Türkiye'nin Güçlü ve Başarılı Kadınları

A
  • Kullanıcı aXi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1321088425_63_kadinnn.jpg

RKAN ŞORAY, FİLİZ AKIN,HÜLYA KOÇYİĞİT, FATMA GİRİK

Türk sineması tarihine adlarını altın harflerle yazdırmış olan bu dört kadın, hem güzellikleri hem başarıları hem de kalıcılıklarıyla her zaman zirvede.
Dört yapraklı yonca olarak da adlandırılan dört ismin sinemada yerleri doldurulmadı.

Türkan Şoray, oyunculuğun yanı sıra yönetmenlik tecrübesi edinirken, çeşitli yardım kampanyalarında da etkinliğini sürdürüyor.

Filiz Akın, sosyal sorumluluk projelerinde, özellikle de kanserle mücadelede sözcü olurken, Fatma Girik ise siyasete soyunup belediye başkanlığı görevi bile üstlenmişti.

SEZEN AKSU (Şarkıcı, besteci)

Türk pop müziğinin gelmiş geçmiş en üretken ve en güzel sesleri arasında yer alan ‘Minik Serçe’, kendi kategorisinde zirvede. Yaptığı her albüm en çok satanlar listesinde hep zirvede dururken, başka sanatçılara verdiği şarkılar da müzik listelerini alt üst ediyor.

Kraliçe, tahtında tek başına oturmayı sürdürüyor.

DİLEK HANİF (Modacı)

Dünyanın en büyük ve en prestijli moda etkinliği sayılan Paris Moda Haftası’na defalarca katılan Dilek Hanif, moda sektörünün Türkiye’deki en güçlü kadını.

Sanat ve iş dünyasından pek çok isim onunla çalışıyor.

ARZUHAN DOĞAN YALÇINDAĞ (Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı)

TÜSİAD Başkanlığı’nın ardından Doğan Holding’in dümenine geçen Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türkiye’nin en güçlü kadınları arasında gösteriliyor. Arzuhan Doğan Yalçındağ, Aydın Doğan Vakfı’nın kurucularından olup, yönetim kurulu üyeliği görevini halen devam ettirmekte.

Aynı zamanda, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Türk-Amerikan İş Adamları Derneği, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı yönetim kurulu üyelikleri ve Kadın Girişimciler Derneği kurucu üyeliği görevlerini de sürdürüyor. Yalçındağ, Avrupa Birliği İçin Kadın İnisiyatifi’nin kurucu başkanı olarak da, Türkiye adına AB ülkelerinde lobi çalışmalarını yürütüyor.

AYÇA DİNÇKÖK (Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi )

Tükiye’nin en büyük holdinglerinden biri olan Akkök Holding’in yönetim kurulu üyesi olan Ayça Dinçkök, Akkök Sanayi Yatırım ve Geliştirme Şirketi’nin icra kurulu üyesi olarak da aktif iş hayatının içinde.

Akkök Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Dinçkök’ün kızı olan Ayça Dinçkök, aynı zamanda iki çocuk annesi.

GÜHER, SÜHER PEKİNEL (Piyanist)

Dünyaca ünlü piyanistlerimiz, Güher ve Süher Pekinel kardeşler, ilk piyano derslerini bir piyanist olan annelerinden aldılar. İlk konserlerini altı yaşında verdiler. Paris Konservatuarı ve Frankfurter Musikhochschule’ye giden ikizler, 1984 yılından beri kariyerlerini dünya çapında devam ettiriyorlar.

Berlin Filarmoni, Los Angeles Filarmoni, New York Filarmoni, İsrail Filarmoni, Concertgebouw Amsterdam, İngiliz Oda Orkestrası, RAI Milano ve Orchestre de le Suisse Romande gibi ünlü orkestralarla birlikte çalan Pekinel kardeşler, ABD, Almanya, İtalya ve Fransa’da yapılan uluslararası yarışmalarda hem ikili hem de solo olarak birinci oldular.

1978’de UNESCO’nun Dünya Müzik Haftası’nda Federal Almanya Cumhuriyeti’ni temsil edip birinciliğe hak kazandılar. Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli müzisyenlerden olan Güher-Süher Pekinel Kardeşler,1991 yılında Devlet Sanatçısı unvanı aldılar.

GÜLER SABANCI (Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı)

Türkiye’nin en büyük gruplarından Sabancı Holding’in kaptan köşkündeki isim. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en güçlü kadınları listesinde ön sıralarda yer alıyor.

Öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamlayan Güler Sabancı, lastik ve lastik takviye grubu şirketlerinde çeşitli üst düzey görevlerde bulundu. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyeliği’nin yanı sıra Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Sakıp Sabancı Müzesi Yürütme Kurulu Başkanı olarak da görev yapıyor.

YILDIZ KENTER (Oyuncu)

Tiyatro deyince akla gelen ilk isimlerden. 11 Ekim 1928’de İstanbul’da doğdu. Ankara Devlet Konservatuarı Yüksek Bölümü’nü sınıf atlayarak bitirdi. On bir yıl Ankara Devlet Tiyatrosu’nda çalıştı. Daha sonra kardeşi Müşfik Kenter ve eşi Şükran Güngör ile Kent Oyuncuları Topluluğu’nu kurdu. Amerika ve İngiltere’de eğitim aldı.

