Türkiye'nin tarihinde azınlıklara neden baskı ve zulm yapıldı?

Є
  • Kullanıcı Єναηєscєηcє
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı

Mesela tek parti diktatörlüğü döneminde sözde laik bir hükümet vardı. Ancak varlık vergisi denilen rezalet ile,

Müslümanlardan %12.5
Eskiden yahudi veya azınlık olup sonradan müslüman olanlardan %25
Gayrimüslimlerden de %50 vergi alındı, yani devlet düşman olarak gördüğü azınlıkları soydu. Acımasızca ve ayrımcılıklarla ..

Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Laiklik laik demekle olunacak bir iş değildir. Eğer Chp laikse neden azınlıklara zulmetti. Nedne inanç ayrımına göre vergi koydu.. Acaba laik değil miydi de cumhuriyet ve laiklik görünümü altında başka bir şeyleri mi gizlemek istiyordu?

Ne dersiniz?

Dindarlara kürtlere alevilere baskı yapıldı tamam. Ancak azınlıklar da maalesef bu ayrımcılıktan nasibini aldılar... Bu myle bir zihniyet ki tahammülsüz ve farklılıklara hiç saygısı yok..

Dilleri cumhuriyet diye bağrıyor ama kalplerinde bir diktatörün hayali yaşıyorr bu nasıl çelişkidir?

Şimdi Işid TERÖRİSTLERİNİN kafa kesmesini normal olarak görüp ses çıkarmayan hatta desteklemeye varan cümleler kuran birinin;
Savaştan çıkmış bi ülkedeki alınan vergilere karşı çıkıp tüm azınlıkların ve insanlığın dostuymuş gibi görünmesi çok komik.

Geçen gün 'gavur' oldukları gerekçesiyle turistleri sopayla kovalayan, belgesel çekimi için tarihi bir kaleye haç bayrağı asıldığında kaleye saldıran, Paris'te Amerika'da terör saldırısında ölenlere sırf hristiyan oldukları için 'oh olsun' diyen, ışid teröristlerinin kafa kesmesini meşru hakları olarak gören
bir zihniyetin mensubu ;

Kimse kusura bakmasın ama çıkıp biz azınlıkların haklarını savunuyormuş gibi görünüp kendi ideolojisine prim malzemesi yapmasın!

Cumhuriyeti kuran adama diktatör demeyi nasıl kendi demokratik hakkın olarak görüyorsan ki onun getirdiği haklar sayesinde ona diktatör diyorsun biliyorsundur bunu sanırım..

bende ışid teröristlerine terörist dediğim zaman bunuda benim demokratik hakkım saymalısın.

Gelelim esas konuya

Atatürke din ayrımcısı diyorsun ama sana göre gayrimüslimlerin yaşaması bile suç...

Bende bir hristiyanım bende azınlığım ama ben temel haklarıma Atatürk sayesinde sahibim.
Birçok Türk yahudi ve hristiyan arkadaşlarım var babaları, dedeleri o dönemleri yaşamış olanlar var
Getirelim onları buraya Atatürk hakkındaki fikirlerini soralım anlatsınlar bize...

Sende böylece başkaları adına ahkam kesmezsin belki.
Kaç tane azınlık tanıdında ? Atatürk yüzünden eziyet çektiklerini gördün de ?
Onların adına laf sallamaya onların adını kullanarak bu ülkenin kurucusuna hakaret etmeye cüret ediyosun ?

Bizde senelerdir soyuluyoruz. Bi de onlar adına makale paylaşsana.

Dedelerimiz cephede savasirken savaş ekonomisinin nimetlerinden faydalanıp köşelerinde işgal kuvvetlerinin geleceği gün asacakları bayrağı hazır bekleyenleri karşılamış vergi oranlarını zulm diye nitelemekle..

Mustafa Kemal in çağdaş devrimleri ve en büyük mirası olan Cumhuriyete sahip çıkmayı aynı başlıkta eleştirmeni hayretle karşıla yanıyorum.
Benzer denklikte sofuluk ikiside.

Sahipsiz bir çocuk gibi sokakta afallayan beyninin elinden tutmanı tavsiye edicem sana.

