Türkiye'ye Gelen Suriyeliler Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?

Konu sahibi son olarak 3320 gün önce görüldü
bburrccu
Bak o işte iyi olmuş ,balkona çıkıp n'apacan ancak halı ,kilim silkeleyesin :D

Isterse karşıma geçip öküz gibi baksın o halı ordan silkelencek :D

He deyip geçiyorum öyle kişilere, tartışmaya değmez. Vicdanımızı, inancımızı çıkar ilişkisi üzerine kurmuyoruz Allah'a şükür. Öyle kişiler olayı sığ düşünceyle yorumluyor olaya geniş çapta bakmıyorlar. Her şeyden önce ülkemiz önemli bunun farkına varsınlar artık, dünya liderliğine soyunup kapasitemizi aşan olaylara girmemeliyiz. Director hocamın dediği gibi Kıblesi Amerika olan, seccadesi amerikan doları olan arap ülkeleri neden kapılarını açmıyor bunu çok merak ediyorum.

Biz müslümanlar sözde çok vicdanli yardimsever insanlariz ama hala Arapların nankör olduğunu yarın birgün bizim başımıza birsey geldiginde onların kilini kipirdatmicagini kimse ayırt edemiyor ... üzülüyor muyum evet çok üzülüyorum ama hepsi bu

Aynı durumda bizler olsaydık bizi ülkelerine kabul ederlermiydi acaba merak ettigim şey budur.

Üzülmüyor değilim üzülüyorum ama bu kadar fazla yayılmaları beni korkutuyor. İsrail ve Filistin gibi olur mu sonumuz diye düşünmüyorum değil.

okmeydanındaki parka çadır kurmuşlar halleri acınası hele o çocuklar, avcılarda da caminin yanındaki yolda iki adımda bir dilenci elinde çocuk , açız yazılı kartonlu çocuğu daha dün gördüm ne olacak bu işin sonu bilmiyorum.

Bazılarına üzülüyorum bazılarına kızıyorum , muhtaç insanlara zor durumda olanlara yardım etmek boynumuzun borcu.Dini dili ırkı ne olursa olsun el uzatmak gerekli bunu her zaman savunurum, fakat karşımızdakilerin de bunu unutmamaları gerekir.Haberlerde görmüştüm ankaranın bir mahallesinde bir çok suriyeli yerleşmiş ve mezhep kavgaları başlamış bile. Siz bizim ülkemizde misafirseniz kimsenin mezhebine giyimine karışamazsınız ki.Mülteci kamplarından kaçıp büyük şehirlere gelen suriyeliler dilencilik ve hırsızlık ile hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar.Ya onlara iş ev gibi imkanlar sağlanacak ya da başka bir çözüm bulunacak yeterince dilencimiz ve hırsızımız var zaten.

Geri