1962’de tiyatro hizmetlerinden ötürü ‘Yılın Kadını’ seçildi. 1968’de İstanbul’da Kenter Tiyatrosu’nu kurdu. Sinema oyuncusu olarak üç kez ‘Altın Portakal’ ödülüne layık görüldü. Sovyetler Birliği, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya, Hollanda, Danimarka, Kanada, Yugoslavya ve Kıbrıs’ta İngilizce ve Türkçe oyunlar sergiledi. Sayısız oyunda rol aldı, sayısız öğrenci yetiştirdi. Yurt içi ve yurt dışında onlarca ödül aldı, 1981’de Devlet Sanatçısı olarak ödüllendirildi. Usta oyuncu, iki yıl önce 80 yaşında çektirdiği bu pozlarla hala ne kadar güzel olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

FİLİZ ŞAHENK (Doğuş Holding Başkan Vekili)

Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri olan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in kız kardeşi Filiz Şahenk, şirketin özellikle turizm konusundaki ataklarında söz sahibi bir isim.

OYA ECZACIBAŞI (İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı)

Türkiye’nin en büyük sanat müzesi olan İstanbul Modern’in kurucularından. Halen müzenin yönetim kurulu başkanlığını başarıyla yürütüyor. Türkiye’ye pek çok dünyaca ünlü sanatçıların sergisini getiren Oya Hanım, İstanbul Modern’i dünya çapında bir müze yapmak için canla başla çalışmalarına devam ediyor.

İki çocuk annesi olan Oya Eczacıbaşı’nın, çağdaş sanata yaptığı katkılar hiçbir zaman unutulmayacak.

SEMAHAT ARSEL (Koç Holding Yönetim)

Koç Holding’in kurucusu Vehbi Koç’un kızı olan Semahat Arsel, grubun sosyal sorumluluk projelerinde etkin bir rol üstleniyor. Turizm alanındaki yatırımlarla bizzat ilgileniyor.

Arsel aynı zamanda Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor.

EMİNE KAMIŞLI (Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)

1987 yılında The London School of Economics’te Endüstri ve Ticaret Ekonomileri dalında eğitimini tamamladı ve Londra’da bir süre Willis Corroons Reasürans Brokerliği şirketinde görev aldı. 1989 yılında Türkiye’ye döndü ve Aksigorta’da Ticaret Müdürü olarak göreve başladı. Aksigorta ve Akhayat Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliği ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Kamışlı, 2000 yılında bu görevlerinden ayrılarak Esas Holding’i kurdu.

Kamışlı, halen Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve holding bünyesindeki çeşitli kuruluşların yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürütüyor. Evli ve iki çocuk annesi.

ÜMİT BOYNER (TÜSİAD Başkanı / Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi)

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner’in eşi olan Ümit Hanım, herkesin bildiği gibi Arzuhan Doğan Yalçındağ’dan devraldığı TÜSİAD başkanlığı görevini başarıyla yürütüyor.

Patronlar kulübünün kaptan köşkünde oturan Ümit Boyner, Türkiye’nin en büyük perakende zincirlerinden Boyner Mağazacılık’ta yeni stratejiler oluşturulmasında da etkili.

DEMET SABANCI ÇETİNDOĞAN (Demsa Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili)

Merhum Hacı Sabancı’nın kızı Demet Sabancı Çetindoğan, 2000 yılında Sabancı Holding’ten ayrılarak Demsa Group’u kurdu.

2005 yılında Medisa Media Group Yönetim Kurulu Başkanı olarak Fashion TV’yi Türkiye’ye getirdi. Kurucusu olduğu Demsa’yla pek çok yabancı markayı Türk tüketicisiyle buluşturdu.

Kök hücre araştırmalarıyla ve TİKAD’ın (Türkiye İş Kadınları Derneği) yönetimindeki etkinliğiyle göz dolduruyor.

SUZAN SABANCI DİNÇER (Akbank Yönetim Kurulu Başkanı)

Akbank’ın kurucularından Erol Sabancı’nın kızı olan Suzan Sabancı Dinçer, Türkiye’nin en büyük bankalarından biri olan Akbank’ın yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor. Suzan Hanım, lisans öğrenimini İngiltere’deki Richmond College’da Finans ve Uluslararası Pazarlama üzerine yaptı. Ayrıca Boston Üniversitesi’nden işletme dalında lisans üstü (MBA) dereceye sahip.

Lüksemburg Fahri Konsolosu olan Suzan Sabancı Dinçer, ayrıca KAGİDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Endeavour Türkiye Kurucu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği, YPO (Young Presidents Organization) ve TÜSİAD üyeliği görevlerini üstleniyor. 2006 yılından bu yana da Dünya Ekonomik Forumu ‘Genç Global Liderler’ arasında yer alan Suzan Hanım, Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer’le evli ve iki çocuk annesi. Suzan Sabancı Dinçer, Financial Times tarafından Türkiye’deki muhtemel en güçlü iş kadını olarak tanımlanmıştı.

GÜLER SABANCI (Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı)
Hayranıyım Güler Hanımın, Gerçekten Çok Başarılı,
Dünya Listesine Girmiş,Çok Gurur Verici...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri