Türkiye'nin ilk Başörtülü Hakemi

• Kullanıcı aSena
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
Konu sahibi son olarak 2659 gün önce görüldü
z4_b-jpg20141110190535.jpg

U-15 Ligi'nde Atatürk Stadı 3 Nolu sahada hafta sonu oynanan Demirspor-Sandıklıspor karşılaşmasında görevlendirilen Afyon Kocatepe Üniversitesi Maliye Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan yardımcı hakem Buhra Yurdakul, başörtüsüyle sahaya çıktı.

Türkiye'de başörtüsüyle maç yöneten ilk hakem olan Yurdakul, Demirspor'un 2-1 üstünlüğüyle sona eren karşılaşmada başarılı bir performans sergiledi.

İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş, "Uluslararası Futbol Birliği Kurulu toplantısında Uluslararası Tıp Komitesi'nin, FIFA tarafından gönderilen eşarp tasarımlarının kadın oyuncuların sağlığına tehdit olmadığı sonucuna vardığı, bunun üzerine FIFA'nın başörtüsüne onay verdiği" kararla, Yurdakul'un başörtüsüyle sahaya çıkabildiğini kaydetti.

Yurdakul ise bir yıldır sahaya çıkmayı beklediğini, bu kararla sonunda sahaya çıkabildiğini söyledi.

Muhabir: Canan Tükelay

AA

Yobaz bunlar efenim yobaz. Geçen yine uzaya mekik yolluyodum, bunun gibi birinin baş örtüsüne takıldı. din bilimi engelliyo, bi de whatsapptan engelliyo hacılar.

not: çay içiyorum

merak ettiğim tek konu etek mi giymiş şort mu naapmış nası yapmış :dusun: şöle boydan bi foto hiç fena olmazdı :dyg:

Bir sürü kadin futbol takimi var.
Konu tesettür ise, hakemlige engel degil bence.
Doktor olunabiliyorsa, Hakem de olunur Hakim de.

Benim kuzenim de futbol oynuyor. Belli bi zaman sonra erkeksi tavirlar gostermeye basladi :D Boks gibi, futbol gibi sporlari kadinlara yakistiramiyorum ben.

onu takmanı emrettiğini söylediğin dinin, sana hakem olma özgürlüğü veriyor mu? vermiyor.

ya bak bunu ikidir yapıyorsun aranan şarkı foto falan buluyorsun getiriyorsun :dyg:
teşekkür ederim seni ayın üyeliğinden yılın üyeliğine atadım :dyg:

Yılın Üyeliğine Layık Gördüğünüz İçin
Teşekkürler Efenim..

Çok İncesiniz. :D

Geri