Türkiye’nin kaderi Z kuşağının elinde

Konu sahibi son olarak 1202 gün önce görüldü
Herkesi Tiktok gibi platformlarda sanmıyorum. Teknolojiyi kendilerinden önceki tüm kuşaklardan daha iyi kullandıkları ve bu konuda daha iyi olacakları kesin. Bu kadarı biraz ağır olmuş olabilir, evet.

Geri kalan kısmı pek anlamadım. Unicorn, oy, öss, özgürlük, 2002.

Dün telefonda yazdığım için yazım hatası bile yapmışım, otomatik sözlük yüzüne. Yanıt vermek için bilgisayara geçmeyi bekledim.

İlk paragrafın ile eleştirin hafiflemiş en azından, bu da bir kazanım.

Unicorn, 1 milyar doları aşan şirket değeri. Geçenlerde bir oyun şirketimiz 1.8 milyar dolara satıldı. Bu gelişme, Z kuşağı gençler için ilham olabilir. Türkiye için bir yol açabilir, yazılımcılarımız özellikle askeri sanayide iyi iş yapıyorlar çünkü. Yeni nesil ilerletebilir.

Haberde Z kuşağının nüfus olarak çok olduğu ve gelecek seçimlerde ciddi bir oy deposu olduklarını söylüyor. Gençlerin de en önemli özelliği olarak özgürlükçülüğü ortaya koymuş haber, bunları söyledim.

Bu yıl Öss'ye 2002liler girecek. Virüs dolayısıyla temmuza alınmıştı sınavları, tekrar hazirana çektiler. Bu haberden sonra sosyal medyada gündem oldular, 2002'de Akp'nin gelmesi ve doğum yılları üzerinden gönderme yaptılar. Siyasi yönden güçlerinin farkındalar yani. Gelecek seçimlerde etkili olabilirler.

@Prodesmotes birkaç saat önceki cumhurbaşkanının gençlerle video konferansı vardı. Gençler “Oy yok.” diye mesaj yağmuruna tutup yayını yoruma kapattırdılar ve şu an Twitter’da yine gündemdeler. Haberin de bahsettiği güç bu. Akp döneminde yetişenler gelecek seçimde ciddi bir çoğunluk olacaklar ve bu gücün farkındalar.

ben k kuşağındayım
k önemli kuşak

kuşak muşak anlamam..... kyk kredisi ile ilgili düzenleme gelmezse türkiyenin kaderi kyk kredi borcu olanların elinde olacak.....

kuşak muşak anlamam..... kyk kredisi ile ilgili düzenleme gelmezse türkiyenin kaderi kyk kredi borcu olanların elinde olacak.....

Geciktirirsen faiziyle alırlar senden, sen diyorsun af. Sarayın elektrik giderlerine ortakçısın bundan böyle .d

sevişmeyen kuşak
ilgi alanıma girmiyor

Adamlar yüzde 20-25ten başlıyor saymaya. Gençlere 1000 tl verse seçim gününden önce tavlar hepsini zaten.
Tiktok gençliği bu ülkeyi kurtaracak? Zor. Baya zor.

157 bin dislayk atan z kuşağını desteklemekteyim.

@İnsomnia

İçi boş, eylem gücü düşük. Bir şeyi yıkmayı başarsa dahi yerine yenisini yapma kabiliyetine sahip değil.

Siyaset daha geleneksel kişilerin bu kuşak üzerindeki ikna kabiliyetine göre şekillenecektir bence. Zira sosyal becerileri çok düşük.

Sebepsizce LDP'yi iktidar yapabilirler gibi geliyor bana.

Son düzenleme:
Neden bu kadar acımasızca eleştirildiklerini anlamıyorum. Sanki bizim kuşaktan herkes mükemmel, herkes birer örnek insan. Elbette sosyal medyanın bu kadar yaygınlaşması ile ele gelmez tutulmaz insanları daha çok görüyoruz. Ancak bence umursamazlıkları, bakış açıları, eleştirel yönlerinin kuvvetli olması, isyankarlıkları ve dönemin getirdiği imkanlarla çok güzel bir nesil.

