Türkiye'ye Gelen Suriyeliler Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?

Konu sahibi son olarak 3320 gün önce görüldü
Türkiye'ye Gelen Suriyeliler Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?

Zengin olanlarina bakinca Sapancaya yaptiklari yatirimlari gördükçe ileriye dönük Allah yardimcimiz olsun diyorum azinlik biz kalmazsakiyi .diğer kacarak gelenler icindeayni dusunceler var bende
G​

Çok kötü, bu şekilde olmamalı.Evet biz de üzülüyoruz ancak köprü altında yatmak, arabaların önlerine atlamak hiç bir insanoğluna göre değil. Adam gibi kamp yap adam gibi sığınma talep edenleri yönlendir. Bu şekilde yapınca İstanbul zaten kendi insanına yetmezken ne hale geliyor. Keza Ankara da öyle. Yurdun her köşesinde çoluk çocuk. Tecavüz de eden çıkar, döven de, hırsızlık yapanda.

Ne denmiş, toplum suça itiyor işte..

geçen bir tanesi ofise geldi. hamile ama dilencilik yapıyor. 1 tl verdim beğenmedi attı ofisin içeriye bastı gitti :D

Bazen tramvayda sokaklarda orda burda özellikle de dilenirken gördüğümde kızdığım oluyor.
Ama kendimi onların yerine koyuyorum; savaştan kaçıp biyerlere sığınmak, canını kurtarmaya çalışmak... Bunlar hiç kolay şeyler olmasa gerek.

Savaştan kaçmak ölümden kaçmak vatanında değil başka ülkede kimisi tarafından hor görülmek dışlanmak bunlar cok zor seyler cidden cogununda durumu cok ıyı degıl zaten :o, Allah yardımcıları olsun Müslüman kardeslerımın ..
Ülkelerındekı sıkıntılar ıns biter bir gün.

Fazlası zarar. Bakabileceğimiz kadar insana yardım etmeliyiz, sınırları zorlarsak hem onlar için hem bizler için kötü olur. Türkiye'nin bütçesi ne ki bilmem kaç milyon insanı misafir ediyor. Hadi arkadaş misafir ettin, yeni yeni modern kamplar yaptın bu adamların şehir şehir gezmelerine nasıl göz yumuyorsun. Zonguldak'a bile gelmişler arkadaş, Türkiyenin her yerinde kayıtsız iş yeri açmış adamlar, Belediyelerde yukarıdan gelen emirler doğrultusunda göz yumuyor. Medyaya yansıtılmayan olaylar mı dersin, masum ailelerin yanında ülkeye giriş yapan ne olduğu belirsiz tipler mi dersin ne dersen de, bu konu hakkında konuşulacak çok şey var da neyse.

durumlarına çok üzülüyor olsamda onların şirret , kavgacı, türklere düşman gibi olmaları , dilencilikleri, sapıklıkları,bakışları, sokağı göçebe kampına çevirmiş olmaları sinir bozucu bari düzgün yaşayın be daha geçen ankarada çocuğun birinin kolunu kırdılar !!!

biz sığınmasınlar demiyoruz ama bu şekilde değil. malum tayyip bey diyor türkiye cumhuriyeti devleti büyük bir devlettir. mazluma sahip çıkar. öyle ülkeye sokup sokağa salmakla olmuyor ama istihdam yaratacaksın ki bu insanlar sokakta yatmayacaklar. bu insanları sahiplenmek eğer buysa ben böyle anlayışa tüküreyim. yap prefabrik konutlar ver desteğini, olmadı yolla gitsin. bizde dilenci çok zaten.

Suriyeliler için iyi ki gelmişler diyebilen birisiyim. Ama bu şekilde olmamalıydı. Sığınma kampları hazırlanmalıydı.
Gelen Suriyelilerin de kabahatları var. Suriye konsolosluğunuz var, gidin yardım isteyin. Dilenerek olmaz bu böyle.

Beddua değil, yanlış anlamayın.
Ama umarım forumda ki hiç kimse her gün evlerine bomba düşecek korkusuyla yaşamak zorunda kalmaz. Yada şii olduğu için sünniler tarafından öldürülmeyi, sünni olduğu için şiiler tarafından öldürülmeyi.

Beddua değil, yanlış anlamayın.
Ama umarım forumda ki hiç kimse her gün evlerine bomba düşecek korkusuyla yaşamak zorunda kalmaz. Yada şii olduğu için sünniler tarafından öldürülmeyi, sünni olduğu için şiiler tarafından öldürülmeyi.

hiçkimse gelmesin demiyor fakat neden bu şekilde yaşam sürdürüyolar ? bildiğin Türkiyede gruplaşıp Türklere karşı bir cephe alıyolar böylelerini gördükçe onlara hiç üzülesim gelmiyor açıkcası

başımıza bela olacaklar.ama bunların suçu değil.erdoğanda suç.taksim gezi parkına gidin Bi bakın syrian lar nasıl sıçmış ağzına.keşke avm olaymış

esenler otogarının arka tarafına hiç geçmeyin 100 suriyeli kamp kurmuş

en son bizim suriyeli kiracı evinizi yakarım diye babamı tehdit ediyodu harbiden acımıcaksın

Geri