Fanatizm yaptığın, düşünebilen her canlının yaptığı en korkunç hatadır.

O diktatör diye hitap ettiğin Ulu Önder Türk Gençliğini senin içine düştüğün durumda görmeyi asla kabul edemezdi.

Mustafa Kemal cumhuriyetçi değil ki.. Cumhuriyet değerinin arkasına gizlenmiş bir diktatör ben cumhuriyeti eleştirmiyorum. Onu istismar eden bir diktatörü eleştiriyorum. Atatürk'e bir borcum yoktur. Varsa dirilip talep etsin görelim asdf ;)

Evet Atatürk diktatördür
Ve yine evet azınlıkların malı gasp edildi. Soykırımdan sonra, bir de bu varlık vergisi rezaleti yaşandı.

2016 yılının ortalarını az buçuk geçtik ve ben kullanmadığım internetin parasını ödüyorum. ödemeyi unuttuğum herhangi bir faturadan dolayı erişimim kesildiğinde "açma kapama bedeli bıdı bıdı" adı altında haraç ödüyorum. geçen yıl 400 küsür liraya yaptırdığım trafik sigortasını bu yıl iki katından da fazla olarak yatırdım. derinlere dalmak yerine neden güncel konulara da bir eleştiri getirmiyorsun?

Şimdi Işid TERÖRİSTLERİNİN kafa kesmesini normal olarak görüp ses çıkarmayan hatta desteklemeye varan cümleler kuran birinin;
Savaştan çıkmış bi ülkedeki alınan vergilere karşı çıkıp tüm azınlıkların ve insanlığın dostuymuş gibi görünmesi çok komik.

Geçen gün 'gavur' oldukları gerekçesiyle turistleri sopayla kovalayan, belgesel çekimi için tarihi bir kaleye haç bayrağı asıldığında kaleye saldıran, Paris'te Amerika'da terör saldırısında ölenlere sırf hristiyan oldukları için 'oh olsun' diyen, ışid teröristlerinin kafa kesmesini meşru hakları olarak gören
bir zihniyetin mensubu ;

Kimse kusura bakmasın ama çıkıp biz azınlıkların haklarını savunuyormuş gibi görünüp kendi ideolojisine prim malzemesi yapmasın!

Cumhuriyeti kuran adama diktatör demeyi nasıl kendi demokratik hakkın olarak görüyorsan ki onun getirdiği haklar sayesinde ona diktatör diyorsun biliyorsundur bunu sanırım..

bende ışid teröristlerine terörist dediğim zaman bunuda benim demokratik hakkım saymalısın.

Gelelim esas konuya

Atatürke din ayrımcısı diyorsun ama sana göre gayrimüslimlerin yaşaması bile suç...

Bende bir hristiyanım bende azınlığım ama ben temel haklarıma Atatürk sayesinde sahibim.
Birçok Türk yahudi ve hristiyan arkadaşlarım var babaları, dedeleri o dönemleri yaşamış olanlar var
Getirelim onları buraya Atatürk hakkındaki fikirlerini soralım anlatsınlar bize...

Sende böylece başkaları adına ahkam kesmezsin belki.
Kaç tane azınlık tanıdında ? Atatürk yüzünden eziyet çektiklerini gördün de ?
Onların adına laf sallamaya onların adını kullanarak bu ülkenin kurucusuna hakaret etmeye cüret ediyosun ?

Yazdıklarının çoğu iftira bana fikrimi bilip bilmeden eleştirmen komik olmuş..

Benim için azınlıklardan bir hristiyan, Kemalist olup müslüman olduğunu iddia eden birinden kat be kat değerlidir bilip bilmeden konuşma :)

Müslümanların düşmanı yahudiler hristiyanlar rumlar ermeniler değildir.
Bize en büyük zulmü yapanlar yine içimizdeki belli bir grup :)

Bana göre gayrimüslimlerin yaşaması suç değil bu bir.
Atatürk bir hak getirmedi bu iki. Kanunla korunan bir aciz ne hak getirebilir ki?
Işid ile yazdıklarında bana tamamen iftira ..

İşte sizleri bu yüzden sevmiyorum. Çok fazla yalan ve iftira konuşuyorsunuz. Çünkü o adamı dürüst bir ortam da savunamayacağınız için ki rezlaet bir vergi bu. Konuları çarpıtıyorsunuz.

Açıkçası hangi dine inandığının benim için bir önemi yok.
Atatürk'ün hangi dine inandığının da bir önemi yok.

Yaptığı işler o kadar kötü ki, hiçbir şey buna gerekçe olamaz.
Atatürk çok acımasız biriydi. Çok kan döktü. Muhaliflerine yaptıkları çok acımasızca.

2016 yılının ortalarını az buçuk geçtik ve ben kullanmadığım internetin parasını ödüyorum. ödemeyi unuttuğum herhangi bir faturadan dolayı erişimim kesildiğinde "açma kapama bedeli bıdı bıdı" adı altında haraç ödüyorum. geçen yıl 400 küsür liraya yaptırdığım trafik sigortasını bu yıl iki katından da fazla olarak yatırdım. derinlere dalmak yerine neden güncel konulara da bir eleştiri getirmiyorsun?

Haksız sayılmazsın aslında :)) sevdim bu görüşü

Dedelerimiz cephede savasirken savaş ekonomisinin nimetlerinden faydalanıp köşelerinde işgal kuvvetlerinin geleceği gün asacakları bayrağı hazır bekleyenleri karşılamış vergi oranlarını zulm diye nitelemekle..

Mustafa Kemal in çağdaş devrimleri ve en büyük mirası olan Cumhuriyete sahip çıkmayı aynı başlıkta eleştirmeni hayretle karşıla yanıyorum.
Benzer denklikte sofuluk ikiside.

Sahipsiz bir çocuk gibi sokakta afallayan beyninin elinden tutmanı tavsiye edicem sana.

Fanatizm yaptığın, düşünebilen her canlının yaptığı en korkunç hatadır.

O diktatör diye hitap ettiğin Ulu Önder Türk Gençliğini senin içine düştüğün durumda görmeyi asla kabul edemezdi.

Vallaha benim için Allah'tan başka bir ulu yok, ancak biri eğer ulu olcakasa bu ölmüş biri olamaz. Ben Atatürkten daha uluyum. Ben daha yüceyim o zaman :)

Ne yapardı umrumda bile değil sen seversin ben sevmem. Bu kadar açık özgürlük var.

M. kemal demokrasiden nasiplenmemiş biriydi.. ;) Bunları duymaya alışsanız iyi olur daha çok duyacaksınız çünkü.. Uydurmalarınızdan sıkıldım.

Vallaha benim için Allah'tan başka bir ulu yok, ancak biri eğer ulu olcakasa bu ölmüş biri olamaz. Ben Atatürkten daha uluyum. Ben daha yüceyim o zaman :)

Ne yapardı umrumda bile değil sen seversin ben sevmem. Bu kadar açık özgürlük var.

M. kemal demokrasiden nasiplenmemiş biriydi.. ;) Bunları duymaya alışsanız iyi olur daha çok duyacaksınız çünkü.. Uydurmalarınızdan sıkıldım.

Antepte bebeğe tecavüz eden adam rahmetli yakınlarından daha ulu o mantıkla

Mesela tek parti diktatörlüğü döneminde sözde laik bir hükümet vardı. Ancak varlık vergisi denilen rezalet ile,

Müslümanlardan %12.5
Eskiden yahudi veya azınlık olup sonradan müslüman olanlardan %25
Gayrimüslimlerden de %50 vergi alındı, yani devlet düşman olarak gördüğü azınlıkları soydu. Acımasızca ve ayrımcılıklarla ..

Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Laiklik laik demekle olunacak bir iş değildir. Eğer Chp laikse neden azınlıklara zulmetti. Nedne inanç ayrımına göre vergi koydu.. Acaba laik değil miydi de cumhuriyet ve laiklik görünümü altında başka bir şeyleri mi gizlemek istiyordu?

Ne dersiniz?