Yoo.Asil amac online olan insanlari ön planda tutmak.
Z kusagi safsatasi yalniz bir sinonim.
Gelecegi sanal yoluna saptirmak amac.Insanlar sosyallesmeyi grup halinde degil,sosyal medya yolu ile gerceklestirsin.
Daha iyi kontrol ediliriz öyle.Z kusagi hayal dünyasindan ibaret,konsumun daha da kontrolsuz bir durumda oldugu,anonimligin verdigi rehaveti ile cogu zaman beyinsizce davrandiklari ve toplumun sorgusuzca daha da aptallasmasini amaclayan bir dünyada yasiyoruz.Bir omur olusmadan insa edilen her fikir yikilmaya mahkumdur.O omur ise interaktif ve kanli canli kominikasyon hali ile gelisebilen bir yapidir.
Genclerden her daim umutluyum.Yeter ki gereken ambisyonlar emin bir zeminde olussun.Ve bu zemin populiter sosyal medya platformlarinda asla gelisemeyecek bir olgudur.
Balon gibi.
Gündeme odaklanmak imkansiz.Cünki hemen degisiyor bu sosyal medya yüzünden.Bir isi bitirmeden baska ise girismek cok verimsiz.
Umarim gencleri kayipetmeyiz.
Ama velilerin dahi elinden telefonu düsürmeyen ve beyinsel fonksiyonlarin sinifta kaldigi bir dönemde,genclerden tam aksini beklemek hayli absürd.
Evet umut Z kusaginda.
Ama kimlerin umudu,amaci?

kafamda değişik senaryolar canlanıyor. yıllar yıllar sonra sendikaları, meslek gruplarını, hatta meclis kürsüsünü işgal edebilecek konuma geldiklerinde yapacakları açıklama 140 karakteri geçmeyecek diye endişe ediyorum.

mesela şöyle bir haber izlediğinizi düşünün: falanca fıstık partisi izmir milletvekili atılcan berke yılmaz, yeni reform paketiyle ilgili açıklamalarda bulundu: "buna düşmeyen de ne bileyim."

Wow wow wow ne güzel gömmüşsünüz çocukları ya.

Bu çocukların içine doğduğu dünyayı ele almadan doğrudan Z kuşağını hedefe oturtmak doğru değil. O yüzden gönül rahatlığıyla diyebilirim ki başlık altında yazılanların %99'u çöp. Gerçekten çöp.

Post-truth bir dönemde şükür-fıtrat-kader üçgenine sıkıştırılmış gençlerden ne çok şey bekliyorsunuz öyle. Şu an aklın ve bilimin varoluş mücadelesi verdiği bu topraklarda 14-15 yaşındaki çocuklardan ne tür bir eylem bekliyorsunuz? Ya da şöyle sorayım, Z kuşağının ortaya koyduğu tepkisizliği bir eylem olarak addetmiyor musunuz? Benim kuşağım Gezi'de kendi için doğru olanı yaptı ve tepkisini fiilen gösterdi Z kuşağı da kendi tepkisini kendi çağının gerçeklerine uygun olarak gösteriyor. Gerizekalı falan değil aksine onları gerizekalılıkla itham eden çoğunluktan daha zeki olduklarına eminim. 3-5 münferit tipten yola çıkıp "vauy bunlar da tam mal" demek bence korkunç bir hata. Bir kere Z kuşağı şüpheci. Bu bile tek başına kendilerinden önceki papaganvari ezberle hayata tutunan nesillerden ayırır kendilerini. Ha bu demek değildir ki bu çocuklar dünyanın umudu, hepimizin kurtarıcısı.

Z kuşağı, başta Y kuşağı olmak üzere kendinden önceki kuşakların başarısızlığının ve yeteneksizliğinin bedelini ödüyor ne yazık ki. Bu çocuklar kendilerinden öncekilerden daha açık görüşlü, daha meraklı, daha araştırmacı ve daha öfkeli. Siyasal İslam'ın en şiddetli olduğu dönemde hayata atılmak zorunda kalan bu çocuklara yüklenmek yerine anlamaya çalışın. Gidip de çocuğa "Norveç'in başkenti nere len biliyon mu? ehehehe" diye aptalca bir soru sormayın. Zaten Google Entelektüelliğinin kutsanmasından ötürü bu denli vasatlığa maruz kalıyoruz. Kendi vasat papaganlığınızla çocukları darlamayın. Bir diğer husus da siyaset. Biz siyasete overdose maruz kaldık, bu çocuklar da siyasal islam'a overdose maruz kaldı. Daha kendilerini tanımaya fırsat vermeden onlara "Türkiye'nin kurtarıcıları" görevini yükledik. Bu çocuklara bu kadar yüklenmeyin. Yüklenecekseniz nesilleri heba eden siyasal islam ve onun fangirllerine yüklenin.

Onlar daha toy. Ama hep böyle kalmayacaklar.

Geri