kere de ayni konulari ve ayni elestirileri, ustune ayni raportajlari paylasmaz insan. cok malca. iste tr'dekiler tam olarak bunu yapiyor. benim kizdigim nokta ve anlatmak istedigim bu. artik oyle aksiligine bir ugras, bir dalga ve eglence mevzusu haline getirilmis bir konu oldu, ''gurbetci'' tabiri de oyle oldu. hep ayni seyler, ayni espiriler, ayni dalgalar. ulan bikmiyor musunuz kendinizden. bi salin. iste benim elestirdigim, hatta nefret ettigim insan tipi de bunlar, bu kafada olanlar. aslinda buna da sasirmamak gerek, cunku tr'de yasayanlar, o belirli kulturle yasayanlar, genel olarak tarzlari bu. pis agizlari da, kendileri de yorucu.

o ilk cumlende bahsettigin kisileri ''gurbetci'' diye ayirirken, tr'de dogmus buyumus ve hala da yasayan abiler, ablalar, amcalar, dedeler ve nineler, genel olarak 40+ yas grubundakiler de yapiyor bunu. yani bir gurbetciler mi yapiyor? yoo. belirli yas grubundaki bilincsizler veya pek durumu anlayamayanlar, anlatsan da anlamayacak olanlar yapiyor. e bunlara sovsen ne olur, sovmesen ne olur? simdi ''disardan'' birisi aynisini yapinca, iste o zaman ohohohooo. iyi anladik. bir kere, iki kere tepki gosterirsin, ama bin kere de ayni konulari ve ayni elestirileri, ustune ayni raportajlari paylasmaz insan. cok malca. iste tr'dekiler tam olarak bunu yapiyor. benim kizdigim nokta ve anlatmak istedigim bu. artik oyle aksiligine bir ugras, bir dalga ve eglence mevzusu haline getirilmis bir konu oldu, ''gurbetci'' tabiri de oyle oldu. hep ayni seyler, ayni espiriler, ayni dalgalar. ulan bikmiyor musunuz kendinizden. bi salin. iste benim elestirdigim, hatta nefret ettigim insan tipi de bunlar, bu kafada olanlar. aslinda buna da sasirmamak gerek, cunku tr'de yasayanlar, o belirli kulturle yasayanlar, genel olarak tarzlari bu. pis agizlari da, kendileri de yorucu.

Genel olarak "gurbetçi" tabiri kullanılması,ister istemez genellemeye dahil edilmiş gibi olmak rahatsız ediyor seni anladığım kadarıyla.
Hayatta her konunun suyunu çıkaranı,trollu vardır bunlara odaklanmak yersiz. Mesela forumda ya da reelde siyasi gorus olarak benzediğim insanlar var fakat nefret dolu bir şekilde o kadar suyunu çıkarıyorlar ki, sırf onlardanmışım gibi hissetmemek adına siyasi görüşümü bile değiştiresim geliyor. O yüzden yok sayiyorum, görmüyorum onları.Buna benzer bir şekilde içinde bulunduğumuz konunun trolleşen değil de,ciddi noktalarına odaklanırsan,olayi karsi pencereden ele alabilirsen, gocunacak ta bir şeyin yoksa sinir küpüne girecek bir sebep kalmaz diye düşünüyorum.

Şu şekil izledim:

images

• Hehe
Tepkiler: ne
Ayrılıklarda sevdaya dahildir bazen gidilebilir severken ay çok acımasızsiniz ya

Geri