Dindarlara kürtlere alevilere baskı yapıldı tamam. Ancak azınlıklar da maalesef bu ayrımcılıktan nasibini aldılar... Bu myle bir zihniyet ki tahammülsüz ve farklılıklara hiç saygısı yok..

Dilleri cumhuriyet diye bağrıyor ama kalplerinde bir diktatörün hayali yaşıyorr bu nasıl çelişkidir?

Evet yine bir saçmalıkla karşımızdasın,

Birincisi CHP, MHP, AKP Ve HDP hatta dünyanın hiç bir yerinde bir parti laik olamaz. Birey laik olmaz topluluklar laik olamaz. Laiklik din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır.
CHP ve AKP laik olamaz sen ve ben laik olamayız. Sadece Türkiye Cumhuriyet'i laik olabilir.

İkincisi iddia ettiğin vergiler ise ikinci dünya savaşı sırasında savaş vurgunculuğu yapmaya çalışanlar, çiftçiyi sömüren toprak ağaları, ve karaborsacılardan haksızlıkla elde ettiklerinin ellerinden alınmasıdır. Sadece bir defaya mahsus uygulanmıştır

Bilmiyorsanız bilmiyorum deyin yarım yamalak araştırıp gelip burada saçmalamayınız.
Gidip araştırın diktatörlük nedir laiklik nedir?

Antepte bebeğe tecavüz eden adam rahmetli yakınlarından daha ulu o mantıkla

Senin akıl diye taşıdığın o çuvala s.çayım (=
Sende bunu duymaya alış
O kafayla çok duyarsın daha ;)

Sen sana yakışanı yaparsın küfür edersin.. Atanın gençliğine yakışan da budur.

Ben de kendime yakışanı yaparım seni muhatap bile almam ve küfrünü sana iade ederim.

Kalitesiz sürü psikolojisi ile hareket edne kemalist kesim ile birey olmanın bilincine varmış liberal insanların farkı ;)

Ben de kendime yakışanı yaparım seni muhatap bile almam ve küfrünü sana iade ederim.

Kalitesiz sürü psikolojisi ile hareket edne kemalist kesim ile birey olmanın bilincine varmış liberal insanların farkı ;)

Sen bu düşünce özrü haline bir de sıfat buldun yani ..
Ah cici..

Ben küfür etmem ..
Senin durumun da o söylediklerim küfür değil ..
Realite

Ah Atam kurtardigin ülkemde liberal diye geçinen cahiller eşliğinde yaşıyoruz bilsen kurtarır miydin acaba ?

chpyi gorunce kadar okuyordum yine okumayi kestim chp doksn yil heykel ve bos slogan uretti ilginc yani ise bununla övünecek kadar beyinsiz bi kitle yetistirdi istisnalar hariç kaidesine karismiyom

Yazdıklarının çoğu iftira bana fikrimi bilip bilmeden eleştirmen komik olmuş..

Benim için azınlıklardan bir hristiyan, Kemalist olup müslüman olduğunu iddia eden birinden kat be kat değerlidir bilip bilmeden konuşma :)

Müslümanların düşmanı yahudiler hristiyanlar rumlar ermeniler değildir.
Bize en büyük zulmü yapanlar yine içimizdeki belli bir grup :)

Bana göre gayrimüslimlerin yaşaması suç değil bu bir.
Atatürk bir hak getirmedi bu iki. Kanunla korunan bir aciz ne hak getirebilir ki?
Işid ile yazdıklarında bana tamamen iftira ..

İşte sizleri bu yüzden sevmiyorum. Çok fazla yalan ve iftira konuşuyorsunuz. Çünkü o adamı dürüst bir ortam da savunamayacağınız için ki rezlaet bir vergi bu. Konuları çarpıtıyorsunuz.

Açıkçası hangi dine inandığının benim için bir önemi yok.
Atatürk'ün hangi dine inandığının da bir önemi yok.

Yaptığı işler o kadar kötü ki, hiçbir şey buna gerekçe olamaz.
Atatürk çok acımasız biriydi. Çok kan döktü. Muhaliflerine yaptıkları çok acımasızca.

İftira olduğunu mu düşünüyorsun ?

Terörizmle ilgili açtığım bir konuda öyle demiyordun ama

banlanmamış olsan hiç üşenmez o yorumunu bulur getirirdim buraya...

'diktatör' 'aciz' ne demek ?

önce hakaret etmeden konuşmayı öğren
diğer insanların değerlerine saygı duy
hangi devlet büyüğü olursa olsun bu tür hakaretler kullanmak bir suçtur ayrıca
klavyeden yazdığın gibi kolay değil bu şeyler...
benden sana dostane bir uyarı -hangi devlet büyüğü olursa olsun-
böyle hakaretler edersen birinin damarına basarsın seni fişler ertesi gün polis kapını çalar

Ulu bir önderi vergiler üzerinden vurmaya çalışıyorsun.

Savaştan çıkmış bir ülkenin ekonomisini toparlaması için vergileri artırmasında bir sakınca yoktur.
Vergi almayan devlette yoktur dünyada sanırım sen uzaydan falan geldin.

Şu anda akaryakıttan, sigaradan, hatta ve hatta ekmekten bile alınan vergi oranından haberin var mı?

üreticisinin, ithalatçısının, son bayiinin koyduğu kârlarla 3 liraya alabileceğin sigarayı 10 liraya alıyorsun şu anda

vergi her zaman vardı.

O zaman o çok sevdiğin Osmanlıyı da eleştirelim.
Gayrimüslimlerden ' Cizye ' vergisi alınıyordu müslümanlardan alınmıyordu.
Osmanlıyada ayrımcı diyebilirmisin ?

İslam hukukunda müslümanların fethettiği yerlerde CİZYE vergisi alınır.
'Sadece gayrimüslimlerden'

Benim bunu dile getirip senin inancına hakaret etmeye hakkım yok
Sende aynı sağduyuyu göstereceksin.

ben kendimden yola cikarsam anlatacagim cok bicak ustu konular var lakin azinliklara ayrimciligi gectim turkler yillardir kendi irkindan olanlara bile ayrimcilik yapiyor su zamana kadar turkiyede yapilan irk algisi turk degilsen hic biseysin mantigi ve ideolojisi yayildi yillarca empati duymayan zihniyetlere daha nice boyle irkcilik tasiyan sozler var soylemek istemem bizim gibi farkliliklara sisteme boyun egmeyenlere yillarca ayrimcilik eziyet yapildi onu gectim simdide osmanli soyu torunlari turedi artik kendi aralarinda bile bizler osmanli torunu diger kitle ise ataturk askerleriyiz gibi sloganlar atiyor kimse ayrimcilik yapmiyor demesin ayrimciligi anlamaniz icin toplumda farkli olmaniz yetiyor herkes bir sekilde magdur kaliyor sahsen cok ayrimcilik gordum avrupada bile ayni ulkeden geldigimiz halde buralarda bile ayrimciliga curret ediyorlar bir defasinda is yerine goturdugum turk pidesini birgun degistirdim fas ekmegi goturdum bana ne desinler sen turkleri sevmiyorsun dusmansin ondan arap ekmegi aldin :D kac defa yanimda kurtlere kufur eden tipler gordum benim kurt oldugumu bilmiyorlar tabi niye kufur ediyorsun bende kurdum deyince yok gardas yanlis anladin benim sozum pkklilara vatanini seven kurtlere degil yillarca bu millete onlarca adim geldim hic biri empati duyupta bir gun bizim gibi olmadi kendi ulkesinde gormedigi rahatligi sefayi parayi huzuru insan haklarini avrupadan goren bu kitle herseyi rayina koydugu zaman batidan cok geriye kalmis kulturunu buraya tasima derdine ve israrla kabul ettirme derdine giriyor madem geldigin duzen bu kadar iyiydide niye geldin elin gavuruna demeden gecmiyor insan kisacasi turkiyede yasayan her farkli kesim ozelikle turkler kendi yurttaslarina empati duyun onlardan birseyler ogrenmeli hep kendilerine benzetmeye calismasin saygilar..

Türkler kimseye zulm yapmadığımiçin bugün bu haldeler. Yapılsa şimdi herkes Türk olurdu

Geri