Türkiye'nin yana yakıla borç araması

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
iflasa doğru emin adımlarla giden türkiye'nin dış borçlarını yönetmek ve ödeyebilmek için dolar cinsinden borç para aradığı haberleri yabancı ülke basınlarında bile vızır vızır dolanmaya başlamış. evet arkadaşlar dış borçlarımızı ödeyebilmek için borç arıyoruz. sonra ne yapıyoruz vadesi gelen borcu ödeyebilmek için bir daha borç para alıyoruz. banka mevduatlarındaki 250 milyar dolara karşılık merkez bankasında -55 milyar dolar var. yani eksideyiz ülkenin koskoca mb ekside boçluyuz. ayrıca cds (credit default swap)'de yani (ülkenin borcu ödeyememe ihtimaline karşı olan risk sigortası primi) 700 civarı tavan yapmış durumda. bu ne demek oluyor peki diyeceseksiniz bu şu oluyor. tefeci faiziyle bile borç bulamazsınız anlamına geliyor. hiçbir ülke türkiye'ye borç ver-mez. nokta.

erdoğan bankalara cds primini düşürmemize yardım edin demiş durum o kadar vahim yani. benim şahsi görüşüm erdoğan seçimi kazanmak istemiyordu çünkü patlamaya hazır bir ekonomik krizi kemal'in kucağına bırakıp kaçacaktı, ancak bu durum şunu gösterir seçimi kazanırsak eyvah biz sonrasında ne yapacağız çırpınışları başladı. gemi çoktan su aldı artık kurtarılması mümkün değil sadece kovayla suyu dışarıya atmaya çalışıyorlar.

venezuela, arjantin gibi olmamıza az kaldı, çok da uzak olmayan bir zamanda açıp bu yazdıklarımı okursunuz. bir sabah uyanacaksınız ve dolar 2x 3x 5x yapmış.

herkese geçmiş olsun, 13 milyon mülteci de elimizde patladı, hepsi 35 yaş altı potansiyel suçlu ve eli silah tutan erkek. bu krizde kapkaç, gasp, mafyatik topluluklar, fuhuş, adam öldürme tavan yapacak. şimdiden kıpraşmaya başladılar bu azgın topluluklar çoğunu haber kanallarında görmüyorsunuz her gün neler oluyor neler bu mültecilerle ilgili. gerçi artık ben onlara mülteci demiyorum işgalci diyorum.

bu iktidar şakşakçısı andavallar da hala türkiye şahlanıyor falan sansın, benim şurada kaldı bir kaç ayım siktir olup gidiyorum buralardan.

giderken de oyumu erdoğan'a basacağım, bir gün oturup da eyvah biz ne yapmışız deyip bin pişman olmanız, ama pişmanlığınızın da hiçbir şeye fayda etmediği günleri görmeniz dileğiyle.

beter olsun. ben dolar kazanıyorum. yakında üç haneli milyonlarım olur , afganlardan uzak bir yer tutar yaşarım. ohhhh boklarında boğulsunlar sdfsadf

beter olsun. ben dolar kazanıyorum. yakında üç haneli milyonlarım olur , afganlardan uzak bir yer tutar yaşarım. ohhhh boklarında boğulsunlar sdfsadf

zombi gibiler onlar çit duvar dinlemezler, birbirlerinin üzerine çıkıp da girerler haberin olsun. top tüfek evinde bulundur köpek falan besle. bu adamlar uçağın tekerliğine tutunup da afganistandan kaçmaya çalışan insanlar sana bana ne yapmazlar bu kafa düşün.

zombi gibiler onlar çit duvar dinlemezler, birbirlerinin üzerine çıkıp da girerler haberin olsun. top tüfek evinde bulundur köpek falan besle. bu adamlar uçağın tekerliğine tutunup da afganistandan kaçmaya çalışan insanlar sana bana ne yapmazlar bu kafa düşün.
kanka sıkıntı yok hazırlıklıyız. hiçbiri yaklaşamaz . seçimde ortalık karışır diye ev cephaneliğe döndü, tüfek vs zaten vardı.

kanka sıkıntı yok hazırlıklıyız. hiçbiri yaklaşamaz . seçimde ortalık karışır diye ev cephaneliğe döndü, tüfek vs zaten vardı.

silah bende de var kanka, yarı-kimyager de sayılırım asit masit falan da var evde gırla kapıya cama dayananın evin üstünden salarım asiti üzerlerine, yansın erisinler koduğmun yaratıkları. hortumla asit yağmuruna tutarım hepsini.

ibadeath kanka okuyup çıktın konuyu oldu mu ama şimdi gel şöyle iki lafın belini kıralım.................

düşündüğünüz gibi bir yağma, talan ortamı oluşmaz zihninizi böyle senaryolarla meşgul etmeyin. bunu internet ortamında topluma yaydılar ve kısmi kaygı ortamı oluşturdular. insan vurmakta avlanmaya ya da poligonda atış yapmaya benzemez, karşılık gelir.

düşündüğünüz gibi bir yağma, talan ortamı oluşmaz zihninizi böyle senaryolarla meşgul etmeyin. bunu internet ortamında topluma yaydılar ve kısmi kaygı ortamı oluşturdular. insan vurmakta avlanmaya ya da poligonda atış yapmaya benzemez, karşılık gelir.
reis bi the purge hayali yaşatmadın ya

canım kfc kova ve the purge izlemek çekti ben gidiyom

Pazartsi sabahı uyandığınızda hayallerinizden ayılacaksınız. Hiç bir şey olmamış gibi işinize devam edeceksiniz. Bütün kurgularınızın bir yalan olduğu gerçeğine katlanacaksınız. Bir bardak soğuk su içeceksiniz.

Geri