Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği 12 yıl Sonra Açıldı: Türk bayrağı Göndere Çekildi

Konu sahibi son olarak 17 gün önce görüldü
2X7ztEJ.md.jpg

Suriye'de 12 yıl aradan sonra Esad rejiminin yıkılmasıyla birlikte Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği bugün açıldı. Burhan Köroğlu'nun büyükelçiliğe girmesiyle birlikte Türk bayrağı dakikalar içinde göndere çekildi.

Suriye'nin başkenti Şam'da yer alan Türk Büyükelçiliği, 2012 yılında rejimin barışçıl gösterilere karşı şiddet uyguladığı dönemde faaliyetlerini sonlandırmıştı. Alınan kararın ardından büyükelçilik personeli ve aileleri Türkiye'ye geri dönmüştü.

ŞAM BÜYÜKELÇİLİĞİ AÇILDI

Şam Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı olarak görevlendirilen Burhan Köroğlu ve ekibinin gelişiyle birlikte büyükelçilik açıldı. Türk bayrağı dakikalar içinde göndere çekildi.

HAKAN FİDAN AÇIKLAMIŞTI...

Öte yandan geçtiğimiz saatlerde Suriye'deki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin Moritanya Büyükelçisi Burhan Köroğlu'nun Şam Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı olarak görevlendirildiğini hatılatmıştı.

Köroğlu ve ekibinin Şam’a ulaştığını ve büyükelçiliğin yakında faaliyete başlayacağını bildiren Bakan Fidan, heyetin Şam'a gitmek için dün yola çıktığını söylemişti.

2XzxQXp.md.jpg

KAYNAK

Ülkede bilmem kaç milyon Suriye ‘li yaşıyor elçilik yok imiş ne tuhaf

Şu Suriye huzur bulsun başka bişey istemiyorum.
Suriye'de her kim yaşıyorsa, Kürdü , Arabı , Ezidisi, Türkmeni, Suryanisi, Alevisi, Sünnisi varsa Hristiyanı herkes bir rahat nefes alsın istiyorum.
Nedir arkadaş 13 yıldır çektikleri acılar.
Esad kan emici sülük gibi insanların mutluluğunu huzurunu emmiş yıllarca.
Gözyaşı dinsin artık.
Sokaklarda cıvıl cıvıl çocuk sesleri olsun.
Çocukların okula gittiği, eğitim aldığı, ailelerin evinde tencerede yemeği kaynadığı huzurlu ve barış içinde bir ülke olsun.
Mutluluk nasıl senin hakkınsa, Suriye'de yaşayan tüm insanlarında hakkıdır.
El kadar bebelerin şişme botlarla Ege Denizi'nde boğularak can vermesi tüm insanlığın ayıbıdır.

Geri