Türkiye'nin olası Suriye operasyonu için görüşleriniz nelerdir?

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Terör örgütü PKK / YPG'yi hedef alacak olan olası bir Suriye operasyonu, Dünya gündeminde sürekli dile getirilmekte olup Suriyelilerin ülkesine güvenli bir şekilde gönderilmesi için böyle bir operasyonun gündemde olduğu iddia edilmektedir. Bölgede askeri bulunan ABD, Rusya ve İran ise bu operasyona karşı çıkmaktadır.

Ülkemiz açısından bahsi geçen böyle bir operasyonun olumlu ya da olumsuz sonuçları neler olabilir?

abdden-turkiyenin-suriye-operasyonu-ile-ilgili-aciklama-geldi_0b824.jpg

Ne terörü ya. Adamlar ülke kurmuş hala YPG MPG

Seçim öncesi böyle bir hamle bekleniyor.
Bi bok beklenmiyor. Seçim öncesi Yunan gerginliği çıkar. Belki kardak benzeri bişey yaşanır. Suriye işi bitmedi. Çünkü senden alacakları parçayı henüz almadılar. Alınca o da bitecek

Bi bok beklenmiyor. Seçim öncesi Yunan gerginliği çıkar. Belki kardak benzeri bişey yaşanır. Suriye işi bitmedi. Çünkü senden alacakları parçayı henüz almadılar. Alınca o da bitecek
Evet, o ayrı bir konu ancak böyle bir adım atıp kendi seçmenine yeniden bana oy verin demeye çalışacağını tüm dünya konuşuyor.

Türkiye'nin olası Suriye operasyonu | Şam'dan Ankara'ya tepki: Karşılık vermeye hazırız
Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yapmayı planladığı askeri operasyona ilişkin Ankara'dan gelen son mesajlardan sonra, Şam yönetiminden tepki geldi. SANA'ya konuşan bir askeri kaynak, "Türkiye'nin olası herhangi bir saldırganlığına karşı koymaya tamamen hazırız" mesajı verdi.

Valla Rusya'nın ve Amerikanin artık o topraklar. Ruslar şimdilik Lazkiye alınmış iken ses etmez. Başka işleri var malum. Amerika bunu fırsat bilip ortamı gerer ise buna piyon olmamak lazım. Yoksa grand falan bi durum yok ortada. ha ben piyon olmak istiyorum dersek hizmet edeceğimiz şey kürdistan genişlemesi olur. Bu kadar da ironik. Yani PYD ye savaşa gidiyorum der PYD ye yardım edersin

Zaman vekil savaşları zamanı. Hiç kimseni vekili olmayacağız.

Valla Rusya'nın ve Amerikanin artık o topraklar. Ruslar şimdilik Lazkiye alınmış iken ses etmez. Başka işleri var malum. Amerika bunu fırsat bilip ortamı gerer ise buna piyon olmamak lazım. Yoksa grand falan bi durum yok ortada. ha ben piyon olmak istiyorum dersek hizmet edeceğimiz şey kürdistan genişlemesi olur. Bu kadar da ironik. Yani PYD ye savaşa gidiyorum der PYD ye yardım edersin
Demirtaş da geçen gün uyarıda bulundu. Dilerim böyle bir riske girilmez.

Selahattin Demirtaş: Suriye harekatı için geri sayım başladı
Olası Suriye harekatını değerlendiren Selahattin Demirtaş, "AKP-MHP iktidarı, yeni bir askeri harekâtla Suriye’nin Kürt bölgelerindeki işgali genişletmeye hazırlanıyor" dedi.

Seçim öncesi böyle bir hamle bekleniyor.
Seçim öncesi? Türkiye, sınır ötesi operasyonları kaç yildir yapıyor Lefty? Suriye'nin, Irak'ın kuzeyinde resmi bir Kürt devleti-ozerkligi kurulursa ne olur? Suriye'nin, Irak'ın kuzeyinde bu oluşumlara izin mi vermeliyiz?

Demirtaş da geçen gün uyarıda bulundu. Dilerim böyle bir riske girilmez.

Selahattin Demirtaş: Suriye harekatı için geri sayım başladı
Olası Suriye harekatını değerlendiren Selahattin Demirtaş, "AKP-MHP iktidarı, yeni bir askeri harekâtla Suriye’nin Kürt bölgelerindeki işgali genişletmeye hazırlanıyor" dedi.

haber içeriğinin devamı..

''Kimse Anadolu’nun yoksul çocuklarını seçim propagandasında kullanmak için cepheye süremez. Savaşa ve işgale hayır!
HDP, savaş politikalarına da dikkat çekmek için 6 Ağustos Cumartesi günü Diyarbakır’da, 7 Ağustos Pazar günü de İstanbul’da miting düzenliyor. Barış isteyen herkesi bu mitinglere katılmaya, barışı haykırmaya davet ediyorum."

ne kadar masum yaa..

Seçim öncesi? Türkiye, sınır ötesi operasyonları kaç yildir yapıyor Lefty? Suriye'nin, Irak'ın kuzeyinde resmi bir Kürt devleti-ozerkligi kurulursa ne olur? Suriye'nin, Irak'ın kuzeyinde bu oluşumlara izin mi vermeliyiz?

ABD, Rusya ve İran izin vermiyorken bu operasyonu nasıl yapacağız? O konuda ne düşünüyorsun?

haber içeriğinin devamı..

''Kimse Anadolu’nun yoksul çocuklarını seçim propagandasında kullanmak için cepheye süremez. Savaşa ve işgale hayır!
HDP, savaş politikalarına da dikkat çekmek için 6 Ağustos Cumartesi günü Diyarbakır’da, 7 Ağustos Pazar günü de İstanbul’da miting düzenliyor. Barış isteyen herkesi bu mitinglere katılmaya, barışı haykırmaya davet ediyorum."

ne kadar masum yaa..

Yapılırsa çok büyük risk almış olacağız.

BOP eşbaşkanlığı sayesinde zaten orta doğu ülkelerinde iç karışıklık oldu, sınırlardaki mayınları temizleyip içeri doldurduk…

Oradaki karışıklık en çok amerikanın işine yarıyor, amerika elbette karşı çıkar.

Suriyeye gerçekten girip tehditleri temizlemek istiyorsak Rusya ile anlaşma yapılması ve desteği gerekiyor.

Hadi diyelim yarın giriyoruz dedi, amerika hop kardeşim nereye giriyon, elimde yolsuzluk belgeleri var vs der 3 gün sonra geri çekilirsin.
Daha öncede oldu girdik, amerika dur dedi durduk.

Heleki ülkenin ekonomik sorunları varken, ekonomik bağımsızlığımız kalmamışken bu harekat ancak hayal…

Lefty benim sorularıma cevap verdiğin zaman istediğin soruna cevap verebilirim.
Hatem, Büyük İsrail projesi kapsamında Türkiye'den daha almayı düşündükleri topraklar var. Türkiye'nin tek bir hatasını bekliyorlar ve sen de bana orada Kürt devleti mi kurulsun diyorsun? Kurmuşlar zaten kuracaklarını ve sırada da Türkiye'den almayı düşündükleri bölge var.

Tehdit eden ülkeleri hafife alacak güce sahip miyiz?

BOP eşbaşkanlığı sayesinde zaten orta doğu ülkelerinde iç karışıklık oldu, sınırlardaki mayınları temizleyip içeri doldurduk…

Oradaki karışıklık en çok amerikanın işine yarıyor, amerika elbette karşı çıkar.

Suriyeye gerçekten girip tehditleri temizlemek istiyorsak Rusya ile anlaşma yapılması ve desteği gerekiyor.

Hadi diyelim yarın giriyoruz dedi, amerika hop kardeşim nereye giriyon, elimde yolsuzluk belgeleri var vs der 3 gün sonra geri çekilirsin.
Daha öncede oldu girdik, amerika dur dedi durduk.

Heleki ülkenin ekonomik sorunları varken, ekonomik bağımsızlığımız kalmamışken bu harekat ancak hayal…

Rusya sence böyle bir anlaşma yapar mı? İran da kabul etmez çünkü Büyük İsrail Devleti projesine hizmet edeceğini biliyorlar.

Rusya sence böyle bir anlaşma yapar mı? İran da kabul etmez çünkü Büyük İsrail Devleti projesine hizmet edeceğini biliyorlar.
Amerika ortadoğuda böl parçala yönet sistemi yapıyor.

Rusya ise sıcak denizlere inme derdinde.

Rusya ve Türkiye anlaşabilirler. Tek sıkıntı amerika ile olan ilişkilerimiz.

israil devletini abd, ingiltere destekliyor, Rusya karşıdır buna bence.

Geri